16/02/2011

bila dah kahwin

Assalamualaikum. Selamat sejahtera buat semua. Memandangkan mood nak menaip tetiba menjengah, makanya akunya dengannya sukacitanya menulisnya entrinya ininya.  Ah sudah!  Ni dah mula nak merapu la ni. Wakaka. Abaikan~



Okay serius sikit nyah. Ehem ehem! Bila dah kahwin, memasing mesti berubah kan? Bukan nak cakap kat sesape, diri aku sendiri pon dah berubah sejak kahwin ni. Setiap hari tatap muka bini, semakin hari semakin sayang.  Itu yang paling utama. Kehkehkeh ! Baru aku paham nape orang tua boleh kekal bahagia walaupun usia dah lanjut. Hahaha.



Ekseli bukan pasal tu aku nak gtau. Ni ha! Bila dah kahwin nie, setiap masa kena fikir pasal bini dan anak-anak. Anak pulak semua kembar. Aiyoyo~ Kuat betol genetik kembar aku nie. Muahaha. Keluarga kena didahulukan dari semua dalam setiap aspek. Nak bagi dorang makan ape, pakai mende, hubungan camane, semua sekali kena amek kira. Sebab? Bila dah kahwin, itu semua dah jadi tanggung jawab. Dan jika korang seorang yang beriman,  aku yakin korang takkan amek mudah pasal tu. Ye dak?



Itu yang basic je. Yang penting skali, mak bapak korang dah bertambah jadi 4 orang. If semua masih hidup la. Mak bapak bini korang pon dah jadi tanggung jawab korang. Jadi, setiap perkara yang korang lakukan mesti menjaga hati kedua-dua belah pihak. Belah korang dan jugak bini korang. Masa nilah kesopanan, kebijakan, kepandaian, kekacakan korang akan diuji. Seterusnya, 100% sifat pentingkan diri sendiri korang kena buang. Bukan kena, TERPAKSA buang. Tayah menggedik mengada nak simpan walaupun sebesar zarah! Ececey, gune ayat zarah pulak daa..~ Kihkih. Lambat laun, korang jugak yang akan menyesal. Cayelah, aku dah ade pengalaman. =P



Okay dah. Cukup jela berangan aku setakat ni. Sesekali imagine pasal kehidupan lepas kahwin ni syok jugak. Nanti boleh terus praktis bila sampai masa. Tak gitu? Keh keh keh. Akhir skali, tataplah gambar aku ngan izwan bila dah kahwin nanti. Sebagai contoh la konon. Harharhar. Assalamualaikum.



DSC_0138
dukung anak masing-masing. tapi tetap mengekalkan kekacakan walaupon lepas kahwin. anak tak sama sebab bini bukan kembar. kahkahkah. =P



p/s - banyak kali jugak terpikir cane hubungan aku ngan izwan lepas kahwin nanti. korang rase cane? ekeke XD
Thank you for reading this entry !

51 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

singgah follow..wahh kembar ke?bestnyer

Miss Shizu said...

ehh,ingat kan ko kawen ngan ke bar ko tadi..kehkehkeh...

adrinaqamarina said...

cam ne kalau salah sorang dari korang dapat jodoh ag awal., yang ag sorang nak tunggu ke? hehe.

tapi anak kembar ko ag hensem la :PP

Wan Zulqhairi said...

Kenapa jam tak same???? nak kena denda nih!!! telah melanggar hukum kembar!! hoho.. korang yg kmbar aku plak yg lebih2..

Ummu~Ishak said...

masih tak kenal lagi mana satu izzudin mana satu izwan -_-

**selalunya pasangan kembar lepas kawen pun masih sama cam sebelum kawen.
maknanya korang tetap kamceng gitu

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

nanti kawen, naik pelamin sekali deh :P haha

nama.aku.lynn said...

anak xkan la nak sama jgk?haha~

zarifahmr said...

ah sudah, jangan dapat bini kembar jugak. kang tersalah bini acane? keh keh keh

haryati said...

so bila korang nak kawin....... ape kata korang cari bini kembar jugak.... baru mencabar...

auny ngehngeh :D said...

terbaikkkkkk ~~

JIJI YU said...

nok menikoh bena doh ko din..

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

entry berbaur sifat kebapaan. nice one!
kalau dapat wife kembar then anak korang pn kembar mesti best kan? jadilah bahan bualan orang. hahaa.
macam yg terjadi dekat sepasang kembar omputih(tak tau details). hahaa.
husband kembar, anak kembar and empat2 lahir pada waktu dan masa yang sama. wuuuu~~

JIJI YU said...

nok menikoh bena doh ko din..

