22/09/2011

Kau Risau Macam Aku Tak?

Assalamualaikum.
  


Kau tahu nak positifkan otak ni suatu yang susah? Hurm..



Serius. Bila kau tengah risau or resah, kau akan cuba fikir something untuk sedapkan hati. Tak kira lah berkaitan dengan apa sekalipun samada ia melibatkan orang yang kau sayang, perkara yang kau mintak simpang, atau benda yang kau takut. Dan demi mengelakkan kegalauan hati, inisiatif terbaik ialah kau kena tenangkan fikiran dengan mem'positif'kan otak. Eh ada ke imbuhan untuk positif hah? 



Jadi, aku ada satu perkara yang selalu aku risau. Bila aku risau, aku akan cuba positifkan otak dengan fikir benda yang mampu buat  aku jadi tenang. Nak tahu pasal apa? 



Ehem ehem. Segan pulak nak tulis sini. Nanti bila aku dah tulis kau buat-buat tak nampak boleh tak? haha. Tentang jodoh, buah hati, kekasih hati, dan segala macam hati lagi. Inilah perkara yang buat aku risau dan resah lebih-lebih lagi bila kau takde seseorang yang special dalam hidup kau. Dengan kata lain, kau akan anggap diri kau tak laku? Fine izuddin finee. Kau memang tak laku. -.-"



Berhubung dengan ini, aku nak tanya sape cakap single ni senang? Meh sini aku bagi lutut buy 1 free 2 kat perut boroi tu. Perut ada 6 pacs pun boleh. Sebenarnya, single ni lagi susah dari kapel. Tetapi tetapi tetapi, nak KEKALKAN ke'single'an tu lagi payah kau tahu? Nak-nak bila orang sekeliling asyik main berkepit sana sini. Pedih mata mak ni jah oi.. Pedih mata, pedih lagi hati yang menanggung. Eh? 



So, timbul persoalan bagaimana aku positifkan fikiran dan hati aku? Eceh cam gempak lak bunyi. Gempak hotak hang! Lempang baru tahu. Ce tengok bawah. Lepas kau tengok, otomatik entry ni abis. Tak menahan aku nak taip meleret pasal ni. Mak segan jahh.. kikiki. #kbai



harap gambar ni dapat bagi jawapan. keh keh keh.



Thank you for reading this entry !

23 comments:

Mra Mastura said...

aku pn single gak. lek luu ^^

ayat kt gambar tu suweeet!

KuNanGKuNanG said...

suke ayat bawah2...:). mudah2hn kite semua cpt jumpa jodoh kite...huhu

ღ p!nk veLvet ღ said...

insyaAllah 1 ari nnt pasti akan b'temu dgn yg terbaek \(",)/

kayuburuk said...

mesti ko risau sbb kembar ko da ade yg pnya kan?? kn??jeles lettew...kahkahkah

ina said...

eh..ye ke susah single.. tak rasa punn.. eceehh! okay tipu!

Ummu~Ishak said...

status apa pun kita, kalau sentiasa positif insya Allah akan jadi senang. kerumitan tetap ada dalam setiap inci kehidupan manusia (",)

Anonymous said...

haha..

maris said...

bile risau je, mesti minum susu coklat..
n skunk nie tgh minum sebab esok exam sterile.. ngeh3 =P

single pon nak risau?? pelik =.=

InaSazlan said...

nak risau mendenya.kalu nk bini gi la cri bini lalluh.cri hk juruh2 hehe

Wan Zulqhairi said...

Hang ni penyegan sangat kot...

Cherry said...

huhu... meh kita bersingle mingle... ^^

.Wardahbiru said...

Bismillahirahmanirahim..
salam...^^,
yup...
Jodoh itu sudah ada untuk awk...
Tinggal Allah tunjukkan ja siapa, bila...dan di mana...
Single is not trouble at all k..^^v

miya said...

amboih! kemainnn

Razil Tahir said...

single is cool...
gf takde t kawan perempuan ramai..
ok la kan...?

Nina Farhana said...

yup betol tu . tp lau couple ni pon susah bile kite silap syg sum1 tu. terseksa ouh . bter slow2 crik yg terbaik n ikhlas ngn kite.

anamizu said...

ceh risau psl ko single lagi smpai skang ek? :P

saperakue said...

sifu~~ nati kad kawen hantar rumah eh =D

munaweera said...

kekadang memang bebulu mata tgk org laen berkepit2 ngan "si dia" mereka. tapi kan lagi baek tgk benda laen. dah smpi mase, adalah tue nnt. insyaAllah..^_~..

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

ehem

syanabel said...

lalala..haha

Eyra. said...

Waiting for the right one ye? Hehe mari lah kite sama-sama bersabar menanti yang 1 ye.

Lyn_Asrar said...

menyingle tu anugerah sbnrnya....keistimewaan yg ad pd urg yg single jer....hehehehe...ermm..rsnye xslhkn nk share ayt ni...

insan-insan yg belum menemui teman hidup usahlah gelisah & bersedih bukannya dirimu tidak layak dcintai..tetapi, ketahuilah sesungguhnya Allah ingin menjaga hatimu agar tidak dkotori oleh cinta manusia yg tidak tahu menghargai kesucian cinta...
Serahkanlah seluruh cintamu kpd Illahi pasti Dia akan memberikan cintaNya padamu....dan...Yakinlah,jika hati kita mencintaiNya, pasti Dia akan menemukan kita pada hati hambaNya yg ikhlas mencintai kita keranaNya.....

Anonymous said...

:)

Related Posts with Thumbnails