30/04/2010

couple is trouble?

assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh waridhwaanuh..
hah..! tunggu ape lagi? jawab la salam tu.. jangan reti baca je.. ╥_╥
ngahaha~ belom pape da kena marah kan? padan muka!!~

sebelom kita lajak kepada tajuk, ada soklan tepu emas ntuk korang.. salah ke? aku tawla cepu emas.. saje tulis tepu emas.. nampak macam gempak sikit.. ngat aku nih jakun sangat ker? haish..! ni soklannya.. ;

korang da semayang? sekarang waktu solat pe? bape rakaat? doa tak lepas semayang tadi? ade tak doa tuk aku?*ni r soklan sbena*

maaf la yee.. ekseli nak tanya korang ade doa tak untuk aku.. aku da nak exam taw.. lagi seminggu.. pastu exam seminggu.. then, boley lepak2 sambil berangan balik mesia oh tanah airku.. bes woo~ da 2 tahun tak balik nie.. teruja tahap kucen leyh terbang seyh.. tak sabar nak jumpa umi ngan abah, adik2, abang2, anak2 buah yang buas, dan tak lupa juga awek2.. hahaha.. dush!~ amik sebijik.. gatai tak abes2..

oit2..! da terlajak jauh la woi! tajuk tu ape citer? samdol betol r mamat nih..#@$%!

okeh2..! kapel is trabel.. maaf ejaan kampong..
kenapa aku cakap macam tu? taw tak? sure la tak taw kan.. ni entri aku.. aku yang tulis.. idea aku.. korang baca sudah.. kalo taw pun buat2 tataw.. orait?~

sebab yang pertama, kapel is trabel kerana apabila korang da ada kapel, korang akan jadi terikat ngan pasangan korang tu.. bila da terikat, segala aktiviti sifat miang dan gatai korang akan terbatas.. ape?! korang tak miang? tipu lah! kalo tade sifat miang dan gatai, korang bukan lelaki taw!~ fitrah lelaki ialah bernafsu kepada pompuan.. kan2? haha.. nak skodeng awek cun pun taley, nak gayut lama2 ngan orang laen pun tak kena.. nak ngorat macik jual sayur pun kadang2 awek korang jeles.. tak trabel ke kalo gitu?

kedua, apabila korang da ada kapel, korang mesti akan jadi rindu kat buah ati jantung pisang korang kan? kalo sehari tak dapat berita, boley sasau kan? buat ini tak kena, buat itu lagi la tak kena.. buat salah, tak buat salah.. seksa jiwa merana ati sengsara badan.. makan pula tak lena, mandi pun tak kenyang.. nasib baek tido je yang basah..*gulp* bukan salah aku kalo korang pikir bukan2..ngaa~

dan yang ketiga, kapel is trabel sebab Allah da larang bende tu.. kalo da Allah larang, tentu da mende tu tak baek, tak elok, tak sesuai, tak mecing, dan segala bagai tak lagi.. tak kira r dari sudut apa sekalipun, ia tetap akan jadi masalah.. sesungguhnya, Allah maha mengetahui di atas setiap sesuatu.. kalo nak sangat kapel, kawen je.. muda pun takpe, boley jadi macam adamaya.. sweet kan??hoho..

yeay!~ entri tamat..
sila tinggalkan komen ye.. pujian anda amat diperlukan.. kritikan juga harap diberikan..
okeyh.. papai~ assalamualaikum..



haiyak!!~ lindungi diri dari kapel..hak3
*sila klik gambar tuk hasil yang menakjubkan*
Thank you for reading this entry !

25 comments:

adrinaqamarina said...

yes!
suke jugak tengok cerota adamaya tu...

fArrAh nUr AmIrAh said...

yeahhhh
double=trouble..
huhuu

amalina binti anuar said...

btui2. setuju sgt dgn entry nie, kalo dh kapel sume nye terikat. jadi single lagi best kan. xda la hidup terikat...

kembatolo™ said...

--> adrinaqamarina
tengok eh?geram tak kat maya?mesti kan?haha


--> farrah nur amirah
yeah balik..super duper double trouble..hak3


--> amalina binti anuar
tenkiu sebab setuju..tapi bukan sebab tade orang nak kan?ngaa~

amalina binti anuar said...

haah tau xper. sja je xmau nk kapel. menyusahkan je la kapel nie. jdi cm adamaya pon best gak. ada rasa cinta lpas kawen. hehehe.

adrinaqamarina said...

a'a...
tapi suke la adam tu...
heee~~~
na adam satu!
=p

sarah saadi said...

tapi kalau x kapel, n still 'menggatai' ngn pmpuan, cane lak ek? maaf kpd yg terasa. x tuju kat sesape ok?
:)

kembatolo™ said...

