24/09/2011

Senaman Mudah #3 : Push-up

Assalamualaikum readers taff semua. 



Senaman mudah #1[link] dan #2[link] aku dah selamat dipublish serta dibaca oleh kau orang semua(if baca la). Harap ada yang buat. Tak baca pun takpe asalkan kau boleh buat. Eh camane nak buat kalau tak baca? 0.o?


Okay. Untuk kali ni aku nak cite pasal push-up ataupun tolak atas. Gila pelik nama tolak atas kan? FINE. Kita tukar nama yang lebih friendly dan familiar bagi ibu-ibu mengandung serta bapak-bapak yang menyebabkan ibu tersebut mengandung. Ok? Tekan tubi. Familiar tak? Ye, family yang liar pun boleh. Ufhh!



Push-up.
Sebenarnya senaman ni lebih senang dan mudah dari 2 senaman yang terdahulu. Sasarannya ialah sesiapa sahaja yang mahukan dada yang bidang, sasa, serta lengan yang perghh kata ko. Betul jah, mak tak tipu pun. Kalau nak lengan banyak urat pun boleh turut sama buat senaman ni. Lepas kau buat senaman ni dalam 30-50 kali, ce try kau jalan. Otomatik masa jalan tu dada kau akan menunjukkan ke'sasa'an yang nyata. Tak percaya? Cubalah sendiri.. GAHAHA.



Nak gambaran? Kejap.



ilustrasi penulis(lah sangat)



senang kan?


Hoi! Nampak macam senang, ce try buat tengok. Mau terkucil tempek-tempek tahi unta(baca : ente) nak genapkan 30 jika tak biasa buat. Kalau dah jadi rutin macam aku ni, 100 tu celah gigi je. Celah gigi? Hurm.. Okay celah gigi(lah sangat). keh keh keh.



Selain itu, pompuan pun boleh try buat untuk mendapatkan buah yang ada di dada yang cemerlang, subur, mekar, dan sempurna. Err.. Belum 18 sx lagi kan? Okbaii~






Random.
#Nak tengok senaman yang lebih menggerunkan, klik sini [link]
#Sekarang duk ulang alik kuantan specialist hospital. Doakan kesihatan abah kitorang. Thanks!
Thank you for reading this entry !

10 comments:

aisYahzaCk said...

saya pernah buat 250 push up mcm kat atas.. :)

DanieL AdiE said...

Semoga abah kalian cepat sembuh...amin..

ღ p!nk veLvet ღ said...

t'nyata senaman mengerunkan 2 mmg sgt gerun, hehehe~~

..Bai.. said...

semoge abah kamoo cept sembuh...oh dekat jek dgn tmpt stdy ni:)

eddy syrol said...

aku pumping 5 kali pun nak teberak... =.=

jom singgah sat kat sini
yazidy tak suka pura-pura


Hizami Li cakap pasal daniel adie

anamizu said...

adoi push up..
kalo aku buat,punggung je yg terangkat..hahahaha










cik ana.

Cik NurulZaty said...

:) ptut la badan cantik. :)


:) btw. get well soon to ur dad.

dkt je ngn kuantan. leh suh sri tgokkan. hihi

Mra Mastura said...

mampu buat 5 aje.

cik miau said...

semoga abah anda cepat sihat.

blog-tips-kurus said...

urat-urat? kalau pompuan tak ayu le. hehe!

*didoakan agar abah korang cepat sembuh sepenuhnya..

Related Posts with Thumbnails