14/02/2011

nafsu internet.

Assalamualaikum. Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar. Allahumma sholli 'ala sayyidina muhammad.



Okay. Pertama sekali, aku nak mintak maaf sebab skang ni nafsu aku kepada blog dah makin berkurang. Biase la bila iman dah makin mantap, perkara lagha pon dah tak amek port sangat. Ye dak? Kahkahkah. =P



Ekseli, sebab utama nafsu serakah kat internet aku mula bermasalah bile internet kat egypt wat hal hari tu. Sumpah aku stress giler! Dal-yak-mim!! Nak online gune henfon pon taley, ngan laptop lagi la. Last-last aku terpaksa pasrah. Diulangi, TERPAKSA pasrah. Nak chat ngan buah hati tak dapat, nak update blog taley, nak usyar awek facebook pon terbantut. Gersang tahu tak? Hahaha. 



Walau bagaimanapun, alhamdulillah syukur pada Allah. Setiap yang berlaku bukan sia-sia. Semuanya ade maksud tersirat yang tersendiri. Dan bagi aku, gian terhadap internet dah berjaya dikurangkan. Kalo dulu kemain lagi addict ngan internet. Sepenuh masa asyik meligat pikir pasal internet je. Facebook, blog, tumblr, semua sekali bungkus dalam satu otak. Sampaikan tengok paip air dalam jamban pon leh terbayang logo facebook. Gila? Ke geli? Hahaha.



Dahh.. Itu je aku nak tulis. Motif entri ni pulak aku tak sure kenapa aku buat. Rindu nak merapu meraban mungkin. Yela kan, entri sebelom ni pon sejengkal nyamuk je. Yang sebelom tu penuh ngan gambar. Jadi entri ni aku nak taip panjang-panjang la. Harap takde yang muntah kaler pelangi bila baca entri ni. Harharhar.



Sebelom berundur, aku nak ucap mekaseh banyak-banyak kepada semua readers yang sudi bace, sudi komen, sudi bukak blog ni. Mekaseh banyak-banyak sebab kalian sudi luangkan masa menatap blog sememeh serabai sekacak ni. Tanpa korang, blog ni takde pape. Siriyes! Kalo takde aku pulak, lagi la takde pape. Nampak tak sape lagi penting? Hekhekhek. Gurau jek. Sebetulnye, Korang lah yang memeriahkan kembatolo ni. Mekaseh banyak-banyak tau! Tsk tsk tsk <-- tangisan terharu. ^^,



Assalamualaikum, sekian. Selawat banyak-banyak eh! Hihi



DSC_0568
aku tak pasti mamat ni buat ape. berdoa ke buat klip hindustan? haha


p/s - rindu suara kecik la pulak. hehe ^^,
Thank you for reading this entry !

34 comments:

anyss said...

entry mcm nak delete blog je ouh. sedih sangat. menangis2 bace. sumpah! *sumpah tipu! HAHA .

*rindu suare kecik? ehemmmmm :DD

ok ok. tak busybody. bye

IMANSHAH said...

header lu ngancam beb

Wan Zulqhairi said...

owhhh..Ajay Devgan!!!

SyahmiFikri said...

tak balik msia ker beb!

abeshazwani said...

paip air mcm logo fesbuk? gile kentang! ya Allah, jgn la aku smpai jadik mabuk tenet macam mamat ni. huhuhu....chill bro.

Ummu~Ishak said...

kacak gile sahara!

zarifahmr said...

kemainnn keh keh

Encik Suami said...

hamboi..lagha ker?
ape2 je lah.
kdg2..mmg nafsu nak hapdet blog terhalang dgn mcm2 gangguan kan?
nak banding ngn blog abg..blog din lagi byk enrti.
abg tak byk masa free nak hapdet blog.kdg2..masa yg ada pun dlm 1jam je.masa tue lah nak jenguk facebook,blog,nak cari data lain. mana nak sempat 1 jam.klu 10jam..lain lah..sume jadi sempat.
kah..kah..kah.

kembatolo™ said...

anyss.
hey hey.. ape pulak nak delete blog..
mane ade.. sayang kot kat blog ni.. hahaha

hakhakhak.. nak busybody ke? =P

kembatolo™ said...

imanshah.
haha.. mekaseh mekaseh..

kembatolo™ said...

que.
ape pulak ajay, bagi hritik teros la que.. aiyoyo... hahaha

kembatolo™ said...

syahmifikri.
skang dah ade kat mesia la bro.. kat kampung.. hehe

kembatolo™ said...

abeshazwani.
hahahha.. kan ke same ngan logo fesvuk kepala paip tu?
tak perasan ea? haha

kembatolo™ said...

ummu ishak.
sahara je? yang duk atas sahara tu cane? haha

kembatolo™ said...

zarifah.
ececey.. ko pon same, lame tak update.. kan? haha

kembatolo™ said...

encik suami.
abang memang la, kan abag keje..
saya ni belom keje lagi, boleh la menapak depan laptop berjam2.. nanti mesti dah taley.. haha

d_LA said...

Waalaikumussalam..lawanye pic ni..camera cap ape la yg ko gune ni yer...

kembatolo™ said...

d la.
aku guna camera cikai jek.
boleh la buat amek gambar bila perlu.. hahaha..

Bazilah said...

takpe hosni mubarak kan dah resign

YaNa said...

x bleh blaa ar tengok kepala paip pon bleh terbayang logo fesbuk..haha...

mush said...

errkkkk..rileks lu, mush baru nak follow blog ni...huhuh

MUSH

syarifah radiah ibrahim said...

siap nak nangis2 terharu pulak
over la
haha

Solihin Zubir said...

dal yak mimm! demmm! hahaha...
gila hang! tgh berak pon dok nmpk logo fb? dasat! haha...

kembatolo™ said...

bazilah.
tu memang tapi harta dye tu..
kalo harta negara, mesir mesti dah maju.. ish ish ish.

kembatolo™ said...

yana.
apsal? tak penah terpikir ke? kan nak same tu.. hakhak

kembatolo™ said...

mush.
rilek amende ni? bukan nak benti berblog pon.. aiya~
hahahaha

mekaseh follow~

kembatolo™ said...

syarifah.
ehehe. terharu mesti kena nanges.. baru betol.. macam tak biase pulak kan? hahaha

kembatolo™ said...

solihin zubir.
oit oit. takde cakap pon tengah berak. toko tambah ni bro.. hahahahhaa

Abir Abhar said...

kembar ni... sorry lama x singgah.. hehe busyy...

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

waaaaaaaaaaaaaa entry mcm dah taknak berblogging je =.,='

wuuuuu baru perasan lofo fb mcm pale paip. muahahaa. maknanye saye tak addicted to fb sangat lah kan? nyeh3.

kembatolo™ said...

abir.
takpe wei.. aku tau ko busy. hehe

kembatolo™ said...

lyeah.
eh eh! mane adee...
benti berblog tu memang takk la.. adoi~ haha.

yelah tu xaddict. tiap2 ari tak penah miss.. hahaha

ummufathi said...

paip pn cm logo fesbuk..isk..isk..isk..kronik tu..hehe,akk br follow blog awk..best..teruskn merapu..:)

diana said...

ayat last bunyi macam nak pi masuk hutan je..:p

Related Posts with Thumbnails