10/05/2011

i'll be cool.

Assalamualaikum. hai! salam sejahtera buat semua kawan2 readers yang sudi bukak, baca, dan sudi komen blog ni. mekaseh banyak2. hehe. kalau korang perasan dah 2 hari aku tak update kan? ke 3 hari? o.0?


Memandangkan 2 hari tu lama(bagi aku), macam2 boleh berlaku. setiap yang kita nak dan yang kita tanak tetap akan berlaku walaupun kita sendiri pun tak jangka perkara tu akan berlaku. err, dah nak start tulis ayat keling dahh~ ok, contoh perkara yang kita nak ia berlaku dan sudahpun berlaku ialah batuk aku dah baik sepenuhnya. eh kejap, batuk ke tekak yang baik nih? hahaha. lantak lah kan, sebab dua2 tu buat aku gembira sebab time sakit tekak tu sangatlah rimas kau tahu? nak abiskan baca quran 1 juzuk pon dah rase terkial-kial. baca sikit je tapi duk uhuk uhuk uhuk yang lebih. tension lah lebih tepat aku cakap. last2, tutup quran naik borak dengan ayie. kehkehkeh. setan menang kot time tu. -.-"


Hurm.. pasal apa yang kita tanak dan ia tetap jugak berlaku tu tak perlulah aku bagitau sebijik2 dekat sini. rasa macam hyper gedik pulak bila aku luahkan semua dekat sini. aku bukan gedik tahap tu, gedik biase2 dah ler. ye dak? lalala~ cukup je aku cakap, benda tu sesuatu yang aku nak tapi tak jadi seperti yang aku harapkan. paham? harap2 kau tak paham lah ye, naye aku nanti kena bahan! dan tolong tolong tolong jangan cakap kau paham sebab kau sebenarnya takkan paham. hahahaha ayat keling lagi aiyookk! =P


Jadi, bila sesuatu yang kau nak tak jadi macam apa yang kau harap, kau jangan nak cepat melatah nyah. jangan nak melenting, dan jangan nak pikir yang bukan2. just be cool yaar! fikir baik2 sebab kau tu makhluk dan bila kau makhluk, kau tu ade pencipta. pencipta kau pulak dah cakap lama dah pasal ni. kau tau tak pasal ape? ha..! bace ni ;


"...boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia memberi mudarat kepadamu. dan Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui." (al-baqarah : 216)


Paham? apabila perkara demikian berlaku ko kena percaya lah kan? tu kalam Yang Maha Menepati Janji. bahasa mudah, ko kena redha, pasrah, dan serahkan semuanya pada Allah. nak lagi mudah, kau kena tenang. YEPP! I'LL BE COOL. aku kan seorang yang cool(lah sangat!). kehkehkeh. ok tu je, bai~


DSC_0087
mata berkaca? waklu berkaca! mata aku mmg macam tu. shining eyes lah katakan.. lol xD

Random ;
#perempuansexybila pakai kain batik dengan t-shirt. macam @maya karin dalam cite #cun.
#vampirediaries2 damon sangat macho kau tahu? baru habis tengok episod 21. serious kagum dengan watak damon. tetibe rase @izuddin jadi #damon, @izwan jadi #stefan, and @??? tuk jadi #elena? kehkehkeh xD.
Thank you for reading this entry !

31 comments:

yaya said...

salam..
oittt batuk2 xleh ngaji, tp b0rak 0k plak..ngehh2..

DIA MAHA MENGETAHUI kn..
bil0 nk kelik qelate ni??

blog-tips-kurus said...

..mungkin ia baik bagi kita. Allah dah atur yg terbaik untuk kita.. :)

Bella Ayub said...

hahaha.. aku harap keling tak baca blog ni.. :)

JIJI YU said...

aku plok harap mu kembali la ke dunio nyat0

Rozuan Ismail said...

shining eyes ye.ambik lah.hehe.redha je lah cik abg oi.

Pyka Rahmat said...

alaa knp seksi pakai kain batik.

jadi hipokrit lah gadis gadis lepas ni.

kah kah

Misshy Innz said...

dah pandai main hashtag dahh ijudin ni . haha xD


nt boleh RT pulakk ;)

Cik Eka said...

bersinar matanya..hehehehehe.......

hai..Assalamualaikum...salam kenal..pembaca baru jauh terbang dari malaysia.....weee

FaiZaH Fyn said...

batuk?minum laa air banyak2

**stefan hensem hehe

alexa yussida said...

best gilerr ade twin..jeles dgn org yg ade twin nih

Heidi Shafiq said...

abam hengsem.. :P

Ummu~Ishak said...

kembali ke pangkal jalan

kehkehkeh

kembatolo™ said...

yaya.
hahaha. itulah pasal, borak boleh pulak. setan sungguh! haha

lambat lagi, bule 11 kalo jadi. =)

kembatolo™ said...

blogtipskurus.
insyaAllah. kita kena yakin je. hehe

kembatolo™ said...

bella.
aku pon mintak macam tu jugak. hahaha

kembatolo™ said...

jiji.
jie, aku kembali doh ni. kaba doh. haha

kembatolo™ said...

rozuan.
tengah blaja redha la cik adik oi.. haha

kembatolo™ said...

pyka.
ahaha. sape lah mula2 yang sanggup jadi hipokrit tu. kehkeh

kembatolo™ said...

innz.
RT aku tetap tak jadi. hahaha

kembatolo™ said...

cik eka.
kan kan? bersinar sangat kan? hahaha

wa'laikumussalam. dekat je. 8 jam naik flight. hoho

kembatolo™ said...

faizah.
dah ok dah. batuk pergi sudahh.. haha

damon lagi macho. hukhuk

kembatolo™ said...

alexa yushida.
kalo jeles takde ubat lah.. kne kawen ngan kembar mungkin? haha

kembatolo™ said...

heidi.
kahkahkah. sama2 hensem nak? =P

kembatolo™ said...

ummu ishak.
alhamdulillah.
baru nampak jalan.
hakhakhak

puterinuraqiliah said...

maya karin cun:)

Ain Zulaikha said...

nak jadi cool kena jadi daddy lah izzu

kembatolo™ said...

puterinuraqiliah.
minat dye jugak ke? OMG!! HAHA !

kembatolo™ said...

ainzulaikha.
memang ade niat pon nak jadi daddy tapi belom sampai masa lagi. hahaha

miya said...

ore balik dulu! baiii.

ok exam dulu.

Puteri Iqa Izyan said...

aku bace pun rase mcm keling dah.muahahaha

Cahaya Kehidupan said...

setuju dengan kamu,ayat itu memang benar2 menjadi inspirasi dalam hidup saya.kerana saya sentiasa berpegang,setiap yang terjadi pasti ada hikmah disebalikNYA.Allah tahu apa yang terbaik buat kita,cuma kita je perlu belajar untuk menghadapinya dengan tenang.insyaAllah.

Related Posts with Thumbnails