23/05/2011

tentang wanita.

Al Khawarizmi, seorang ahli Matematik Islam ditanya tentang wanita terbaik.


Dia menjawab ;


Jika wanita solehah dan beragama = 1
Jika dia cantik, tambah 0 kepada 1 = 10
Jika dia kaya, tambah lagi 0 = 100
Jika dia dari keluarga baik-baik, tambah lagi 0 = 1000
Tetapi jika yang 1 tiada, maka tiada apa yang tersisa pada wanita tersebut kecuali 0.


(-.-")


"bila kau sanggup berubah demi seseorang, dan perubahanmu itu mendatangkan kebaikan buatmu, ketahuilah bahawa itu adalah cinta. =D"


*simple tapi mendalam kan? kehkehkeh.


Random.
#kredit kepada ahmad nidzamuddin bin zaini.
#takde dah.


DSC_0256
dah takde gambar awek nak taruk, haruslah gebang gambar sendiri kan? gahahaha
Thank you for reading this entry !

29 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

:)

liyana said...

nice~~

~PENCHENTA~ said...

Pakar matematik sangat COOL!

Oh. Aku major matematik? So, I'm COOL. Haha.


Seriously.

..hizamirahim.. said...

wow.
aku baru tahu.
fakta yg super duper real!
XD

sri said...

Hebak Al-Khawarizmi. :')

habsahharun said...

makan dalam.

Cahaya Kehidupan said...

nak pinjam word itu boleh?nak letak kat FB...hehe maceh..=]

FizaFizz said...

perghh..cun nyaa awekk dalam gmba tu!! weweitt~
hahaha :P

aunyasyuhada said...

:D

Nurul Amira said...

hehe btol gak kan . nice :)

fideila said...

suka dengan ayat yang berhighlight merah tu sebab its happen to me..but unfortunately the other side tak hargai and break di tengah jalan for no reason..hurmm

Pyka Rahmat said...

tersentuh benar dengan ayat reddish tu. pehhh.

rafiqa said...

:)

Puteri Iqa Izyan said...

hebat!

:D

kokser kokdam said...

adik kemba abe mie nk ngiro gotu dh ko loni..? bia lepah abe mie dulu la.. jange duk lakoh2..

myravea said...

nice :)

Solihin Zubir said...

aku nak wanita solehah jugak..
cari awek mesir kt aku 4.. heheh..

chemay said...

nice :)

@juera said...

like :)

mia said...

nice sangat entry ni..suka3..terbaeklah!

iKhRam said...

hahaha
cinta itu indah
dan wanita memperindahkannya..

tetiba nak wish selamat hari wanita belated..
hahaha

Mas Sakura said...

dindin, mau copy ckit =)

Nanie Hussin said...

hey that simple quote is nice! agreed!:)

deeja ajeez said...

ahah. super nice and cool gile !

starzieti said...

waw ! :D

zarifahmr said...

ekhem.
dah jumpa ke yang 1000?
jangan lupa jemput
hehehe

Cik NurulZaty said...

rmai gak org share bnda ni kt fb..

hehe

so, mudahan2 ada 1000 itu kat sume wanita kan..

hye..

#nurulzaty here..haha

my only closet said...

<3

Elmoluya WutWut said...

superb! senang faham dan mendalam ke akar hati.

Related Posts with Thumbnails