07/03/2011

7 sebab kenapa blog tidak diupdate

Assalamualaikum.



7 sebab kenapa aku tak update blog.



1- Ni sebab paling utama. Bila aku rase MALAS, aku takkan update blog. Nak-nak lagi bila mood main kejar-kejar dengan aku. Ingat aku rajin sangat ke nak buat stail polis entri one tu jaga polis mati pencuri ade ni? Haktuih! *betol ke lagu aku tu? ok abaikan!*



2- Bila terlalu banyak cerita yang aku nak tulis, aku akan jadi konpius nak update yang mane dulu. Last-last, satu pon aku tak update. Senang. Tayah serabutkan otak. Hahaha. XD



3- Apabila sibuk dengan aktiviti lain, komitmen terhadap blog terpaksa dikurangkan. Tugas sebagai anak soleh wajib diutamakan. Betol tak? kehkehkeh



4- Line internet yang kejap ok kejap sengal kejap hamsap kejap ngokngek juga menjadi salah satu sebab kenapa blog ni tak diupdate. Aku sumpah internet jadi bini aku baru tau! Ngaa~



5- Bila dah siap taip, tetiba hadir perasaan serba salah. Rase macam "EH! AMENDE AKU TULIS NI? TAKKAN BENDA NI PON NAK CITER KAT BLOG?!!". Lepastu, aku batalkan hasrat nak tekan publish dan busuklah ia di dalam draft. Harharhar !



6- Karier aku sebagai blogger tergugat kerana kehadiran blogger-blogger pemes seperti hiro, man, jiji, dan que yang nyata terlalu rajin mengupdate entri baru. Siriyes aku dengki tapi aku malas nak update. Padan muke!! Hahaha.



7- Laptop aku dalam bilik tido. Posisi dye pulak bersebelahan dengan katil. Jadi, apabila badan terlalu penat dan letih, maka hati terpaksa membuat pilihan. Oleh itu, wujud kos lepas yang terpaksa dilepaskan. Jadi, paham-paham jela kalo mata lebih bernafsu ketika memandang katil dari laptop. Natijahnya, blog terpaksa ditinggalkan lagi. Kuikuikui.



Dah. Jangan tanya lagi kenapa aku jarang update. Semua sebab aku dah list. Pilih je salah satu. 1 hari 1 sebab. Wallaweyh!! Lepas ni seminggu tayah update blog. Lalalalala~ Assalamualaikum.



DSC_0916
dah lame tak update blog, terus berpaling tadah ye budak kembar? nasib baik taff! eh, perlu ke? kuang3 =D
Thank you for reading this entry !

22 comments:

JIJI YU said...

mueheheh..namo aku hok ghajin ni mu tok sebut deyh...

nelly said...

sebab yang munasabah ..

man yusoef said...

aku no 3 tu!!! aku anak soleh...sila percaya...huhu

Afikah Aziz said...

erk,blh ke nk sumpah internet jd bini ngeee ;p

Misshy Innz said...

tah celah mana izuddin ni taf , aku pun tak taw .
keding jehh mamat ni weyhh .
HAHA !

CIK FAFAZ said...

no 4 samaaa!
huhu

diana said...

akak lak kalau tenet slow dan pi jalan2..tu je 2 sebab kenapa tak update blog..
heheh

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. lyeah kalau dapat dslr senapang sebijik, memang tak kot nak berblogging? kot laa. hahaa.

Huszaini said...

tidur = nikmat! hehehe

Nasuha Salleh said...

dua2 bju kuning..
confuse nk pilih mne satu..
muehehehe

kembatolo™ said...

jiji.
aku letok doh tu. haha

kembatolo™ said...

nelly.
nak pinjam sebab ke? amik ah.~ ahahaha

kembatolo™ said...

man.
betol ke? takde siri pon aku tengok..
kehkehkeh =P

kembatolo™ said...

afikah.
boleh je.
nak sumpah jadi kerusi pon boleh. huahahaha

kembatolo™ said...

farahin.
ko rabun. sekian! XD

kembatolo™ said...

cik fafaz.
internet freeke? kalo free tak same ah.. hihi

kembatolo™ said...

diana.
tu je kak? rajin betol akak update.
tolong updatekan tuk saya skali. bole?hahaha

kembatolo™ said...

lyeah.
yela tu.. makin kuat update ntah.. kannn? haha

kembatolo™ said...

huszaini.
opkos hantu tidur kan? hahaha

kembatolo™ said...

nasuha.
tayah pilih. amik dua2terus.
buy one free one. kahkahkah

Wan Zulqhairi said...

aik insan paling malas update blog weh.. aku upah org update blog aku.. *sila percaya bulat2*

Nur Amalina binti Yazid said...

betul3~

Related Posts with Thumbnails