09/09/2010

buka puasa buat sepah..


assalamualaikum.. syukur banyak banyak sebab kte masih lagi hidup pada 30 ramadhan ni.. dan jugak masih lagi dapat pose.. selawat dan salam ke atas junjungan nabi muhammad SAW.. 

pertama skali, tukar lagu nasyid sempena raye.. kehkehkeh !

ehem ! buat pengetahuan sumer, rini adalah hari terakhir kte menjalankan ibadah pose yang juga merupakan rukun islam yang ketiga.. justeru, tentu kte paham bahawa esok merupakan satu syawal.. hari yang telah ditetapkan sebagai hari raya aidilfitri, yang mne melambangkan kemenangan kita dalam melawan hawa nafsu sebulan di bulan ramadhan..

 semalam aku telah pergi ke C' CHANTIQUE RESTAURANT yang bertapak di Kelantan Trade Centre atau dengan nme glamernye KTC sempena majlis berbuka puase.. aku bersama beberapa kenkawan skola menengah dlu dengan gigihnye ke sne walaupun terpaksa mengharungi kesesakan lalu lintas.. da tempatnye dalam bandar, ofkos la jam kan? *sigh*

pada awalnye, ase macam nak tanak je pegi.. yela, sebab aku pegi sorang kan.. inchik kemba taley pegi.. pastu pulak, aku sendiri yang kena drive.. bapak malas ko tahu ! bese duk kat seat sbelah driver jek.. hehe.. so, aku pon amik kawan aku kat umah dye dengan plan nak suh dye drive.. tapi apekan daya, perut dye memulas.. terpaksa la aku drive jugak.. -_-'




gila bhai.. siyes nak mampos bawak kete.. haha



sedang menunggu..

 sesi melantak dan melahap adalah seperti berikut ;


hidangan tak seberapa

YDP.. meja ktrg nme YDP ko tahu.. kahkahkah



datang bersama..



tak best sangat pon.. ngee~



udang



sorang 2 gelas..




nampak tak cecair atas meja uh? tu kuah tomyam yg tumpah.. hahaha



wan khaidir..



memang sepah kan? haha



kne bayar jugak..



amiyo dan azmir



si capek.. haha



KTC

pastu, lepas makan, ktrg sumer lepak kejap kat bilik di KTC tu.. bapak salah sorang dari kami ade beli bilik kat situ.. tataw r bilik ke rumah, tapi selesa kot duk kat situ.. hehe.. ade jugak dye buat perkhidmatan tuk sewa bilik tu..


model bilik kot.. haha
lagi gambar bilik


sesape yang berminat tuk sewa bilik ni, boley contact ;

azlin alini bt ahmad : 0132657702
datin halimah bt che ahmad : 0129614119

emel : pu3_aresia@yahoo.com
alamat : hotel apartment tingkat 12, bangunan kelantan trade centre (KTC)
harga : rm120/night


p/s - aku, izuddin rahim mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pembaca blog ni.. mintak maap kalo ade terkasar bahase, mengguris ati, mencalar perasaan pembaca pembaca sekalian.. mohon maaf di atas segala kekasaran, terima kasih di atas segala perhatian..
Thank you for reading this entry !

21 comments:

Eyerin Aziz said...

tade org komen pon..meh nk tulum..haha

bapak mcm sedap udang butter tuh! haha

kembatolo™ said...

eyerin.
udang butter ke nme dye? haha.. apsal aku tataw? kahkahkah..

org belom komen ag wei..sabar~

Eyerin Aziz said...

peberet aku kot sbb 2 tau
kalo x, tataw jugatt..haha

eh ! lupe lax..x logik tade org komen kat blog pames..hihi

kembatolo™ said...

eyerin.
patut lerr.. ceh ! haha

pemes la sangat.. blog selebek.. kahkahkah..

najihah iman said...

slamat hari raye aidilfitri utk inche kembar bersaudara :)

kembatolo™ said...

najihah.
selamat ari raye jugak..
=)

Anonymous said...

eh. mace kenal jah saem demo. hehe.
Selamat Hari Raya :)
jeput la maghi pondok buruk ambo ni.
hehe

kembatolo™ said...

anonymous.
kenal? hok mno sow?haha..
nk g gano dop taw pon sapo nie..hehe

Liya Laa said...

kembakemba.
selama nie aku tak tau aku komen sape.
so, anggap dua-dua knl aku je la. hakhak.

sedap x mknn situ?
cam mahal jer lebeyh. hikhik

Anonymous said...

sedak ohh sek dyo melahap...
kedir sore jh juruh...haha..

-abe him.

kembatolo™ said...

liya laa.
tak kesah r mne satu pon..
kalo gtaw pon, nanti tertukar jugak..
tak gitu? haha...

boley tahan la makanan dye..
siap boley wat sepah ag..
kahkahkah !

kembatolo™ said...

abe him.
keder ugoh ag cek..
dop kecek mno pon nga sep ni..
supo baru nak ta'ruf jah..haha

Anonymous said...

kenal salam tu. hehe. huk aloh la. saem dale fb jugok pung. atifah dollah. search ah! :P
maghi jale desss, kih3 ;p

kembatolo™ said...

atifah.
laa.. knal la kalo gitu..
on9 fb ko dop ni?

Anonymous said...

knl eh. alhamdulillah la. igtkn tadop ore knl dh. mklumla, kito dok pemes po dio :P on9 je. hehe :D

Kimmy said...

selamat hari raya~

nah kad raya utk encik2 kembar : http://kimmyfar43171.blogspot.com/2010/09/kad-raya-untuk-korang-semua.html

syuQ said...

hepi raya day!!

Ct SoLeHa said...

slmt ari raya..kedai chantek 2 kat ne??

kembatolo™ said...

ct soleha.
aik? ni mesti tgk gmbar je neyh.. kan kan? haha..
gambar tu kat KTC..kota bharu.. =p

Anonymous said...

td kasi alamat hotel ni dkt membe yg nak dtg kb ngan family die.. die ngah cari place to stay.. blog nih telah membantu.. n thanks to the owner.. =)

kembatolo™ said...

anonymous.
alhamdulillah. dapat jugak membantu.. =)

sama2..

Related Posts with Thumbnails