30/05/2011

cucuk duit

Seperti biasa, apabila tiba hujung bulan, dua beradik macho(lah sangat) akan berbincang mengenai duit poket mereka.


si abang : weh dik, ko nak g cucuk duit bile?

si adik : entah lah. apesal? duit ko dah kering ke?

si abang : takdela kering sangat. gersang je. setakat nak beli gula-gula tu boleh lagi kot. hahaha

si adik : nanti ah aku kuar petang ni. kita pegi skali ok?

si abang : bagus. nanti cucuk banyak-banyak. aku nak beli downy, biskut, coklat, bla bla bla.

si adik : ko gtau aku watpe? bukan kita g sama-sama ke nanti?

si abang : err?! aku masak la weh. turn aku malam ni. tehee~

si adik : ceit! selalu amik kesempatan. memang selalu aku je kena. pfft~

si abang : nasib ah! sape suh ko pegang kad. lagipun, bukan sengaja la weh, masak tu tanggungjawab kot. kahkahkah =P

si adik : !@#$%!!


Kadang-kadang untung ada adik baik camni. ko boleh suruh je apa yang ko nak. asalkan pandai cari alasan, sampai bila-bila ko akan selamat. harharhar. xD


DSC_0227m
ni pulak contoh abang yang baik. gahaha!


Random.
#tatau nape rasa nak update 2 kali hari nie.
#aku harap nasi aku tak hangit sebab tulis entry nie. kehkeh xD
Thank you for reading this entry !

13 comments:

zarifahmr said...

okay dah konpius mana satu adik mana satu abang -.-"

JIJI YU said...

mu gak gitu la kijoey nyo.nasi hangit la..kuoh kering la..

Bella Ayub said...

kalau aku ada adik perempuan yang baya baya aku mesti aku paw dia..

Aisumi Chan Kawa'i said...

hahaa.. comey dua beradik nih..

Naddia said...

nak dating abg dgn adek sekali leh tak?? kite nenok kungfu panda taw

Cahaya Kehidupan said...

betul2,best ada adik ni,boleh suruh..hek2...

kembatolo™ said...

zarifah.
takpe la. dua2 sama je kan? haha

kembatolo™ said...

jiji.
nasi hangit tu nak wat gano jie, ralit main tenet. gahaha

kembatolo™ said...

bella.
pow? aku rase dye yang pow ko. hahaha

kembatolo™ said...

aisumi.
er kejap.. kalo tukar comel jadi kacak terima tak? kehkehkeh

kembatolo™ said...

naddia.
eh boleh je. tapi reti ke jaga budak2? hahaha

kembatolo™ said...

cahaya kehidupan.
ahaha. kaki buli lah ni? kan? hehe

Ain Zulaikha said...

hahahhaha kenal kan ain dengan adik tu, baik sungguh hahahhahaha pastu nanti mintak belanja ain coklat ain nak kinder nueno!!!

Related Posts with Thumbnails