23/08/2011

Status Facebook dan Butang Like



gambar hiasan


Kalau setakat reti like tapi takde apa-apa tindakan untuk berubah, baik tayah. Gua lebih rela sikit orang like tapi ramai yang boleh amik manfaat dari apa yang gua post. Bak kata islamik, muhasabah diri. Barulah nampak hasil. Lu dapat pahala, gua pun dapat pahala. Tak gitu? keh keh keh


Nak buat pahala bukannya susah. Sambil-sambil main fesbuk pun boleh buat. Ce tulis status yang boleh bagi manfaat kepada pengamal fesbuk tegar. Itu lagi bagus dari duk tulis sumpah seranah tuk pakwe jalang ataupun rindu sayang buat makwe bertudung urban kan? TEHEE


Eh pendek pulak entry gua. Saje nak bagi ruang buat ibadat lettew. Okbai! xD


p/s - macam tak sesuai je aku guna 'gua'. (=.=")
Thank you for reading this entry !

14 comments:

iNi IzwaH said...

erk. aku like pulop doh ni takpo dop. haha.

:: Khai Artzfar :: said...

fuhh gune black beri - beri... haha nice dude...semoga apa yg disampaikan jd iktibar

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

Entri pendek takpo, asal isi ado. Haha. Timo kasih, suko status2 tu

kayuburuk said...

bro..gua suka ayat lu dow..klu perempuan2 xamik iktibar lagi.aku ase xtao nk ckp ape la..klu bleh aku xnk pggl 'perempuan' klu jnis xmkn saman ni..huhuhu

JIJI YU said...

ayat boye dowh..

Anonymous said...

lelaki nampak kesalahan perempuan.perempuan nampak kesalahan lelaki

adil lah tu

ina said...

klau pkai tudung bawal tpi tak pkai inner tue cm plak?? keh keh keh...

diana said...

tetap nak like jugak...:p

sifu im said...

npe lu sebut tutup tudung bawah dada..sebut je tutup buah dada..klu besar xpe gak..ni nasi lemak 10 cen je bai..haha

aliesha kirana said...

hahaaha.. adess.. rasa pulak nak komen tetibe. ye yg pakai tudung labuh lebih manis. AK sendiri pn ske tgk gadis bertudung labuh, nampak ayuu jer kan. eh tp AK otaii. hahaha..

skrg ni tudung dh jadi mcm fesyen je, sekadar aksesori, bkn lagi sebab niat nak ikut perintah Allah. kalau dorg mmg rasa itu perintah Allah, dorg xkan sangkal perintah Allah utk labuhkan smpai menutupi dada.

tp hal2 tudung ni mmg sensitif buat kaum perempuan, samalah mcm kalau disuruh lelaki berhenti merokok. keluarknlah mcm2 fatwa, xde didengar jugak.

Qaseh dalia adelia said...

insyaAllah =)

tia @ Ini Kisah Tia said...

tegur sudah . terpulang pada diri sendirilah pulak macamana nak atur :)

Bella Halida Putri 벨라 하리다 푸테리 said...

selalu dah buat status lebih kurang camtu kat pesbuk.. ngeeee.. :D

fathiahRAIHANA said...

ala mybe yg like like tu pun terasa jugak hehe
mana taw ada gak yg dah start berubah ka ^^

Related Posts with Thumbnails