03/11/2011

Outing #2 : Bandar Kota Bharu

Assalamualaikum.



Terima kasih Allah kerana masih lagi memberi nyawa kepada diri hina ini. Alhamdulillah.



Okay. Ni entri kedua pasal outing. Tak bercadang nak merepek panjang cuma mahu tunjuk gambar. Actually gambar yang aku snap tu banyak tetapi setelah fikir lebih dari sekali, aku rasa gambar tu tak patut ditunjuk atas sebab-sebab tertentu. Tak perlu lah aku bagitahu kenapa, kau anggap gambar tu tak sesuai untuk tontonan umum. Senang cakap, kalau aku tunjuk, aku pun akan turut sama mendapat sahamnya. Got it? =)



Kurang paham lagi? Fine. Gambar tersebut tak memenuhi kriteria menutup aurat yang sempurna. Walaupun hanya lengan yang terdedah, kau harus tahu bahawa lengan masih lagi menjadi aurat bagi seorang perempuan. Bukan kedekut ye, aku cuma menjaga kehormatan si model tu. Ehem, model cun okay!! =P hahaha. Aku tak rela dipertanggungjawabkan di hari perhitungan nanti dengan penyebaran gambar yang aku tangkap, which is menampakkan aurat seseorang. Kalau kau masih tak paham lagi, aku fikir kepala kau tu dah cukup layak dihempap dengan lori pasir berkelajuan namplohlapan kuasa kuda. Nak?



Orait. Outing kali ni dianjurkan oleh Huru-Hara Community dan KGD PhotoClub. Ia merupakan satu(ke dua eh?) komuniti yang ditubuhkan khas untuk photographer. Jadi sesiapa yang berminat nak tanya pasal gambar, kamera, or apa saje berkaitan dengan kamera, boleh join komuniti tu. Jangan risau, tak kena bayar pun. Hehe.



Ni pulak gambar.


cekak pinggang, muka serius. kamera jiji kat tengkuk. motif?

ni dah tak serius. nampak tengah nak senyum tu?

gambar sama letak banyak kali. ada aku kisah?

jiji yu, teman se'tangkap'an. apahal dah macam rupa apek lu ni bro? genetik belah mane nih?

ni je yang boleh tunjuk. kedek kan aku? HAHA



Lepas ni nak outing dengan geng laki je kot. Baru boleh taruk semua gambar kat sini.



Semua gambar aku dikreditkan untuk jiji yu, tukang snap. Takkanlah aku snap sendiri gambar aku? No way!!! Tu fotogedik namanye jemah oii. kahkahkah. Sekian, boiboi~



Macam panjang jugak entri ni. XD



Thank you for reading this entry !

12 comments:

laskar pelangi said...

geng2 dslr dh depa..

KuNanGKuNanG said...

gambar last tu cun gak skirt ngan kasut dia..mesti kene bayar mahal kalau nak tgk rupa ni.hehehe

JIJI YU said...

gua mmg pan asia

Munnafendy said...

ape kata lepas ni cari model yg menutup aurat? =)

miya said...

gambar gua mana? HAHAHA

Lieyanna Esmeralda said...

err...aritu aku ada ikut geng mana ntah g photoshoot...koto bharu jugok...hue hue hue

pintu besi merah tu cantik...err

iKhRam said...

boto la tindakan nyo tu.
apapun gambar totap cantek! hahaha

Umie Artoqiemie said...

apek semakin pandai tangkap gambar.. nice!! kanak2 riang betul..

Iffah Afeefah said...

Puji ji kmbg la die

ckopla ko kte aurat

FizaFizz said...

perghh..kedek btul.nk tgk! hak3

Fatin Aliyya said...

todia aih, mcm along je bila kau bdriri dpn pintu merah tue.muahahhaha.pergh, dslr tue.aku kamera koman je weh.huhu.xper2 snap lawo2 yer bang.haha

p/s: mmg kedek.haha.:P

hazanis said...

nice picha ohhh....hehehe bestnya Outing...aummm..=)

Related Posts with Thumbnails