19/06/2011

Rumah Tenat.

Assalamualaikum.

 
Baik. sekarang ni rumah kitorang tengah dalam proses baik pulih. aku sendiri konpius tujuan sebenar baik pulih ni sebab rumah yang bermasalah cuma level 5 tapi apsal level lain terjejas sama? lebih menghairankan otak teruna kacak kami ialah apabila didapati bahawa fokus utama baik pulih ni hanya lantai tetapi  mengapa dinding kami yang suci mulus murni disukai ramai sedap sehingga mencium hidung dan dahi ketika terhantuk pun terpaksa dikorbankan jugak? kenapa? kenapa? kenapaaa?!! kau paham tak kenapa? ada sesape boleh tolong buat aku faham? pelis~ desperate gila nak faham ni.. hahaha.


Lepas tu, rupa rumah aku sekarang masyaAllah memang terharu. serius akan buat air mata kau mengalir laju tanpa perlu dipaksa. nak imagine? takde masalah nyah. kau try bayangkan lori pasir tengah curah pasir je. curah pasir dalam rumah. camane? dapat bayangkan? 


Ehem. meh aku tolong kau buat bayangan gurauan.


DSC_0031
baitul azrak pun dah jadi macam ni. try baca yang ni --> link


Nampak?! kan aku dah cakap, tak susah pun nak bayangkan keadaan rumah aku ni. sebijik macam tapak projek dah! paling aku tak boleh terima bila pasir simpan dalam rumah. homaigod!! berhenti kejap proses penuaan kedut muka dan garis halus liang stoma bila tengok keadaan ni. otak malaysia kau boleh terima ke bila tuan rumah suruh kemas segala bagai barang di ruang tamu pastu bawa masuk bilik hanya kerana NAK LETAK PASIR KAT RUANG TAMU. PERNAH?? grr~


Oklah. cakap banyak pun tak guna. tunggu siap jela nanti. pastu sama-sama kita buat keputusan samada baik pulih rumah ni makin cantik, makin ohsem, makin mabeles, or makin haprak. harap-harap ia memberikan kesan positif pada diri anak-anak kerana merakalah yang bakal menerajui negara pada masa hadapan. jom pakat bersih 2.0. hahaha takde kaitan kan? aku tahu lalalala~


Itu je. babai~


DSC_0027
ni pulak ruang tamu rumah aku. rasa macam nak nangis tak? T.T

Random
#nak tengok gambar latest KFCM? tunggu entri lepas ni. kehkeh
Thank you for reading this entry !

12 comments:

akoo said...

huhu sabo je la yep..
kalo bosan2,bley la main buat istana pasir dlm umah tuu..haha =D

JIJI YU said...

soba la kemba.berapo bule jah lagi..KFCM jgn sebut...

Anisa Hang Tuah said...

boleh menghasilkan hasil seni melalui pasir tersebut

hiks

sabar yer kemba

Cik NurulZaty said...

adehh

boleh pulak eh letak pasir dlm umah..


haha..

sabor je la eh ~

Raden said...

kenape lua tingkap ade batu bate??


bukan ka sepatotnye lua tingkap ade bunge2 dan kanak2 berlari dgn riang dan gembira?

Aisumi Chan Kawa'i said...

ape ke teruk sgt sampai mcm tuu? letak dalam rumah pasir takut basah kot kalo hujan? :P haha~

Rozuan Ismail said...

wan lagi suka style baru blog ni dari yg dulu.sebab dulunya susah nak baca.sekarang ni perkataan dia clear.

p/s rmah tgh renovate biaselah.

diana said...

jaga2..
jangan bagi kucing berak pulak..

Bigdaddyz said...

buat ladang dalam rumah yer....hehe

Ummu~Ishak said...

arab mmg sengal. grrr~

DanieL AdiE said...

Hahah..aku bersimpati dgn ko..

LittleGurl said...

sabo sabo ^^

Related Posts with Thumbnails