17/05/2010

airport paling shiyal abad ini..


assalamualaikum..
selamat tengah ari dan petang kepada semua pembaca..
salam satu mesia yang ntah ape2 walaupun aku bukan berada kat mesia.. haha..

okey.. terus ke tajuk..

korang taw tak katne airport paling bangang/syial/mengong dan segala isinya atas dunia nih? kalo nak taw, baca betol2 apa aku tulis nih.. jawapannye ialah CAIRO INTERNATIONAL AIRPORT, TERMINAL 3.. kenapa aku cakap macam tu? sebabnye, nak masuk epot tu kena bayar weh..! ini bukan bayar parking okeyh, aku maksudkan tempat nak feeling kuar segala air mata tu.. tempat nak lambai2, nak peluk2, dan segala bagai kelakuan yang korang biasa buat kalo kat majlis2 perpisahan.. dah dapat imagine kan?

sesape yang duk sini mesti dorang taw.. nak masuk balai check in tu kena bayar..! ha..! betol.. balai check in tu nama dye.. tadi lupa la nama ape tempat tu.. wahaha~ cuba korang bayangkan cane? tak ke bangang sistem gitu.. sekali masuk kena bayar.. pastu kalo kuar, n nak masuk balik, kena bayar pulak.. <-- yang ni tipu je..hoho.. kalo kena bayar seposen tape jugak.. boley niat sedekah.. ni tak, sorang LE5.. kalo 5 orang dah LE25.. pastu, ktrg pegi bukannye 5 orang, 15 orang siot! bila kira tambah tolak darab bahagi, sumer skali kena bayar LE 75 = RM50(lebih kurang kot).. banyak tu weyy!! tu belom kira lagi kenderaan yang disewa khas semata-mata nak pegi epot.. kopak r ceni bai.. ape punye suwel r tauke epot ni.. memang samdol.. wat sakit ati je.. ape nama syarikat tu? CAIRO AIRPORT COMPANY kan? jom kutuk ramai2.. tak penah dibuat lagi lam sejarah peradaban dunia masuk epot kena bayar.. haha.. arab oh arab~

memandangkan ktrg nak hantar senior balik mesia, terpaksa la ktrg pegi jugak.. paksa dalam rela gitu.. ngaa~




dan hasilnye..

lepak kat luar je la wey..!~

ktrg tak masuk dalam pun.. tunggu kat luar je sampai abang ktrg tu check in.. dye pun lepak2 kat luar gak sementara tunggu nak masuk flight.. sehati sejiwa betol.. susah senang sama2.. padahal dye tanak duk dalam sorang2, takot nanges.. betol tak abang jie?
pastu, aku nak kongsi la gambar2 yang aku amik tadi.. tuk tatapan mereka yang sudi.. yang tak sudi, boley r tutup blog ni.. dan secara tak langsung, aku terase ati kalo korang wat macam tu.. kalo nak pujuk balik, sila tinggalkan komen.. haha..
okeyh..! selamat menonton~~

biar gambar yang ceritakan sumenye..




kat luar pun leyh posing gak la.. lagi best!!

tekun, gigih dan sabar menunggu..

borak untuk kali terakhir..

wakil dari sabi'

akibat bosan menunggu, terciptalah scene ini..cumil tak yang duduk tu?haha

sila perhatikan yang di atas troli..apa pandangan anda?

penulis bersama seniornya..senyum senior hanya dibuat buat..harap maklum..

dibuli tanpa henti~asek aku je kena ngan mamat ni..tape, abg kena ngalah..haha

mereka beratur,anda pula bagaimana?

bagasi kurang dari 40kg..merah menyala lagi..idup umno!!~

selamat tinggal mesir~~
muka yang ditahan tahan agar tidak tumpah air dari matanya..
*sesungguhnya, dalam ati beliau ada taman*



lepas senior aku check in, ktrg terus balik.. sementara tu, sempat la jugak usya2 pelancong2 yang ade kat epot tu.. fuh! mengancam!!~
maaf, gambar taleyh disiarkan..haha



berjalan pulang

berjalan lagi

inilah kenderaan kami

dan ini pulak tempat untuk beli tiket nak masuk lam epot tu.. aku benci mende nih!!haha

KEPADA SENIOR KAMI DAN JUGA ABANG KAMI, ABANG MOHD AZIZI BIN AZAHAZUHARI, TERIMA KASIH KERANA SUDI MELIMPAHKAN KASIH SAYANG SEBAGAI SEORANG ABANG KEPADA KAMI.. SEMOGA KAMU SELAMAT SAMPAI.. DAN SEMOGA KAMU SENTIASA MENDOAKAN KEBAHAGIAAN KAMI DAN KEJAYAAN KAMI DI SINI.. WALAUPUN TERPISAH BERIBU BATU, KITA TETAP SATU.. ISLAM SEBAGAI PEGANGAN, DAN QURAN SEBAGAI PANDUAN.. SEMOGA BERTEMU LAGI.. SAMBUTLAH SALAM SAYANG DAN RINDU DARI ADIK2 MU INI.. ASSALAMUALAIKUM..*TAYAH EMO2*HAHA

-entri tamat-
Thank you for reading this entry !

