08/09/2010

kasi tukar sikit

assalamualaikum..
salam lewat malam dan salam awal pagi buat kenkorang yang masih lagi berjaga..
jugak tak lupa salam bangun sahur bagi macik macik yang terpaksa bangun pepagi semata-mata nak masak untuk sahur.. gigih kan dorang? sanggup bersengkang mata demi kuarga.. pergh! manyak pahala tuu..

sebelom pape, aku tujukan ayat ni buat kaum ibu-ibu yang ade anak dara kat umah tu.. kalo macik sayang kat anak dara macik, sila la kejutkan anak dara macik tuk sesame masak sahur.. jangan manjekan dorang sangat.. bagi dorang rase ape yang macik rase.. kne bangon pepagi, pastu masak.. bagi mereka pendedahan awal sebelom masuk ke alam rumah tangga.. eceh ! macam nak kawen esok lusa je kan? kahkahkah..

si anak dara pon paham paham la.. takkan la nak tunggu mak korang bebel dlu baru nak bangon..? bebal kebal betol kalo macam tu.. =P nak senang je kan? bangon bangon terus bole ngapp!! tak kesian ke kat mak korang? hahaha.. ni aku da start bebel da nie.. tak laen tak bukan sebab kesian tengok umi aku masak sensorang.. hish! nak tolong, aku ta reti.. agpon, masak memasak kan keje pompuan.. kalo aku yang tolong dye, tak pasal pasal aku da amik alih keje anak dara.. salah pulak.. kan kan?

jadi, kepada mereka yang terase, harap bole berubah.. tinggal bape ari je ag nak abes pose.. dengan maksud laen, tinggal bape ari je ag nak sahur.. takkan tanak try masak di awal pagi? rugi kot.. hueh3.. saje bebel last minit sebab tanak bagi korang terase awal awal.. ngee~

tu je.. babai ! nak tido.. 

entri ni hanye tuk bagitaw title blog aku da tade simbol pelik pelik uh.. cam susah je nak search kan? masalah tu da tak timbul.. peace !

assalamualaikum..


kenape mesti 'din'? kahkahkah !

*macam tade motif je entri ni kan? haha

Thank you for reading this entry !

25 comments:

puteriqaizyan said...

ehem3..
agak keterasaan di perenggan ke 2 & 3..
keh3

xD
selamat hari raye kembor! :))

kembatolo™ said...

puteriqa.
lalala~
memang nak suruh terase pon..
kahkahkah..

selamat ari raye jugak ~

I n n z said...

tak salah weyhh tlg umi kau msk .
tade org nk chop ko anak dara de .
lagi proud ade lah, laki boleh masak .
tak bangga ?

kembatolo™ said...

innz.
kalo aku yg tolong, aku jadi teruna dara.. ko ta jeles ke nanti? hakhak..

der, ko terase ke? kua3

I n n z said...

tlg cikit aku nak terasa.
aku rajin masak oke .
ko jeh tak taw.
wekkk ;p

puteriqaizyan said...

cesh..

niat dop molek. kejam. huk huk

Kimmy said...

yolah, den bangun awal nak poie masak lah ni yoo.. sblum tu sompat den baca entry ekau dulu ni haa... so tak teraso la yoo.. nga~ ;D

Hizami Rahim said...

fuh...
nasib aku tak terasa.
yehaaa!
:D

kembatolo™ said...

innz.
ko rajin masak?
sumpah aku takkan caye..haha..
kalo rajin melahap, 100% aku caye..
kahkahkah..

kembatolo™ said...

puteriqa.
molep doh la niat tu..
nak menyedarkan mereka hok dop sedar..
hehe^^

kembatolo™ said...

kimmy.
whoaa..! teruje ai nyah ekau mangon nak masak..haha..
bagos2..n tenkiu sudi bace..hikhik

kembatolo™ said...

hizami.
takkan ko nak terase kot..
kte berdua ne leyh terase..
hakhakhak..

Anonymous said...

kalau dr kecik mmg mak aja jangan 'nyebok' kat dapo? mak2 mmg 'penyayang' nak wat cane? hehehe.. *alasan* dah besa, dah pandai, dah bace blog nih.. tak reti2? huhu..~

*nak jadi mak yg 'kejam' ahh camnih..~!* tp tu r.. tak jadi mak tatau prasaan mak cane kan? =)

kembatolo™ said...

anonymous.
da lewat kot kalo nk tunggu jd mak bru nak blaja..hahahaha

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

salam..selamat hari raya..eheheh..

smbr tuh boleh wat tak real nyer..?hahaha..
^_^

eyerin said...

tak terase langsung..hak3

slamat hari rayo weh!~

kembatolo™ said...

arisa.
selamat ari raya..

real? ape yg real? ta paham nie..haha

kembatolo™ said...

eyerin.
ko ta terase?aku tujukan tuk ko la wei..haha

selamat ari rayo..raya kedua eh? hakhak

Anonymous said...

ouch..~ ok pasrah.. hehe.. mmg lewat ar kann.. =)

Eyerin Aziz said...

raye kedua eh nk bg duet raye kt ku?
okeh aje..raye ke bape pn tabung still terbukak utk duet raye..hak3..

kembatolo™ said...

anonymous.
hakhakhak..
terase eh? ekeke..

kembatolo™ said...

eyerin.
apsal aku kne bagi duet raye?
bukan ko ke yg patut bagi? haha..

Anonymous said...

agak ahh.. sape x terasa mmg saye respect.. sbb die mesti perempuan syumul gtu.. hehehe.. ;)

kembatolo™ said...

anonymous.
syumul? kalo ade r, da lme kot jadi calon bini.. haha

Anonymous said...

syumul tu payahh kot nak jumpe.. *ade ke? haha..* macam lelaki syumul laa.. kalau ikut pengalaman, mesti ade gak yg kurang.. tp takpe jek kot.. kite bukan sempurna.. hehe.. =)

Related Posts with Thumbnails