29/04/2010

kisah kami

Jam baru kol 9 malam.. Jam mesia pulak mungkin pukul 3 pagi kot.. Tapi aku da rasa ngantuk.. Lepas 3 4 minit, terus ilang ngantuk aku.. Tataw kenapa.. Mungkin ngantuk aku da pegi kelas malam.. Datang singgah kejap kat mata aku nih.. Pastu terus pegi.. Gedik kan aku nye ngantuk nih? Boley lak maen singgah2 cenggitu. Ingat mata aku nih apa? 7eleven ke? Nak datang, datang la betol2.. Tayah nak maen singgah2 macam ni.. Seksa doe.haha.

Hurm.. Memandangkan aku tak pandang pape tuk dipandang, maka tak terpandanglah aku akan pandangan itu.. Tengok! Tetibe je jadi merapu merapan.. Tanpa signal pape, maen redah je.. Tak sopan lah sifat merapu aku nih.. haha.. Yang asalnye ceni, memandangkan aku tade topik tuk dibebelkan, aku wat keputusan tuk setori mori ngan korang sal kehidupan aku dan kembar aku, izwan.. Cerita dolu2 la. Memori suka duka dan cuka selama kitorang jadi pemegang amanah gelaran kembar.. Berminat tak? kalo berminat, teruskan baca blog aku nih tuk masa akan datang.. kalo tak, dengan segala hormatnya, aku merelakan korang tekan pangkah kat bucu sbelah kanan kat atas ni.. tekan je.. tayah nak kesian2 kat aku.. aku takkan merayu.. cuma nak simpati je..hua3..

aku akan citer sikit2 je.. Satu entri satu citer.. Boley? Tu pun bukan selalu lah.. time2 medulla oblongata aku tanak keje pikir idea, aku wat la entri sal ktrg.. boley? Kejam tak kalo buat gitu?hakhakhak..

Izwan dan izuddin.. Kalo korang kenal, mesti korang da terbayang sumer benda pasal budak berdua nih.. Kembar yang sangatlah perasan, nakal, banyak songeh, sengal, bising dan mungkin jugak hensem pada pandangan orang yang cacat penglihatannya a.k.a rabun.. haha.. *humble doe!*kalo nak cakap suka sakitkan ati orang pun boley diterima.. tak kesah pun..
Betol ke apa yang aku cakap tu ngan apa yang terbayang lam ruang kepala hotak korang? metafora yee..*betol ke?*

Kalo korang nak taw, banyak cerita di sebalik kehidupan ktrg ni.. sebut je bab ape, seram suam2 kuku, awek banyak ragam, miskin-sampai-makan-pun-kena-catu, dan macam2 lagi lah.. Banyak sangat-sangat.. kitorang sendiri pun lupa.. cerita nape jadi tuff pun ade you! Puji diri sendiri lagi. Memang betol2 perasan kan?haha.

ekseli, ramai kenkawan tanya soklan ala2 blushing peguin kat ktrg.. sampaikan kitorang sendiri naek segan nak jawab.. Kalo ada je kawan yang kitorang baru kenal, mesti soklan nih dorang akan tanya.. Da jadi soklan wajib.. Korang taw tak apa dorang tanya? Dorang tanya macam ni ha,"best tak ada kembar?".. Soklan ni okay lagi.. sambil garu ketiak pun leyh jawab.. Tapi bila dah berganjak ke soklan seterusnya, berubah terus!! dorang boley selamber je tanya,"awak sayang tak kembar awak?" *saje taruk kaler pink,nak bagi aww* Wallaweyh! Kitorang nih laki la.. Takkan nak jawab soklan macam tu.. Tak jantan lah kalo jawab kan? dah la panggil awak, pastu ade pulak 'sayang'.. euw!! panggil la 'abang' ke, 'b' ke, baru semangat nak jawab kan?haha.. INGAT!! pompuan je boley panggil gitu..wahaha~

tapi, ada jugak makhluk2 yang berkeras suh aku jawab.. katanya nak taw aku nih ada rasa sayang tak kat kembar aku tu.. aku pun ape lagi, terus bagi pandangan mencairkan ati dan jiwa la.. sambil2 wat sengih sengal depan dye.. lepas tu, terus muka aku berubah jadi macam bangunan tak siap.. ngan muka dye2 skali berubah.. seram kot..hua3.. amik kau, tanya lagi soklan gitu,, padan muka!!~

Jadi, aku amik kesempatan nih tuk bagitaw kalo ada sesape yang ada niat nak tanya soklan tu, batalkanlah hasrat korang.. Bukan tanak jawab tapi segan r nak bagi jawapan.. Ingat senang ke nak cakap yang kita sayang kat sesorang? Susah kuasa 100 darab 400 tolak 37 tu.. Walaupun hakikatnya memang kita sayang.. Kalo senang tade la istilah sayang tak terluah kan? haha.. Elo izuddin, sekarang nak ajar bab sayang menyayang pulak ke?!

Okay. Kena benti sekarang. Mata sudah menuntut hak. Tilam sudah mula menggoda. Bantal pulak sudah membelai. Ngantuk pun da datang balik nih. Mintak diri dulu. Nanti jumpa laen kali. Assalamualaikum.

tolong jangan buat andaian bukan2..haha
Thank you for reading this entry !

7 comments:

azwani ali said...

peewitts~hahaa

manna_salwa said...

sweet je..

kembatolo™ said...

--> azwani
gapo peewwit2?haha



--> manna_salwa
ape pulak yang sweet nie?hoho

manna_salwa said...

ape2 je la..
kang kalo ckp kang ade yg jd pink pulak.. huhu~

Mama Kembar said...

salam. tersenyum mama baca nih, ngaku je la u 2 love each other :-) agaknya camni la kot si kembar 3 mama bila besar nnt, sayang tapi tanak ngaku hehehe. mama harap nnt bila anak kembar mama dah besar, diorang pun rapat sesama sendiri cam korang jugak lah, mesti seronok

kembatolo™ said...

mama kembar.
hah? kembar 3? fuiyo..~ nak kenal ngan dorang boleh tak? *siriyes*

ahaha.. takkan nak ngaku kot, segan la.. tak gitu mama? eh! macam tua sangat la pggil mama, panggil akak jela.. boleh? hehe

nur aqilah said...

hahha..same situation la..kekadang malas jer nak jawab soklan dieowang tu..hihih

Related Posts with Thumbnails