18/02/2011

Pelik sangat ke?

Assalamualaikum. Salam baru bangun. Saat entri ni ditulis, jam sudah pukul 12.39 malam. Aku pulak baru bangun tuk solat isyak setelah tewas kepada katil lepas maghrib tadi. Hehe. 



Semalam penat gilaa ko tahu? Ce citer ce citer! Okay ceni. Memula kitorang g majllis selawat dekat umah ayie. Dye ade buat makan-makan sikit sempena maulidurrasul. Lepas majlis, kitorang main futsal pulak sampai lewat malam. Sepak sane tendang sini, kol 1 baru habis main. Tak cukup dengan tu, berjaga pulak sampai kol 3.30 pagi semata-mata nak tengok match arsenal lawan barca. Berjaga dah cun dah, dapat tahan hingga match start, tapi last-last, belom sempat abis half time aku dah kiok. Ngantuk sangat  la nyah, tak tahan ai! Haha.



Gerak balik umah lepas subuh. Sampai je kat umah, abah pulak suruh hantar nenek g klinik sebab nenek tak bape sihat. Argh! Baru plan nak qadha tidur, terbantut segala rancangan nak mimpi indah. Ingat nak pass je tugas ni dekat izwan. Tuptup dye dah selamat dikebumikan di alam mimpi. (T_T) Attoiii! Takpelah, anak soleh selalu ikut ape yang disuruh. Taat kepada orang tua, memang itu kewajipan kan? Jadi pegi jela klinik dekat pasir puteh sane. (v_v)



Memandangkan aku baru sampai umah, aku pon cakap nak pegi macam ni je. Maksud aku macam ni tu dengan kain pelikat je. Siap pesan lagi tanak turun nak duk dalam kete jek. Sampai je kat klinik, dandan abah cakap suruh cari parking pastu masuk dalam klinik. Aku ni dengan tak mandinye, dengan kain pelikatnye, serius rasa macam "aish! nak keluar macam ni ke?". Spontanly, tetibe rase ni salah satu jangkitan dari cinta hati si gadis bertudung merah yang selalu kuar umah dengan tak mandi. Ye dak? Kahkahkah.



Yang aku herannye, pelik sangat ke anak teruna pakai kain pelikat dengan muka tak mandi jalan-jalan dalam bandar sambil pakai kain pelikat pada waktu bekerja? Bukan tak pakai baju pon. Grr~ Tauke kedai letrik tu siap tego lagi. Selamber je tanye pakai kain je dik? Hahaha. Sang awek pulak asek pandang-pandang. Aku tahu dorang ngendap aku tapi aku sesaje buat tak perasan tanak bagi dorang malu kantoi ngendap aku. Harharhar.



Kesimpulannye, korang tayah r pakai kain pelikat bila masuk bandar. Nanti korang jugak akan jadi mangsa usyar awek-awek. Dorang tu bukanmain suke tengok laki pakai kain. Aku rase la. Hahaha. Okay dah, itu je aku nak tulis. Ni pon dah panjang sangat da. Sebelom berundur, terima kasih buat yu sebab sudi wc. 1st time wc ngan cinta hati tadi. Teruja, gelabah, segan, malu, semuanya tak terkata sebab mende tu semua takde mulut. Opkos la tak terkata kan? Suwel jugak sape buat perkataan tu. Kehkehkeh.*sila percaya* XD



Akhir kata, Assalamualaikum. 



DSC_0108 (2)
ni pon tengah pakai kain pelikat, tapi tak nampak r sebab gambar separuh je. hikhikhik



*nak cakap comel cute lawa cun dekat yu boleh tak? hakhakhak ^^,
Thank you for reading this entry !

49 comments:

Misshy Innz said...

bhaiii ~
chenta hati bhaii ;p

Wan Zulqhairi said...

bayangkan kalau ada awek pakai baju kelawat kt bandar... hoho

hamihemo said...

tak pe la jarang2 sekali buatkan...femous sikit hahha

diana said...

ooo..
eja dia pelikat ye??
dulu akak eja kain pelekat..
patut kena marah dengan cikgu..

suami akak kata
kain pelikat lambang kegagahan seorang lelaki//

pelik!!

hiro said...

ore kelate bereh jah paka gapo pun..hhaa.

ishiko said...

kain pelikat, lalalalaa....

Echin Nadiossa said...

hahah aku pun nebes gak wc ngn ko.aiceh =p.pakai ken pelikat masuk bandar mmg la pelik.kalau aku pun aku sha.hak

cujen said...

pakcik sy selamba lepak kedai mamak, pegi kedai, klinik, pakai kain pelekat..selesa katanya..so kalau ade lelaki pakai kain pelekat jalan2 tu biasa la..

Miss Shizu said...

ensem weh laki kalau pakai kain pelikat..seriyes!aku suker sgt tengok..macho abes r...

adrinaqamarina said...

abah penah buat pasal ari tu, pegi kelantan, kuar pegi pasr ct khadijah tu pakai kain pelikat. haha.

-.-'

zarifahmr said...

