26/11/2012

Pengantin Baru

Assalamualaikum.

Alhamdulillah! Akhirnya berjaya juga aku tamatkan kebisuan blog ni. Seingat aku, hampir 2 bulan takde sebarang update ye dak? Harap ada makhluk berjantinakan perempuan sopan santun lemah lembut gemalai kelembai gembira dengan ke'update'an ini. hahaha bajet orang nak gembira? Well.. Ai kan dah selalu bajet! wkwkwkwk


Orait bebeh. Post ni cuma nak bagitau aku baru tambah bilangan ahli keluarga. Kalau hari tu bertambah kerana dapat anak sedara baru, kali ni pula sebab dapat abang ipar baru. Hoyeahh semua baru! Moga-moga abang ipar baru dapat sponsor kasut futsal baru. Nampak tak chemistry tu? ekeke




Sebenarnya kan, kenduri ni sama je dengan yang lepas-lepas, melainkan kali ni, kitorang dipaksa jadi saksi bagi pihak kakak. Nampak tak perbezaan dia? Dulu kemain lagi hasrat nak tengok akad nikah dihalang keras (amboi novel sungguh bahasa) oleh umi abah dengan alasan budak-budak tak boleh ikut. Tapi sekarang sudah terbukti aku sudah besar. Terpulang lah nak tafsir 'aku' tu spesis apa. hahahaha. Ni siap jadi saksi lagi. Iolls punya tandatangan dah ada dekat surat nikah lagi uollssss! *angkat kening*


Malam nikah pun ada orang nak mintak sign. maklum la jarang sangat dorang dapat jumpa retis-syok-sendiri ni. pape pun, berdebor jugak nak sign ni. hewhew


kenapa tandatangan dengan conteng macam sama je? =.=


Brader, tandatangan dekat surat nikah sendiri bila pulak? Err.. 


Kalau korang nak tau, jadi saksi nikah ni boleh tahan mencabar. Aku yang duduk sebelah pengantin pun turut sama kena tempias! Nervous gilaaa bak hang! Eh takde sampai gila, saja sedapkan ayat kehkehkeh. Nervous masa match futsal pun takde macam gini.


Dengan kamera tak benti duk snap snap snap, sumpah rasa macam artis! Terasa diriku begitu berharga cewahhh *lempang sedas*. Walaupun hakikatnya aku tau dorang tengah snap gambar pengantin. Err.. Ke dorang memang tengah snap gambar aku hah? Tolong sedapkan hati aku weii.. 

Ni amik gambar pengantin ke amik gambar aku? kenapa aku yang lebih-lebih control ni weh? ada sesape boleh jawabkan? hahaha


Lepas selesai akad nikah, dua ketul makhluk tanpa segan silu melantak. ohoiii rumah sendiri nak segan apanya bendul? lagi satu, apsal pose pun sama ni? mulut muncung tangan kiri statik? :O


 Kakak dengan abang ipar. Mentang-mentanglah dah kawen, asyik nak berkepit je. woii dengki betul. aku selalu amik gambar sorang je. kalau berdua pun dengan izwan. remuk hati mengenangkan nasib yang tak laku.


Dua beradik muka tak malu melantak lebihan hidangan pengantin. eh sebenarnya bukan lebihan lah, puding dengan buah takde sape nak makan. Dah nasib diri makan banyak badan tak naik-naik, memang confirm lah jadi pelantak tegar berperut stokin. Abaikan kerut seribu dek oren masam nak mam.


Muka kepuasan lepas melantak nasi dua pinggan, daging black pepper, daging gulai, ayam gorem madu, ikan kering, budu, sambal dan air sunquick. dengan tak sengaja ter'list' menu dekat sini. nasib baik perut belum maju ke depan lagi. hehe babai ! 


MISSION ACCOMPLISHED!! Lepas ni turn mamat ni pulak kawen. lalalala~


Perasan tak gambar kitorang lagi banyak dari gambar pengantin? harharhar
Thank you for reading this entry !

19 comments:

shaa bonitaa said...

yg menulis ni bila agaknye? :p

Haris Khairuddin said...

untung la perut 'tong sampah'. makan banyak pon perut tetap maintain.. x membukit. ;p

* tahniah n selamat pengantin baru buat kakak ko. semoga Allah memberkati mereka n apa yang direzekikan kepada mereka. ;D

saya gemuk saya comel..^^ said...

haha..lawak je yg mulut muncung n left hand static..mcm mana boleh sama..btw..selamat pengantin baru to ur sis..barakallah=)

dee said...

pesal aku suka tgk korang ni ek? lalala

Khai Artzfar said...

ingatkan blog menyepi owner kawin sekali org lain daa.. kahkahkah

Alfi Kasran said...

laa ingatkan tuan punya blog ni yang kawen..lama sangat menyepi.hehehe.

hazanis said...

untung la dah dapat abang ipar. =)

Huszaini Haron said...

tahniah! ehh bukan awak ye!! hehehehe tahniah dapat abang ipar!

Liyana Erythrina said...

selalu jugak jadi cam tu, bila snap gambar, tgk balik

"apesal same ni !!! " haha

Serikandi sufi (wan) said...

wah...sambil bace sambil berangan..apepun tahniah untuk pasangan mempelai...^^

onie said...

tunggu jemputan dari sep awoppp berduo plop :P

aLamS LegacY said...

i have twin too....tp aku dah kawin dulu dari dia....dia lmbat sgt carik calon....hu3

zila manaf said...

tahniah dan alhamdulillah...

Anak Kampung said...

soryy bru tau blog encik nh..kembar ke??muke macho abeh tapi suke gak aku time korg pkai kopiah mcm sham kamikaze

Anak Kampung said...

soryy bru tau blog encik nh..kembar ke??muke macho abeh tapi suke gak aku time korg pkai kopiah mcm sham kamikaze

ini kisahku said...

hehhehe...korg mmg kn suke overshadow...ape pun, apedehal kn...ni kn blog korg...klu lagi byk gmbr aku pulak kang, lgi xde kene mengena..so, bile nk tgk blog aku ni...komen la, blog budak baru belajar..hehhee

Tiara Fazlin said...

tahniah dah ade abg ipar! ade geng futsal baru heheh

Syamimi Hazirah said...

Bismillah...
Korang ni lawak jugak eh. Everytime mesti baju nak sama je kan, sehati sejiwa betul. Kitorang dah lama kot tak pakai baju yang sama :D

Fatinnadiah said...

kembar memang pakai baju sama ke? hehehe .. ke kebetulan?

Related Posts with Thumbnails