--> sarah
fuh..!~nasib baek tak tuju kat sesape..lega100x..haha..

hurm..terpulang r kat dye tu..kalo dye menggatai sebab nak cari calon tuk wat bini,tape la..tapi kalo sekadar nak maen garu garu je, boleyh lempang kot..hakhakhak..

amalina binti anuar said...

ala ada je org dh kapel tpi menggatai. xpe bercinta biar ramai. kawen biar sorg. okey x ayat sye tu? hehehehehe.

miss neelopher said...

semart itu gambar!! hehe
kapel perlukan komitmen.. macam2 kapel bole kite jumpa.. ada sekejap.. ade sampai ke anak cucu dah.. tapi sokong laa udin punye pendapat.. better berkawan dari dimiliki yg tak tentu buat wife/husband..

kena ade intention utk sampai dapat makan nasik tomato ganti nasik minyak sendiri.. heheheheheh

Anonymous said...

there're many pro & cons bout dis couple o trouble things! it depends on how u hav been doin' with ur soulm8.....no matter wut, i think its better not to hav it bcuz once u experienced it, there's no way back....except (if u're plannin' o gettin' married).... :)
nyways, NICE post....

kembatolo™ said...

--> amalina
bercinta biar ramai?aih2..taley2..bersayang biar ramai..bercinta biar satu je..tapi beristeri biar 4..hahaha


--> miss neelopher
iye eh?tenkiu2..tu model tak bertauliah ag..haha..

orait~kawan ramai2..nati nak kawen pilih je..kan2?sesekali kalo kenduri kawen wat nasi lemak pun bes gak..hahaha..


--> anonymous
betol2..lebih baek tayah try..there's no way back kan?*macam citer hantu lak*haha..sori sebab tak reply lam BI..tade kamus..ngaa~

Wanie Azeera said...

betul3! kalu chenta sblm kawen, dah kawen nak cite mende ke tok laki hoho~ :p

amalina binti anuar said...

ish ada ke plak cmtu. ye la sunah nabikan kawen 4. kalo boleh berlaku adil dan berkemampuan. heheheheh. berkasih syg pon boleh ramai2. bercinta pon ramai2. kawen biar la satu. hehehehehe..

kembatolo™ said...

--> wanie azeera
aih?apsal pelik ngat bunyi yang nih?haha..citer power rangers leyh tak?haha


--> amalina
kawen kena setakat yang termampu..baru betol..hahha

Pipi Muncet said...

saya jugak single tapi boring. haha.
tp kapel payahkan hidup saya.
thanks follow saya.





ENTRY TERBARU ;
APRIL TERAKHIR.(SOUND RECORDING SAYA YANG TERRUK ;p)

kembatolo™ said...

--> pipi muncet
haah kan..memang boring tapi lebih baek boring dari susahkan idup.betol tak?hahaha..sama2..tengs jugak sudi folo balik..ngaa~

amalin binti anuar said...

ha tau pon awk kan. kawen kena la takat mana nk mmpu.

nk tnye nie lari dri entry yer...
apa tajuk lgu kat blog awak nie?

kembatolo™ said...

kalo mampu 4, boley la kawen 4..haha

lagu rela setia oleh didicazli..cari bior jumpe eh..!~

Anonymous said...

''semap lar dy0...j0m kapel??..''hahaha~
ayt aj0p kapel 2..>>c0nt0h..
pah kal0 xsey kapel gk, xs0h dk car0 lar..huhu

kembatolo™ said...

--> anonymous
jom r nop kapel gak..mai sini lah kalo nop gak..tapi dengan syarat..keno kawen dulu..baru leyh nop kapel..hahhaha..amacam?ade bran?

manna_salwa said...

like this~

:)

keep it up encik..
agree, agree, agree..

xya uat la bende yg tau salah, t idop pon x aman..
ehehe~

kembatolo™ said...

haha..tengs..
bukan idup je tak aman, mati pun tak tenang taw..hoho

miya said...

bile mase xm ntah? empunya diri kt MSIA lgi. balik la weeeeeh! ish.

btw gambar taley click, huahuhau!

kembatolo™ said...

miya.
oit.. ni entri lama la.. adoi~

eh eh.. dah tak jadi ke? padan muke..
kahkahkah

Related Posts with Thumbnails