05/09/2010

salam perantauan

*ni entri malam nie*
Asslmualaikum..
Salam buat semua pembaca sekalian.. harap sehat sehat belaka.. dan jugak harap sumer masih berpuasa..

Korang perasan tak, skang ni lam surat khabar sibuk duk buat salam perantauan? Tak kira r utusan, metro, mahupun berita harian, masing-masing sibuk duk siar pasal ni.. dan selama salam perantauan tu jugak, aku baru nampak sorang je yang aku kenal iaitu senior aku yang study kat u alexandria.. terkejut gak mase tgk uh.. duk belek belek gambar nak cari awek cun, tetbe lak terpandang dye.. terus berubah mood ai nyah.. jeles teros!! Hakhakhak.. cane r dye leyh kuar lam paper.. pemes kejap kan? Haha..

Dengki aku bertambah tambah bile geng serumah, sepermainan, setido aku pulak dapat masuk salam perantauan ni.. tp dorang nye tu on9 r.. utusan on9 kalo tak silap.. bukan paper punye.. kureng sket jeles uh.. tp masih ade kot.. dorang siap letak gambar mase daki bukit thursina.. aku pon tak sure samada tu bukit atau gunung.. yang sohihnye, lebih tinggi dari bukit.. kalo da tinggi dari bukit, sah2 je tu gunung kan? Bongek tol penulis ni.. hahaha..

Hasilnye, bapak cun gambar!! Atas bukit, pastu posim ala2 mat saleh tercelup kicap.. perghh!! Boom bang boom jadinye.. lepas tu kan, letak pulak caption “selamat menyambut hari raya aidilfitri buat keluarga dari kami dolah, samad, dan meon, pelajar jurusan quran dan qiraat cawangan shoubra, universiti al azhar, kaherah, mesir”.. gempak tak? Hueh3..

Link pasal salam perantauan dorang tu aku tak sempat nak cari.. malas nak godek fb semata-mata nak cari mende tu.. tengok r kalo aku rajin sikit, aku akan cuba cari.. kalo tak, tade r link gambar dorang uh.. haha..

Jadi, sempena dengan keDENGKIan aku terhadap korang, aku pon akan buat salam perantauan jugak.. hehe

“selamat menyambut hari raya aidilfitri buat keluarga tersayang di kampung lak lok, jerteh terengganu.. dan tak lupa jugak kepada pembaca blog selebek kembatolo ni.. ikhlas dari izuddin rahim & izwan rahim, pelajar tahun 2, fakulti quran dan qiraat, cawangan shoubra, universiti al azhar, kaherah, mesir yang sedang bercuti skang”.. hakhakhak..

Semoga berjumpa lagi.. asslmualaikum..

ni link gambar kawan aku uh.. tengok r kalo sudi.. bai~





gambar aku pon gempak gak.. ekeke~
Thank you for reading this entry !

22 comments:

Anonymous said...

ni kire dengki positif ke negatif nieh? haha~

I n n z said...

ko pendek ;p

ibnubaba_04 said...

http://xtive.utusan.com.my/salam_perantauan/display.php?id=1437

deng..ni link yg u cemburu sngtkn??haha..macho abis la posingnya..

selamat hari rayo deng nge we..maaf zahir batin gk tu..rndu ko sek2 mu..dh la x leh dok serumah dh kito lps ni..hehe

Kimmy said...

selamat hari raya aidilfitri..

p/s : waa, korang study kat Shobra rupanya.. mesti kenal paku, kan?

Hizami Rahim said...

selamat hari raya.
haha.
~

metafora tertinggi said...

pewiiitt kembatolOOO!!

rindu aku takkk hehehe

Muslimah said...

nice blog...

Anonymous said...

din..xpo2..thn depe kito ata hok besarrrrr pnyee..hak3..=P

kembatolo™ said...

anonymous.
urm..dengki neutral kot.. hakhak

kembatolo™ said...

innz.
ko jeles sbb aku tinggi kan? haha

kembatolo™ said...

ibnubaba_04.
iye la bhai..link tu r..haha..tengs tolong carik..ngee~

aku pon rindu ko pok2 mg ing..teringat parox eh..T_T

selamat ari rayo jugok ing..kim sale blako ko ore ali imaroh kito..nati kito jupo d mesia plop..*sebok*

kembatolo™ said...

kimmy.
selamat hari raya aidilfitri jugak..

p/s - paku tu sape? paku pakis kenal kot.. haha

kembatolo™ said...

hizami.
selamat ari raya jugak zami..
duit raye ade tak? hehe

kembatolo™ said...

muncet.
oit! takkan nak cakap kat sini kot..haha

aku pggil muncet ag tape kan? kahkah..

kembatolo™ said...

muslimah.
tenkiu..~

kembatolo™ said...

anonymous.
hok besar tu bia aku ado skali la deh? haha

Kimmy said...

tak kenal ek? senior korang di Syobra... nama sbnar dia fakhruddin~

kembatolo™ said...

kimmy.
oo.. kenal sgt r.. dye slalu kne buli.. hakhak..

Kimmy said...

huh? bukan die yg buli org ker? hahaha~ ;))

kembatolo™ said...

kimmy.
bukan..dye slalu jadik mangsa buli..kahkah

ciDut ciPut said...

cop cop!
kampung kat lak lok, dekat sgt lah tu dgn kg padang luas..
weheeeee~~ jmp org kampung kot!
;DDD

Intanberlian said...

tu gambar kamu? huhu nice!

Related Posts with Thumbnails