19/09/2011

Senaman Mudah #1 : Sit-up

Assalamualaikum.



Mulakan pagi anda dengan senyuman. Hoi tayah nak pagi sangat la. Sedar tak sekarang dah pukul berapa? Mengada buat intro macam ni. Lempang baru tahu. Ok, aku tanak panjangkan entri ni. Sila baca perenggan bawah.



Bersenam. Aku tahu rata-rata orang susah nak bersenam. Tak payah nak jeling orang sebelah sebab aku sendiri pun bukan main liat kalau bab senam senaman ni. Puas pujuk diri barulah slow-slow jalan. Tapi halangan banyak kau tahu? Bila dalam OTW nak g bersenam nampak sofa terbentang luas menghijau depan mata, gedebukk! Spontan merebahkan diri atas sofa tanpa sekelumit rasa bersalah. Amboi ayat hang, ingat ada cikgu tusyen baca ke? -.-"



Untuk menyelesaikan masalah ni, aku ada beberapa senaman untuk kau yang pemalas. Kau pemalas kan? HAHA. Senaman ni adalah yang biasa aku buat. Aku buat, izwan pun buat(perlu bagitau ke?). Kadang-kadang sebab izwan buat aku pun terpaksa buat. Mana boleh bagi dia sorang je taff. Aku pun nak! Dengki. Keh keh keh.



Sit-up.
Kena 2 orang buat baru feel sikit nak buat senaman ni. Kalau sorang-sorang kau takkan rasa semangat. Ada tu ada tapi tak banyak. Dua orang lagi best nanti kau akan celeng satu sama lain sape buat lagi banyak. Nasib baik aku kembar, jadi memang berteman lah nak buat ni. hehe






Takde teman taley buat lah? Sape cakap? Sorang pun boleh. Cuma kalau sorang kena ada alat senaman lagi senang.



ni la rupa alat tu. harga dalam rm100++




ni pulak cara dia.



Bila kau main benda ni, tempat effect dia ialah perut atau nama saintifiknya abdomen(betol ke? ni rasa macam nak cari bini doc ni. Senang nak tanya soalan-soalan cenggini ehem). Lepas tu bila kau rajin main benda ni, insyaAllah berkat kesungguhan dan usaha kau, 6 pacs akan mula muncul. Pastu, nescaya bibit-bibit bahagia kau bersama 6 pacs akan terserlah. Macam aku. Eh?



Pompuan pun boleh try. Tu pun kalau ada niat nak miliki perut macam artis kpop pompuan. Kara contohnya. Kalau nak la kan? lalalala~



Okay lettew. Rasa macam dah panjang. Nanti aku update lagi insyaAllah. Bai
Thank you for reading this entry !

24 comments:

DanieL AdiE said...

Aduhai..mmg pemalas sgt nak bersenam!

Amoi MiyaSya said...

hah , tersangat malas nak besenam. kihkih

saperakue said...

aku selalu buat dengan harapan dapat perut kempis.. tapi hampeh =_=! lepas makan selalu tido..

diana said...

tunjuk la 6 pacs kamu tu..
nak tengok..
ekekkeke..

Wan Zulqhairi said...

Kaudah tengok ke perut KPOP pompuan tu???

Fatin Aliyya said...

haha kau kata kau malsa, ak lgilah bergnda2 kot.dulu azam kemain nk joging lah dietlah exercise lah tgk2 janji tggl janji.eceh.good luck lah izuddin.dh 6 pac nati habaq lah no ak tlg rekemn sorg dua kt kau.haha :)

[sutera kasih] said...

tips yg menarik...dptla berperut mcm gadis kpop..awwwwww

Syuk Ry said...

dulu rajin ler.. skung ni bler dh tue mlas jer.. huhu..

ina said...

gamba korang buat sit up takde? heeehee

:: Khai Artzfar :: said...

weyh tok guru dah buat segmen kesihatan le plak.haha bagus2... pe kate wat vlog psl bnde ni..confirm trafik up..hahaa..

nick dot anis said...

anis sk skipping je:-)

lini hasnan said...

Extra info : kalau nak mantapkan lagi abdomen, amalkan 24kali sehari. Memang kalah la yusuf taiyob!, erk? hiiks

kembatolo™ said...

adie.
cikgu pun malas gak? err.. haha

kembatolo™ said...

amoi.
kalau malas kena amik risiko gemuk ah. sanggup? hahaha

kembatolo™ said...

saperakue.
skrg tak kempis lagi ke? hahaha

kembatolo™ said...

diana.
ahahahahha. 6pacs khas untuk bini je kak. haha :p

kembatolo™ said...

que.
err.. err.. penah kot. lalalala

kembatolo™ said...

fatin aliyya.
weii.. ni nakgtau, 6pacs aku dah lama ade. tahu? hahaha

kembatolo™ said...

sutera kasih.
GAHAHA, ade pasang angan2 camtu eh? :p

kembatolo™ said...

syuk ry.
sepatutnye makin tua kena makin rajin. baru betol. kan kan?

kembatolo™ said...

ina.
belum ade lagi. segan mak nakk.. hahaha

kembatolo™ said...

khai.
err err.. vlog? vlog bisu boleh tak? hahaha

kembatolo™ said...

nick.
skipping pun boleh. tp skipping tu nak kekalkan stamina ngan kuatkan kaki je kot. hehhe

kembatolo™ said...

lini.
yusuf taiyob taff ke? hahha

Related Posts with Thumbnails