30/03/2011

waspada terhadap 3 golongan ketika memandu

assalamualaikum. selamat pagi. selamat sejahtera. selamat semua. hahaha tak betol eh tulis sikit nak titik tulis sikit letak titik? okay abaikan. hari ni aku nak cite pasal 3 golongan yang korang sume perlu waspada ketika memandu.  tanak guna waspada pon takpe, boleh pilih samada nak hati-hati ataupun beringat. ehehe.


Golongan ni aku buat berdasarkan pengamatan aku ketika memandu. maksud aku bukan mase aku drive sebab aku jarang sangat jadi driver haha. okay tak lawak. dah memang izwan offer nak drive takkan lah nak tolak pulak? aku kan abang, so kena la mengalah. kehkehkeh.


Golongan pertama ialah kaum wanita. siriyes! time dorang bawak kete, dorang tak kesah dah ape kat belakang. kete belakang laju ke, hon ke, brek ke, dorang dengan selamber boleh drive dengan kelajuan 40km/j. lebih-lebih lagi kalo pompuan tu macik-macik dan nenek-nenek. pehh ! sabar jelah. kalo awek or cikaroo aku rase ok sikit sebab aku sendiri pon tak kesah. boleh usyar2 sambil ikut bontot kete. hahaha.


Kedua ialah golongan mereka yang berkopiah. bukan nak burukkan mereka eh, jangan silap paham. haha. dorang ni kalo bawak kete rilek sangat. duk lorong memotong tapi lagak macam duk line belah kiri. macam bese, kalo jenis ceni opkos la golongan atuk2. golongan pakcik tu tade masalah. hee xD


Dan yang ketiga ialah pemandu teksi. ini yang paling kronik. dahlah tak reti nak bagi signal, pastu benti pulak sesuka hati. siriyes sakit hati. pfft !


Kesimpulan, semua di atas akan buat korang sakit hati. naiklah ferrari sekalipon, korang takkan rase nikmatnye memandu apabila korang follow bontot kete dorang. jadi, tunggu ape lagi? tekan clutch, tukar gear, tekan minyak guna tumit dan potonglah demi kenikmatan pemanduan anda. harharhar. ok bai ! assalamualaikum.

Gila siriyes bawak kete. Senyum la sikit woi! Haha

Thank you for reading this entry !

18 comments:

Izatie said...

Hey! Sedap sedap je cakap perempuan bawak keta teruk. Mane ade :O I salah satu contoh pemandu yg berhemah! Hahahaha.

Misshy Innz said...

kau kan MEMANG PEMALAS nak drive sejak azali lagi .

Ummu~Ishak said...

pempuan pandu kete terhegeh2
laki pulak sengal tak ingat

**kayuh beskal sudaa

JIJI YU said...

aku golongey yang berwibawa

KuNanGKuNanG said...

jom racing! he3

man yusoef said...

cam nak lempang jek yg pegang stereng tu...HAHAHA

tp aku stuju yg part kopiah tu...serius ada yg mcm tu...

asybedazzle said...

kalau dari belakang tengok kereta bawak slow2 ni dah boleh agak sape, mesti pompuan! haha.

Anonymous said...

sy pemandu yg berhemah gtuuuu .baik gile kan sy hahahah :P

-ina-

H.J said...

haha...wak paka pioh tuh buke gapo...sek mesir tuh...bawok lorong sbloh kane..haha

Bella Ayub said...

weh..tacing okay.. slamber je cakap makcik makcik bawak kedek kedek.. mak aku bawak style kot.kenkadang aku lak yang takut nak naik dengan mak aku..

tapi laki bawak lebih banyak mengundang saman kan?? setuju cepat

Corat-coret said...

paling kurang ajr golongan bas dan lori...huh! kalo nk potong xkesah la...tp laju giler woii smpai ley bhye kan nyawe org tmbh2 golongan mereka yg membonceng basikal n motosikal..

diana said...

kalau kat pulau pinang ni
orang c paling kuang ajor bawak keta..
cemana dapat lesen pun tak tau la..
laki ke pompuan ke..sama je..
hati2 kalau ke pulau pinang..
hheehh

miya said...

adik gua da komen tuh!! heh

Naqib Mohamad said...

setuju! hahahaha

cimOt said...

aku paling tak suka orang drive syok sendiri macam makan angin plak..

eeeeeeeeeeeeeeeeee..sonoknye ada kembar!!nak satu boleh?hahahah

hiro said...

bawak keta baik2 ye bang.

Farah said...

Pemalas nak drive eh ? Haha :D

Btw , mama saya bawa kereta laju je . Tak slow pun . lol ;D

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

err tertinggal lagi satu golongan ni.

golongan yang suka snap gambar orang tengah memandu. hahaa.

Related Posts with Thumbnails