JIJI YU said...

nok benikoh do'oh doh ko ....

JIJI YU said...

nok benikoh do'oh doh ko ....

diana said...

lepas kawen nnati mesti berlumba2
anak sapa paling comel..
bini sapa paling bergaya..
kereta sapa paling besar..
kan??

d_LA said...

huhu..xleh byg la nanti..best kot kawen ni..hehe..nak2 dpt anak kembar..wahhh..

laskar rainbow said...

lau dapat anak kembauu..tgk2 kembar awak pn dapat anak kembauuu..;DD
tetibe plak!
heee!
tapi bini bkn kembauu..so xsama muka la annn;D

man yusoef said...

ko kena cari bini yg kembar gak la, so boleh sama dgn izwan tu...haha..slgi tak jumpe kembar, tak leh kawen..hahaha

Cik Ungu Kamila said...

wah ! si kembar dah berangan nak kawen ni. bha, jangan kasi lambat ar. jangan lupa jemput cik ungu eh. kih3 :P

Bella Ayub said...

jangan risau , air yang dicincang takkan pernah putus . :P

tapi betul gak kan.. kalau dah kahwin nnt nak ke lagi pekai baju same kaler sama jenis semua ?? Thinking. . . .

Nur Amalina binti Yazid said...

sesekali termenung berangan fikir masa depan barulah manusia normal kan??? ehe~ well done. harap jd kenyataan.. ^^

syarifah radiah ibrahim said...

cakap macam ye ye je dah kahwin kan
haha~

Roxet Malissa Selanie said...

hahaha..comel la citer u ni

Anonymous said...

kawin din jange tak kawin... jange lupo royat katku

Anonymous said...

kawin din jange tak kawin... jange lupo royat katku

kembatolo™ said...

LM.
mekaseh follow.. hehe =)

kembatolo™ said...

missshizu.
gila kau! ingat aku ni songsang ke? hahaha

kembatolo™ said...

missshizu.
gila kau! ingat aku ni songsang ke? hahaha

kembatolo™ said...

qama.
ntah la wei. tak penah terpikir pon. hahaha

tengok r sape bapak dye..hehe

kembatolo™ said...

que.
jam kembar aku kena rembat dek arab. tu pasal r lain. =3

kembatolo™ said...

ummu ishak.
kiri izuddin kanan izwan.

betol eh? alhamdulillah. lega dengar. hihi

kembatolo™ said...

bulan.
ajatnyo nak wat lagu tu la.. insyaAllah. =P

kembatolo™ said...

lynn.
kalo bole ape salahnye? hehehe

kembatolo™ said...

zarifah.
terslaah bini kire rezeki r. hakhak

kembatolo™ said...

haryani.
angan2 memang macam tu..
tapi kalo dah jodoh,terima je memane pon. =D

kembatolo™ said...

auny.
terbaik je? haha

kembatolo™ said...

jiji.
banyok oh komenmg? haha


aku kok mano pon, kne tunggu mg lepah dulu.. xleh lakoh bendul abe2 ni..hahaha

kembatolo™ said...

diana.
akak, kalo yang tu tak tahu lah..
tapi kompemnye, nak lawan anak sape paling sopan. hihi

kembatolo™ said...

d la.
apsal taley bayang pulak/ senang je kot nak bayanag. hahaha. nak suruh ajar ke? kikiki

kembatolo™ said...

laskar rainbow.
takpe tak sama pon, asalkan anak kitorang rapat. hehehe

kembatolo™ said...

man.
gila kau! kalo dah jodoh bukan dengan kembar tak kawen sampai ble la jawabnye aku.. haha

kembatolo™ said...

cik ungu.
insyaAllah. tunggu je.. XD

kembatolo™ said...

bella.
ish. kalo bini ok, kitorang tetap nak pakai baju sme lagi.. hahaha

kembatolo™ said...

nur amalina.
mekaseh mekaseh!

kembatolo™ said...

syarifah.
lambat lagi lah! hahahaha

kembatolo™ said...

roxet malissa.
hahaha.. tang mane comel pon tak tahu.kehkeh

kembatolo™ said...

anonymous.
ni sapo plop ni? lambat lagi la nok kawennyo.. haha

maiMOONyet said...

baru nak marah ko tak hajak aku makan nasi minyak. damn! xD

ciDut ciPut said...

jangan isteri masing-masing tertukar suami sudaa :P

Eyra. said...

ade jugak terfikir kalau² laki tersalah bini pasal kami kembar. kalau tak kenal bini sendiri memang nak kena hempuk namanye tuh XD

Related Posts with Thumbnails