02/10/2011

Dewasa, Budak-budak, Dan Rasa Sayang

Assalamualaikum.






Happy weekend buat semua budak-budak, remaja, dan dewasa semua. Oit, klate Teganu dah sekolah hari ni. So tayah nak weekend sangat boleh? -.-"



Baik. Aku sekarang dah mencecah umur puluhan satu yakni 21. Mengikut pemerhatian aku melalui mata yang dipinjam Allah tanpa ada cacat (baca : rabun), rata-rata manusia pada peringkat umur 20 dan ke atas lebih cenderung kepada sifat sukakan budak-budak. Baby juga termasuk dalam kategori budak-budak ok?



In fact, pada umur tersebut, sifat penyayang pada diri seseorang akan mula menonjol. Mereka akan lebih peka terhadap keadaan sekeliling. Lebih-lebih lagi bila wujud baby or budak-budak di keadaan sekeliling tadi. Secara tak langsung, hati dan jiwa mula menggelodak bagaikan ombak memukul pantai ketika ribut di musim tengkujuh di Pantai Cahaya Bulan. Wahh.. Tingginya bahasa kau jah. Kagum makk. GAHAHA. Boleh paham kan?



haruslah rasa nak cubit pipi kalau comel cenggini kan? HAHA



Dengan ini, mereka akan didorong rasa hati yang memuncak untuk pergi dukung or pergi main dengan baby tu. Paling tidak pun, dorang akan cuba gayakan mimik muka dari jauh untuk buat bayi tu senyum. Ataupun hasil yang lain, pipi budak jadi mangsa cubitan kegeraman kaum yang sifat penyayangnya sangat menonjol itu. Setuju? 



Eh kejap.. Apsal ayat aku macam tikus tercekik ubat gegat ni? xD



Sebagai kesimpulan, bila dah ada sifat penyayang kau dah sedia tuk kawen. Okbaii.. KAH KAH KAH.



layan budak-budak ni penat. tapi seronok. ;) AUWW SUWITNYEEE

Thank you for reading this entry !

18 comments:

Az-Zahra Fauzee said...

ha'a..
20 taon pun dh bole dpt anak sendiri..
bhahaha~

tp, rse mcm xmampu pikul tggungjawab lagi..
so, main ngan baby orang jela...

anamizu said...

kawen cepat weh! :P





luv,
cik ana.

nuruashia ♥ said...

boleh da slow2 cri calon hahahaha

kaAka said...

serius rsa nk cubit..eeiiii geramnya!!!

kalau dh rsa leh pikul tnggjwb,kawin je la...=D

♥ MS ♥ said...

HAI, jom kita kawin? HAHAHAHA :p hamboi! dah sedia nak tanggugn anak orang? ngehngehngeh

qhalifa said...

ehem..=)

dee said...

ok, jom nikah bhahahaha :D

ღ p!nk veLvet ღ said...

mudenyer nak kawen? hehehe~~

|| amira || said...

hahaha ...
tiba-tiba terasa diri muda ^^,




siapa rasa tua , silalah kawen .
ngahahaha :D

DanieL AdiE said...

Dh ada bau nasi minyak..huhu

penmerah said...

dah boleh kawin tp kene check poket lu cukup duit ke x.. muahahahahaaa

diana said...

kawen lagi...
tak lama dah ni..:P

abah khalisha said...

suka tgk picture atas ni..

NurAmal said...

umor mcm ni dah fikir pasal kawen je nih.. cepat2 kumpul duet.. XD

hiro said...

nak nikoh woi..

Solihin Zubir said...

hahahaha... btoi2.. dh tahap wajib kawen!

LittleGurl said...

hambooiiiiiiiiiiiiiiiiii kemain suka bab kawen. hahaha!


olololo gerammmmm budak comel tu!

Tiara Fazlin said...

argghhhh i paling suka baby!!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails