09/09/2011

Cerita Raya : Pagi Raya

Assalamualaikum.



Orait. Kali ni nak story pasal pagi raya pulak. Bla.. bla.. bla.. Next!



Ehem. Tak rasa macam terlambat ke aku update pasal raya ni? Raya ke-berapa-ntah baru nak story pasal pagi 1 syawal. Perghh..! Kalau cerita ni spesis biskut raya yang guna santan, dah lama basi kot. Pastu siap dihurung segala jenis serangga baik lalat, lipas, kumbang, tikus(serangga ke? haha) dan sebagainya sila-tambah-sendiri-la-nyah-kalau-kau-rasa-tak-cukup-ingat-aku-kuli-kau-ke-nyah? Tapi masalahnya, ada ke biskut raya yang guna santan? HAHAHA.



*****



Kita cerita ikut gambar boleh?



menu pagi raya



lebih kurang macam kat atas. eksesori (sori kalau salah eja)



Aku tak kena bakar benda atas sana pun sebab aku kena prepare something yang lagi penting. Nak cakap syukur pun boleh jugak lah sebab tayah bersengkang mata depan arang ngan api serta asap yang berkumandang di sekeliling. Aku tahu istilah 'berkumandang' tak sesuai tapi ni kan blog ai. Suka hati ai la nak guna ayat apa pun nyah oi..! Baca senyap-senyap boleh? hahaha.



khatib semayang raya tengah praktik. >.<



Bla..bla..bla.. Semayang raya, baca khutbah.. yadaa yadaa(gila senang update cenggini kan?) hahaha. Lepas settle semua, kitorang buat la photoshoot(lah konon). Setakat amik kenangan sebab tahun ni semua beraya dekat rumah aku yakni rumah ummi aku.



bapak meriah raya tahun ni. nasib baik muat. kalau tak terbang lagi duit beli wide lens. kahkahkah.
apsal raya pun muram? lepas nangis lettew~ hik3



Gambar seluruh keluarga dah ada. Ce tengok lak gambar abang-abang dan akak-akak aku yang dah berkeluarga dan beranak. Ada yang dah beranak-pinak, ada yang baru beranak. Pinak masih dalam penggambaran. hahaha.


abang sulung
akak sulung(kembar dengan abang sulung)
abang no 2
akak no 2
akak no 3



Okay. Yang dah berkeluarga abis. Sekarang aku tunjuk lak yang masih berstatus bujang. Available ke tak aku tak tahu, pandai-pandai ah teka. Boleh?


akak no 4, adik, dan adik
yang ni kompem available. tapi yang kanan ni macam takkk je. kehkehkeh



Cukup tak? Rasa macam dah berlambak dah gambar aku tempek sini. Sudi tengok, silakan. If tanak, jangan segan nak pangkah. Ok? Babai~



*ni entry 1st yang ada gambar seluruh adik-beradik. =P
Thank you for reading this entry !

16 comments:

Misshy Innz said...

handsome nyeee izwan .
*tangan didada mata ke atas *

pu3iman said...

huissshhh...

mcm ada nada2 promote diri yg tgh available jek entry ni :p

ada borang ke x? nak isi nak isi
*mata tergedik2 berkelip*

Gadis Pantai Timur said...

gambar makanan tu mmg nak wat orang lapar di tengah malam ke???terlius tgk sate..haha

❤‌Princess Nabilah ❤‌ said...

sweet family...
blue colours theme like my blog huhu...
hapi eid fitri~

❤‌Princess Nabilah ❤‌ said...

sweet family...
blue colours theme like my blog huhu...
hapi eid fitri~

Bella Halida Putri 벨라 하리다 푸테리 said...

tu diaa tu diaa, keluarga bahagia~ :D

ishiko said...

selamat hari raya ^^

Lia said...

Anak abang sulung tu pun kembar eh. comel!

ffrhanism said...

iju pun hensem
*tgn di dada, mata terbeliak ke atas*

PutriesNoora said...

biruuuu mate memandang..meriah memg meriah!=D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

gambar sate tu sebijik macam lolly nyeee.. memang bakar sendiri n dapur tu pun sama hahahahaha !

apesal mak ayah muram je heheheh !

auny aizie said...

haii izwan .ahaha alalalala

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

Sedaknyooooo satay! ._.
Aduu smart gambar nge kemba tu ;p

hidayahjamal said...

wah bestnya kalau ada kembar

Brilliant Marjan said...

Salam..

Selamat Hari Raya

FizaFizz said...

nak hai kat izwan jugak lahh!! kah3

Related Posts with Thumbnails