27 comments:

nabila said...

LE tuh currency die eh? bkn gnih?

kembatolo™ said...

LE tu lam bahasa rasmi..kalo genih lak,penduduk dye je panggil macam tu..paham?

Hizami Rahim said...

ahha.
tak faham sangat.
tapi faham tajuk je.
wakakaka.
;P

kembatolo™ said...

zami, kau penah kena pijak perut tak?
nak try?hahaha

besiburuk said...

gmbar jadik lako hari ni...lawa..haha

nabila said...

oh begitu..

ibnubaba_04 said...

bai..cntik la gmbr..haha..
jgn lupa send link ni kt fb jiji..
bgi dia sdih kaw2 ckit..haha

Wanie Azeera said...

as salam.. haha tahniah la, anda org yang keberape entah yang kene bayar. tensen sungguh arab, arahan PM katenye. apekah? kuat menakik duit sungguh. eh ore arab keno baya kow?

kembatolo™ said...

--> ibnubaba
oke bro..no halnye..t nak send link kat fb dye..sebelom tu kena edit sikit bia de tocing2..baru ngetop..haha





--> wanie azeera
haha..kali ni tak bayar pon sbb ktrg duk kat luar je..lagi best kot..haha..arab pun kena bayar gak..sama je..hoho

bolabola said...

die tanak dlm uh sesak kot. spe na msuk byr. tanak msuk dok lua, wee~ tp 1st time neh dgr klu na msuk kne byr. sgtsgt truk. tapelah, dok lua pun feel gak. lg tangkap leleh klu na nanges. siap ad angen sepoisepoi bhse gitu. ekeke. XD

manna_salwa said...

ooo.. cenggitu citenye..
sadis betul epot depa.. ih3~

kembatolo™ said...

--> bolabola
1st time?haha..dasat kan?nak masuk kena bayar..kalo tade duit memang taley masuk r..duk tayang muka tepi cermin je..macam lam jail pun ade..hoho..

memang bes kat luar kot..kat dalam sejuk aircond, kat luar angin asli..ngaa~




--> salwa
tu la pasal..nak pegi kena pikir puluh2 kali..kalo pegi, kompem melayang LE5..manyak tuu~haha

manna_salwa said...

haha~
sabo je la..
lepak lua pon ok kan?
huhu~

miSs nAdia (。◕‿◕。) said...

ahakss...
mr izuddin, tetibe cik nadia rse sedih. hahaha..
cik nadia menci epot!

slmt pulang abe long ku. haha~
adik sue mu menanti disini.
eceyh..! terharu abe jie kalu baco komen nih. :D

adrinaqamarina said...

kalo masok buat ta tau je...
boley ta?
sebab ktorang penah buat...
lalalal~

kembatolo™ said...

--> adrinaqamarina
boley je..tapi kalo guard dye tade tape la..tapi mase ktrg g,guard dye terpacak depan pintu..nak wat cane lagi?hahhaha...

kembatolo™ said...

--> miss nadia
kenape tu cik nadia?epot ade wat anda sakit ati ke?hahha

abe jie dop sey cagho pun ko adik sue dyo..dyo oyak doh..hahha

Wanie Azeera said...

ish, senget gitumo ore arab. eh tp penoh kawe wak muko kesian haha.. dapat free masuk :p

miSs nAdia (。◕‿◕。) said...

hahaha..cik nadia ase mcm nk g bakar sume epot skrg jugakkk..!

eleh.. abe jie wt lolop jah tu..xse wi deng deki. hahahaha..

kembatolo™ said...

mai r bakar sini..mujo baru ore..haha

kembatolo™ said...

wanie azeera.
muka siye takpo la..mugo ore comey..kito nih wat muko siye jadi supo muko pengemis doh2..hahaha

amalina binti anuar said...

uish biar btul nk keman masuk airport kena bayar duit nie. masuk KLIA pon free je kot. dasyat la airport nie. msti kaya giler. hehehehehe...

ஐ Nurul-chan ஐ said...

bestnya study kat oversea :)

kembatolo™ said...

amalina.
biar betol apenye..da memang betol pon..nak masuk kena bayar..haha..gila cekik!

kembatolo™ said...

nurul chan.
best ke?boley la..kat mesia pun best gak kot..haha

miss pink! said...

rasenye sebab miskin la kot die suh bayor.. woho.. kesian sama cairo airport.

btw, mase tgk tajuk entri ni mcm dah bajet ar nak citer pasal azizi balek msia..ntah le knpe. sbb mase first time tau psl cairo airport ni cerita azizi balik ah..

ciDut ciPut said...

hehehe...tau tau!
airport cairo kena bayar..memang sgt pelik!! ;DD

Related Posts with Thumbnails