07/10/2011

Surat Buat Anonymous

Assalamualaikum.



Allahumma sholli 'ala sayyidina muhammad. Alhamdulillah.






Okay. Tajuk untuk anonymous kan? Tapi tak bermakna orang lain tak boleh baca. Kedekut aku belum sampai tahap tu lagi. hahaha.



Ehem. Seperti yang korang tahu, banyak benda yang perlu dihadapi bila berkecimpung dalam berblog. Actually, bukan blog je malah setiap kerja yang kau buat, semua tu takkan lari dari masalah. Macam berat pulak guna masalah kan? Ok ce tukar sikit word masalah jadi ujian. Kan lagi cantik jadinya. =P



Dalam berblog ni tak boleh elak dari anonymous. In fact, setiap blog akan ada anonymous. Anonymous pulak terbahagi dua iaitu anonymous sopan dan anonymous kuajo. Anonymous sopan ni senang cakap dorang tak bagi masalah pun. Dorang baca, faham. Pastu if dorang setuju dorang sokong. Kalau tak setuju, dorang memberikan pendapat mereka dengan cara yang sopan dan berhemah.






Tetapi berbeza pula dengan anonymous kuajo. Mereka lebih suka menyalak dekat entry yang dorang tak suka. Eh sape penulis sape reader ni? Kau tak suka kenapa kau baca? Baca takpe, tapi boleh tak jangan lampirkan sumpah seranah kau? Hurm..



Jadi kepada anonymous yang sengaja drop komen panas sebab nak buat aku melatah, mintak maaf bebanyak. Korang dah salah orang sebab aku ni bukan jenis yang cepat melenting. I'm a cool guy! Yeah baby! I'm a cool guy. HAHA ! Setakat nak kutuk herdik hina macam tu, gua tak heran der. Gua siap boleh bagi percuma senyum buy 1 free 10. Aku tak kisah langsung dengan komen kau. Y? Sebab setiap perbuatan kau akan diadili. Kalau kau niat nak sakitkan hati orang, just go on! Jangan kau lupa masa tu tangan kau jadi saksi, hidung kau boleh bercakap, mata kau boleh berbicara. Jadi jika kau rasa boleh selamat, silakan dengan segala hormatnya. >.<



Okay then, mintak diri dulu. Assalamualaikum.



***



Sekian contoh surat buat anonymous. Entry ni aku buat konon-konon nak amik feel orang yang selalu kena serang. Alhamdulillah setakat ni belum kena serang lagi. kehkehkeh xD






"hidup ini terlalu singkat untuk kau menyimpan dendam."
Thank you for reading this entry !

23 comments:

DanieL AdiE said...

betol2!

sgt2 betol!

miya said...

belum pernah kena serang,tapi buat entry mcm da kena serang bertubi2 -___-'

JIJI YU said...

mu wat entry gini..jadi napok mu melatoh doh la

FizaFizz said...

nak serang bolehh?? haha

nuR izyan said...

cik anon...adeh..mmg x best klo diserang secara kuang ajo..huhu..:..tp sabo jelah..:)

nuruashia ♥ said...

ahhahha..nk rase kene serang dkt anon ke??? hahahahah~ nty nuru nyamar opssss :P

Misshy Innz said...

hye saya anonymous yang comel .
HAHAHAHA !

Noorsha Muhamad said...

npe la ada anon yg kuang ajo ek..kuang d ajo btol..haha..

hiro said...

bukan semua ada blog dan minat nk tulis blog...

munaweera said...

setuju part last..bagi percuma senyum.dier msti sakit ati balik...^_~

Eera Shera said...

pernah kena jugak..

tp buat x tau je la

Eera Shera said...

pernah kena jugak..

tp buat x tau je la

anamizu said...

tu dia JIJI YU punye komen :P




luv,
cik ana :)

CIK PARO! said...

biase la,,
org buat slh mne nk tunjuk muke..
same la dgn cik anon ni..

Cik NurulZaty said...

pnah bnyk kali kena serang ngn anon..wuuu~

btol2~ dorang ni kurang kasih syg..sgaja nk amik phataian..hee

i am S!L4H.. said...

sy anonymous jgk. tp kategori pemalu bole?

hikhikhik

Wan Zulqhairi said...

lagi sedih bila si anonymous tu bila kengkawan rapat kita. hentam kat belakang kemain lagi.. kat depan pijak semut pun tk mati. -___-"

Che Armad said...

BELANJAWAN 2011 DIKRITIK HEBAT...

RUJUK ENTRI INI : http://che-armad.blogspot.com/2011/10/top-searching-budgetbajet-belanjawan.html

ღ p!nk veLvet ღ said...

nnt kalau ade anon kat blog org, nak amek surat ni je lah, hahaha~~

Amirah Jafri said...

kalau aaaaa semua anon tu baik :')

Bella Halida Putri 벨라 하리다 푸테리 said...

assalamualaikum..

baguh bebenor entry ni. haha
sentap-hati-mak-nak. :D

Anonymous said...

hokaloh poyo bonar ekau ne.

Anonymous said...

IM ANONYMOUS A.K.A SILENT READER =)

Related Posts with Thumbnails