'kain pelikat, la la la la..' :P

Afikah Aziz said...

pe kepeliknye pki kain pelikat,rasenye ok je la hihi....len kali amalkan lg ye...kain pelikat lalalala~~ ;p

qaseh said...

fist tme komen cni...haihs x ajin lg tngk ore laki mudo pkai ken plekat tngh bndr,klu jupo ambk gmba bakali..haha

TheChekJah said...

waw... panas!!(gaya fazura dlm cite pisau cukur) haha... guro je... mesti dah mcm hero hindustan dah pkai kain pelekat kat tgh2 bandar..

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

supo mawi eh muko demo :P haha

abeshazwani said...

ok apa jln2 pkai kain pelikat. selesa dan ruang pengudaraan yg luas. heehehehe.

ala....budak2 skrg pkai boxer jln2, selamba jerk.

hairie said...

sbb nye, mereka xprnh nmpk laki kuar siang2 pakai kain pelekat..mlm selalu la..huhu..

xpe, yg pnting konfiden..mknenye, org lain perasan@nmpk ko ni, ko wujud kt situ..hahaha

kembatolo™ said...

innz.
eh eh.. ni pesal pulak?
hahaha

kembatolo™ said...

que.
kalomacam tu memang ramai jugak yang pandang dye..hahaha

aku suke awek pakai baju kelawar..hakhak

kembatolo™ said...

hamihemo.
femes la sangat. segan ade la.. haha

kembatolo™ said...

diana.
ntah la kak.. saya pon tatau eja betol cane.. rase macam dah betol.. haha

yeke? kalo cenggitu saya setuju la dengan suami akak.. hehe

kembatolo™ said...

hiro.
tapi dop lawe mg ah sebab paka boxer jah.. hahaha

kembatolo™ said...

ishiko.
nyanyi pulak dahhh.. haha

kembatolo™ said...

enchin.
eh, ko wc ngan aku ke? segan la ko cakap dekat sini.. haha

ko suke la laki pkai kain pelikat? gitu? hahaha

Nur Amalina binti Yazid said...

"Dorang tu bukanmain suke tengok laki pakai kain."

tau x pe... ;P

Anonymous said...

kito bakor !! kito bako ken plikat !!! bakor ,, bakor !! ;p
(sambil tgn mliuk lentok !!) ;)
HAHAHAHAHA

ciK ogGy bLue... said...

ko g klinik mana kT pasir puteh tu??hahahah..soalan xde kna mngena...

kembatolo™ said...

cujen.
tu pacik, dah kawen.. ni pulak teruna, bujang.. nampak tak beza dye? haha

kembatolo™ said...

shizu.
ha..! kan dah cakap.. haha

kembatolo™ said...

qama.
kalo abah takpe je.. ni abg.. cane eh? kahkahkah

kembatolo™ said...

zarifah.
pulak daa.. sorang lagi nyanyi.. haha

kembatolo™ said...

afikah.
perghh!! siap suruh amalkan lagi.. hahaha

kembatolo™ said...

qaseh.
la..bakpo dop oyak dop ajim tengok?
kalo tidop buleh ore ajok td.. haha =P

kembatolo™ said...

chekjah.
hahahha.. lagi kacak dari hero hindustan. boleh? haha

kembatolo™ said...

fatinnabila.
yakk! mawi celoh mno gak? dop supo kot.. hahaha

kembatolo™ said...

abeshazwani.
hahaha.. ayat taley blah kot..
pengudaraan yg luas? kehkeh

kembatolo™ said...

hairie.
wujud sangat. ngan benda lain pon wujud gak.. haha

kembatolo™ said...

amalina.
betol lah ni? hakhak =P

kembatolo™ said...

anonymous.
motif komen? hahahaha

kembatolo™ said...

cik oggy.
klinik MIR. kenal?

Puteri Iqa Izyan said...

isk.kalau aku pun tgk pelik..

tp kalau sebab org muda mcm kau, mesti aku rase nk ngurat sebab nmpk comel je pakai kain pelikat kat tgh2 bndr. hahaha :P

maiMOONyet said...

at least pakai juga benda tertutup, ye dak? hakhakhak. tu pun nk heran bila tgk org pakai kain plekat -____-"

dai-chan said...

pahtu gi kb mol slaluh, kemah keming! HAHA

ohh lupa, salam ziarah.

Anonymous said...

saborrr je la......hahha..motif komen untok blog nih adalah...enjet enjet semot,sape saket naek atas...*mak limah berkata kata*....

kembatolo™ said...

iqa.
maksud ko, aku comel lah ni? wakaka =P

mekaseh mekaseh!~

kembatolo™ said...

mai.
entah la weh. aku pon tak paham dengan dorang ni..hehe

kembatolo™ said...

dai-chan.
esok kot nak g kbmall..hekhek

kembatolo™ said...

anonymous.
nampak sangat takde motif.. kahkahkah..

mekaseh komen!~

Nur Amalina binti Yazid said...

betul.. haha~ =_="

Related Posts with Thumbnails