23/11/2010

rindu jugak eh?

Assalamualaikum. Alhamdulillah, setinggi syukur kepada Allah yang merealisasikan setiap sesuatu. Selawat dan salam ke atas nabi muhammad SAW.

Fuh! Selamat jugak aku mendarat kat bumi anbiya' nie. Lebih kurang 10 jam kot aku mengganas dalam flight dengan macam bagai gaya. Mula mula sopan je duduk. Tak sampai setengah jam, punggung da mula panas, aku pon start buat aksi. Kejap mengiring, kejap bersila, kejap terlanjur terlunjur. Boring kot duk dalam flight. Haha.

Aku sampai tadi lebih kurang pukul 4.30 pg waktu tempatan. Jam mesia dalam 10.30 pg. Buat family tercinta, jangan risau. Anak teruna kembar kesayangan dah selamat sampai. *peace*

Nak dijadikan cerita, masa kat KLIA semalam punye la kalut kau tahu. Kitorang pegi kargo bagasi dalam kol 11. Lepas tu, masa timbang, ntah cane penimbang tu cakap bagasi kitorang dah lebih had. Okay! Tipu! dye tak cakap, tunjuk je. Wakaka~ 40kg per person. Jadi aku dua orang, dah jadi 80kg. Barang kitorang dah 82 kg. Nasib baek akak jaga kaunter yang cun pergh gua cakap tu baek hati, dye bagi lepas. Kalo tidak, tak pasal pasal kena RM92 per kg. Lingkup abah aku t. Hak3.

Papehal pon, alhamdulillah. Mekasih Allah. Mekasih kepada abah, ummi, abe eg, kak nomi, afiq, amin, kak ti sekeluarga, mok eni sekeluarga, dan semua family yang datang KLIA. Mekaseh sangat sangat!! Mekaseh jugak tuk sinchan nakal sebab sudi datang. *psst! apsal gambar kat blog tu comot ngat? aigo~* Keh keh!

Buat keluarga, jangan nak rindu pulak kat we ngan din. Walaupun kitorang tahu korang tetap akan rindu jugak. Rumah mesti sunyi jek bila kitorang takde kan? Tsk tsk tsk! T_T

p/s - rindu dekat ummi ngan abah. Pelisss~ *jangan gedik boleh tak izuddin? hahaha =P*



DSC_0298
bukti selamat sampai. cairo airport, 0530, 23112010.

Okay! Mintak diri dulu. Kena sambung kemas bilik. Babai~
Assalamualaikum!



*Jap2, nak tanye sikit.. Ceni ke homesick?
XD

Thank you for reading this entry !

41 comments:

I n n z said...

heh ?
dah home sick ?
wakakaka xD

hiro said...

hehe..bagus la selamat sampai.

Encik Suami said...

Salam..syukur Alhamdulillah sbb dh sampai ke bumi anbiya'.
Ye ker gmbr kat blog tue comot sgt.
ye la..abg snap gmbr guna enset murah je.sbb tue gmbr tak cantik.Camera ada..tapi dh rosak.Tak sempat nak repair sblm kita jumpa.Gerammm je.Terkilan sbb tak dpt snap gmbr sama2.Terkilan sangatttt.

- zuriey - said...

wah..bila lah nak merasa smpai di bumi anbia..

toowex said...

purah ngoti kah kah kah
weh, nk unfollow blog mu gano eh? ak bukey gundik mung!

sekuk tawa said...

weh2 setaro mano tenek muzollap...

Anonymous said...

olosss la...baru sapa pn homesick dh ko??? adoyaii....rilek r pok deng =)

Anonymous said...

olosss la...baru sapa pn homesick dh ko??? adoyaii....rilek r pok deng =)

greenailin said...

alhamdulillah da sampai....t turn kita lak nak tinggalkan rumah, tapi x sejauh kamu berdua la....hu

Ummu~Ishak said...

din balik cepat sgt. dalam bulan 12 akak nak ke klia antor member balik sana. nak gi banyak kali malass. bayar parking mahal :p

*sanah kam fil maahad?

cik kia said...

part yang "Anak teruna kembar kesayangan dah selamat sampai" tu best sekali hihi :) take care ye di cairo

Mama Kembar said...

alahai anak anak manja ummi ni, dah homesick yaa?? :-)

macik said...

selamat sampai alhamdulillah.. anak kesayangan macik dah jumpo ko...ambil brg. terimakasih... terubat jugo rindu macik bilo jupo sai dia.... syukurlah tak kena tax tu... mungkin yg lebih tu brg macik....

kembatolo™ said...

innz.
ish!
ni bukan homesick la..
saje menggedik jek.. haha

kembatolo™ said...

hiro.
alhamdulillah~

kembatolo™ said...

encik suami.
sori sangat2..
keadaan kelam kabut..
=(

kembatolo™ said...

zuriey.
ehehe.. ade rezeki nanti sampai jugak.. hehe

kembatolo™ said...

toowex.
tu la pasal..
purah dooh..
bolot pon ado gop.. hak3.
ololo.. gundik maksud laen tuh.. =P

kembatolo™ said...

sekuk tawa.
supo skalo la jie..
cumo laju sikit.. mugo sikit jah hok guno..

kembatolo™ said...

anonymous.
teringat wei..
6 bulan duk dumoh..
uwaa~~ T_T

kembatolo™ said...

greenailin.
ble2? nak tinggal g ane? 0_o

kembatolo™ said...

ummu ishak.
apsal tak gtaw awal2?
kalo tak boley tunda tarikh..
wakaka..

erks~
arab ke tuh? =P

kembatolo™ said...

cik kia.
gulp!!~
yang tu best ke?
aiyo~

mekaseh mekaseh!!

kembatolo™ said...

mama kembar.
hurm.. sikit~
hahahahha

kembatolo™ said...

macik.
jupo doh.. dio g amik epot bena..
pahtu dio tido umoh kito.. hehe

mekaseh mekaseh..
baghe macik sikit jah..
dop sabit pon.. =)

MOONYET said...

tak merasa lagi homesick tu mcm mne. ;P

chentaMAYA said...

uish! besh naik flight! ngee. wehh! xpasal2 gua kena jadik gundik kesayanagn lu pulak kann?? kah kah!

I n n z said...

kau memang gedik selalu .
HAHA ! xD

kembatolo™ said...

moonyet.
eleh.. ayat nak try pelempang aku eh?
hahahha

kembatolo™ said...

chentamaya.
best?? argh!! bosan jek.. siriyes..

gundik tersayang lagi tu.. mane nak cari? haha

kembatolo™ said...

innz.
tapi tak segedik kau kan? hak3

I n n z said...

hoi ! celah mana aku gedik .
aku manja lah oi .
HAHA !

Anonymous said...

nape da x dgr lagu kt blog ni ehhh???

Encik Suami said...

Yes..keadaan agak kelam kabut.Tapi tak pe la..ada gak gmbr dlm enset utk kenangan kan?dari takde langsung.

mia said...

alhamdulillah...smoga selamat sgala urusan kat sane pkcikk...

kembatolo™ said...

innz.
iyolah.. kau 'manja'..
a.k.a gedik.. ahaha

kembatolo™ said...

anonymous.
aik? tak dengar?
oke je nie.. hehe

kembatolo™ said...

encik suami.
tu la pasal..
nasib jugak ade.. hehe

kembatolo™ said...

mia.
asek aku je kne panggil pakcik..
mekaseh makcik!!~ haha

chentaMAYA said...

klik nuff lu 3kali! walawehhh! digi berokbeng~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kalau doa ..doa untuk aku sekali

Related Posts with Thumbnails