02/08/2011

Balik Kampung

Assalamualaikum.


Eh aku ada blog rupanya. haha. Kau tahu tak, sejak aku balik ke bumi tercinta ni, aku macam dah lupa pada blog. Sampai tahap aku confuse aku ni betul-betul lupa atau buat-buat lupa. Bukan apa, kadang-kadang jadi blogger ni rasa macam terpaksa. Apa yang kau buat semua rasa nak tulis dalam ni. Semua ok semua! Bukan separuh mahupun suku. Tapi bila time nak tulis, automatik perasan bahawasanya diri ini seorang yang malas. Dah tu nak buat macam mana? ARGHH


Tapi memandangkan aku jenis yang menghargai readers yang gigih buka blog aku setiap hari, aku akan cuba paksa diri untuk taip entry. Yeah! Aku sanggup paksa diri demi kau. Sila terharu boleh? wakaka. Jadi kalau entry mengarut or ayat tunggang-langgang, kau buat tak nampak je eh? Kau anggap kesalahan tu bukan aku yang buat. Orait? Hahaha.


Ok, ni nak bukak cerita sikit.


Masa otw g epot (baca : airport) hari tu kitorang eksiden. Tahu kan eksiden tu apa? Haah, eksiden tu kemalangan la nyah. Bijak pun! Alhamdulillah takde sape yang cedera kecuali beliau yang kami tunggang. Dengar cerita kereta yang langgar tu masuk icu. Cedera parah kot? Wallahu a'lam.


Yang menariknya, sebelum eksiden tu masing-masing duk borak pasal eksiden. Taley blah betul! Cakap mati awal la, tak kahwin lagi la, macam-macam. Tup-tup, nah amik kau terus ter'eksiden'. Masin sungguh mulut bebudak ni. Mungkin kesan mandi laut kat sini kot? hehe.


DSC_0041
ni beliau yang langgar kitorang. c u d i c u. haha


Tak teruk sangat pun. Biasa kalau sebut eksiden, mesti terbayang kereta terbalik la, remuk redam sana sini. Tapi eksiden ni kemek sikit je. Nak bukti? Kejapp..


DSC_0040
ni van kitorang. eleh, kemek sikit je kan?


Lepas eksiden kitorang semua keluar. Menggelabah bukak pintu. Konon takut kereta meletup macam kat dalam movie tu. Padahal kena langgar dari belakang, bukan kat tangki pun. keh keh keh. Pastu muka pulak stendek baru terlepas hukuman gantung tak bertali. Eh? hahaha. Hukuman gantung mandatori lah!


Ce cerita camane tak cuak kalau masing-masing mati sebelum sempat ada bini? hahaha. Ok tak lawak!


Ingat dah stuck situ selama-lamanya. Aku ni double cuak sebab takut terlepas flight nak balik mesia. Sure menangis warkah berlagu pilu ah kalau betul-betul terlepas. Nasib baik pak cik driver tu call kawan dia suruh datang amik kitorang and then straight ke epot. Lega ai~


DSC_0042
panas gila time ni


DSC_0049
harus ada gambar tengah depression(lah sangat) kan? haha


Bla..bla..bla.. Sampai epot, tunggu flight, pastu terus check-in. Bla..bla..bla.. yadaa yadaa.. ketang..keting..ketung..


DSC_0103


DSC_0106


DSC_0089
geng ahli bait



Senang cerita, baca kat bawah ;


Pukul 1.30 tengah hari (egypt) --> berlepas ke Bahrain.
Pukul 5 petang (bahrain) --> sampai bahrain pastu transit 2 jam kat sana.
Pukul 7 malam (bahrain) --> gerak balik malaysia.
Pukul 9.30 pagi (malaysia) --> sampai klia.
Pukul 6.30 petang (malaysia) --> gerak balik epot pengkalan chepa, kota bharu.
Pukul 7.30 malam (malaysia) --> sampai pengkalan chepa.
Pukul 9 malam (malaysia) --> sampai rumah.


Persoalan, berapa lamakah perjalanan aku? KIRA SENDIRI!!
Kesimpulan, bosan duduk epot. harharhar.


Ok itu je kot. Malas nak taip banyak-banyak, buat macam tu cepat sikit kan? hahaha. okbai~


DSC_0161
satu


DSC_0166
dua


DSC_0167
tiga.


Sekian. ^^,
Thank you for reading this entry !

9 comments:

Anisa Hang Tuah said...

kacak.

hiks

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) masing-masing mati sebelum sempat ada bini? boleh plak pk g2.

JIJI YU said...

hoit..toke guno alienware bhai..ceyt..pade nga perut

cucu umie said...

yg pntg sudah sampai rumah bro..hehe selamat lh kmbali ke malaysia..

Bitter said...

wahh..eksiden muka standy tu yg tak tahannn..HAHA!anyway, selamat menyambut bulan ramadhan :) *tak terlambat lagi kan?? :))

kak lang said...

^^...no komen, haha

cimOt said...

cool je kan even eksiden..
welkam back to mesia..

jap2..takde kena mengekan ngan entry..cne wat pic tu ade fram n shading??smart..

abah khalisha said...

teringin nak ada nak kembar

Pyka Rahmat said...

kerana gambar berkapasiti besar (teramat kot) satu gambar pun tak muncul.

dan kerana line dah macam kentut, aku cuma dapat komen, aku rindu kampung aku.

Related Posts with Thumbnails