26/11/2011

Tips Memilih Pasangan #1 : Komunikasi

Assalamualaikum.






Ehem. Pelik tak tajuk aku macam gitu? hahaha. Buat pengetahuan semua, aku baru daftar kerja dengan persatuan romeo-remeo teruna bersekutu hidup segan mati tak mahu pengsan je senang. Jadi logik ah tajuk entri pun ala-ala dr cinta mintak penendang kan?



Ok tu melawak. Apa gila nak daftar jadi romeo sedangkan gepren pun takde yang sudi poorahh! Eh perlu gtau ke? =.="



Orait. Walaupun aku ni takde pasangan, tak bermakna aku tak layak bagi tips kan? Alahh, tips je pun. Bukan susah. Modal guna air liur. BLA BLA BLA.. Yadaa yadaa, siap satu tips. Semua orang boleh bagi. Tapi yang ni spesel sikit lah sebab dapat masuk blog kembatolo. Eh lagi?



Bagi aku ehem, nak pilih pasangan ni benda paling penting ialah komunikasi. Komunikasi antara kau dengan si dia. Sebab apa? 



#Satu : Sebab komunikasi yang mengekalkan satu perhubungan. Baik komunikasi kau, maka insyaAllah akan baiklah hubungan kau dengan dia. Jika buruk komunikasi kau, tak mustahil akan teruk juga hubungan kau dengan dia. Jika ada masalah yang perlu dibawa berbincang, maka komunikasi memainkan peranan. Nampak tak?



#Dua : -tengah perah otak-


#Tiga : -belum dapat idea-


#Empat : -usaha tidak berjaya. Otak tidak mahu beri kerjasama yang jitu-


#Lima : -okay dah boleh tamatkan entri ni-



Akhir skali, kalau kau nak tahu betapa pentingnya komunikasi dalam sesebuah relationship, ce try kau dan pasangan kau tayah bercakap untuk sehari. Gunakan bahasa isyarat sebagai komunikasi antara korang. Aku yakin bila kau buat isyarat suruh isi air dalam gelas tapi dia paham kau nak ehem-ehem. Tak ke naye? Ok tak naye itu syok. HAHAHA. Okbai.



*senang betul buat entri ni. muehikhikkahkehbhahaha(gelak melampau nak kena pijak perut)



Thank you for reading this entry !

23 comments:

Mra Mastura said...

bernas sungguh tips itu wahai dr cinta -____-"

makasih2 :P

Zara said...

ya Allah..
very the brilliant lah..
(kesat2 dahi)

Dylla Fadzil said...

cool tips from you.

perasan tak, doctor doctor cinta yang selalunya end up dengan #foreveralone. perasan tak?

kaka said...

haha..nie bukan dr cinta nih..ni dr keparat..buahahahaha :D

|| amira || said...

hahaha . memang agak tak boleh blah entri ni .
macam nak kena bako .. hahah

ok , semenjak dua tiga empat menjak ni , ramai betol oarang nak guna bahasa isyarat .
teacher BI nak guna bahasa isyarat , Orang UPU pun nak guna isyarat . haha

marilah kita buat kempen . hoho

fikah mus said...

Entri akan datang utk tips memilih pasangan ni, bolehla isikan nombor 2 sampai 5 tu ya.

Suraya Aris said...

jumpa dr ni. insyaAllah tak banyak dia boleh tolong. kehkeh :P

nuruashia ♥ said...

yelaa tu xdop gf..lalalala~

Rozuan Ismail said...

haha.yo yolah ko x de awek

kak lang said...

omakaikhhh...pnjngg snungguh entri ini, but trima kasih la tips...insyallah akan d apply.haha

Iffah Afeefah said...

aku letak jawatan
ko jd dr cinta jela pasni eh

TunTeja said...

WAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH............
hebatnya ko punya tips tahap doktor palsapah nie

Wan Zulqhairi said...

aku ada kekeliruan tntg cinta. Bleh tak nak mintak kaunseling ngan ko?

ascil.punye.lah said...

suka tips kedua hingga kelima.banyak manfaat.hahaha.

Raden said...

abes kalo jodoh dgn org bisu cmne?

Afiqah Anwar said...

Rasanya tak semestinya dengan komunikasi 'kau dan dia' tu penting. Tanpa komunikasi tu pun kita boleh tau personaliti seseorang tu.

for example, tengok je macam mana dia communicate dengan family dia, kawan dia, guru dia n orang asing. secara lisan atau tak. then we'll know how nice he is. or otherwise.

to make it easy, just stalk her if you like her. ahahaha

dobot said...

Salah satu faktor aku rasa nak lempang kau laju2 lepas baca entri ni. Itu salah satu komunikasi jugak, kan?

HAHAHA!

FizaFizz said...

sihat ke tak ni??haha

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Kemain kan?

Kih kih

cik ika said...

mne tips yg lebihye ni..still waitnig ni..heheheh

OM said...

bernas punyer~

Aishah Zin said...

tips selebihnya cer google cer google.heheeh

Dang Intan Duka said...

macam-macam peel..hahha



peace

Related Posts with Thumbnails