15/05/2011

kenangan sekolah #part 2.

sambungan dari #part 1.


Guwa masa tu cool lagi, tapi izwan punye cool dah jadi hot. dia bengang la maksud guwa. suka hati je tuduh curi2 makanan nih sume. lepas tu, izwan tarik telinga budak tu, heret sampai kaki lima. tempat geng2 guwa kumpul. sampai je sane, dia laung kuat2 suruh budak2 asrama keluar kat beranda. suruh sama2 tonton. lu tau izwan cakap apa?


"woi!!! lain kali kalo tak tahu jangan tuduh! ko ingat aku lapar sangat ke sampai nak curi nasi ayam ko tuh? aku tak kebulur tahap tu la bangang!!"(lepas diterjemah dalam stendek BM)


Lepas je abis ayat tu, izwan pon amik note RM100, dia baling atas muka budak tu. PELEPAP!! betol2 atas dahi. tak cukup dengan tu, izwan pekik lagi.


"nah amik duit nih! ganti tuk nasi ayam yang ko cakap aku curi tu. walaupon aku tak amik, tapi aku kesian kat ko sebab desperate sangat sampai tuduh2 orang. pegi lah beli nasi ape yang ko nak. nasi itik ke, nasi lembu ke, sukahati mak kau lah!!"


Masa tu muka budak tu dah lain macam. cuak, takut, malu, sumenye digaul sebati mengikut adunan. mungkin jugak dia takut kalo tiba2 penumbuk si izwan hinggap kat muka dia. mungkin je. gahaha.


Asek watak izwan je, guwa punye mana? ok, ni pulak turn guwa nak beraksi. lepas izwan lempar note tu, guwa dah cuak dah. gila kau! duit tu abah guwa kasi tuk belanja seminggu kitorang, dia pulak senang2 je kasi dekat budak tu. tak boleh jadi ni. guwa mesti bertindak!


lantas guwa pon meluncur laju mencapai balik note tu, guwa isi dalam poket guwa sambil guwa berdialog ;


"ko ingat aku baik hati sangat nak sedekah duit ni kat ko? waklu..~ HAHAHA !"


lepas beberapa ketika, kitorang pon blah. buat ape lagi layan budak macam tu, tambah sakit hati ade lah. kan kan? hahaha. budak tu pulak terkebil-kebil menahan kemaluan akibat diperlakukan sedemikian rupa. depan orang ramai kot! kesian kau budak. harharhar.


kesimpulan, kalo budak tu tetibe terbaca entri ni, guwa dan izwan mintak maaf pasal tu. kitorang memang tak amik pon nasi ayam lu. serious! sebab kenape kitorang buat macam tu, biaselah, nama lagi senior, mesti nak tunjuk power kan? harharhar. ok bai!~


IMG_1743
ni la geng sekepala buat nakal dulu. skrg sume dah jadi sopan dah. calon pilihan mertua abad ini. kehkehkeh.
Thank you for reading this entry !

16 comments:

JIJI YU said...

tiko aku tubik skoloh buleh la wat gini hehehe

Puteri Iqa Izyan said...

haha. gila ganas.

seratus tuhhh.. bek bagi aku. muahaha

Rozuan Ismail said...

huhu.gengster.haha.takut.tahu pon sayang duit.kutip balik

hana said...

huiyoo..
taiko besar tu...
hahah

Wan Zulqhairi said...

aku dulu pakai la jgk jubah, tapi tak pernah pakai ngan kasut itam cam tu. haha..

emieysandra said...

gengster woo~

Titisan Hujan said...

huh..cuak2

Cahaya Kehidupan said...

hahaha,memang betul2 super senior la kan....kesian bdk tu..hohoho

miszcahye said...

Assalamualaikum...

hahaha lucu lah...
kerugian besar...
mujur ada bekap...
amik smula duit...
100 tuh...huuuu

izzah said...

kau main gila bg seratus!!seratus tuh!!haha..

Ain Zulaikha said...

gila nakal dulu2? 100? banyak tuuuuu... kalau pakai baju jubah putih then nakal mmg tak dapek nak nolongnye.. gambar tu macam kumpulan nasyid je.. hahahaha...

Aflina Affandi said...

haha , boleh jadi menantu ni :P

Ain Zulaikha said...

blogwalking blogwalking hehehehhe

Ainul Hayat said...

hahaha...gile gengster ......ketaqqq..

Solihin Zubir said...

tudia.. geng jahat kt skolah.. haha..

yaya said...

dasyat bet0i k0rang ye..
ehh, yaya suka la header baru tu

Related Posts with Thumbnails