27/10/2010

Mulut dan hati tak pernah sehaluan.

Assalamualaikum.
Hai !  Belom tidur lagi? Kalau belom, jom sama sama sibukkan diri dengan baca blog takde pekdah nie.

Tadi, macam biasa aku dan encik kembar keluar jalan jalan. Nama je jalan jalan tapi sebenarnya keluar naek kereta. Jalan masa nak pergi kat kereta jela. =P Pastu, keluar pulak ngan kereta makcik aku. Nak naek kereta sendiri memang takde la. Nak cakau kat mana, kereta ada kat jerteh, aku pulak kat batu pahat. Cuba bagi cadangan sikit nak bawak macam mana? =_='

Dan petang tadi jugak, aku try bawak kereta dari batu pahat ke segamat. Okay ! aku tipu. Sebenarnya bukan aku yang drive, izwan je drive. Memandangkan aku duduk di seat sebelah driver, cincai cincai aku drive jugak la kan? Kahkahkah. kitorang pergi BERDUA sahaja. Hanya BERDUA. Ceit ! Yang kau caps lock tu apesal nyah? Haha. Tujuan? sesaje nak try jalan baru. Sebelom ni tak pernah lagi lalu jalan tu secara berduaorangan. So, ni macam cuba nasib dengan jalan baru la. Hoho.

Yang tak boleh blah, pakcik aku merangkap suami adik ayah aku tu risau betol ko tahu? Dye siap buat peta lagi untuk kitorang. Bukan setakat peta, tapi bapaaakk peta. Sekali pandang pon da cukup tuk buat aku tergelak. Kalau diikutkan, batu pahat ke segamat takde la jauh sangat kan? dua simpang jek, tak kiri, mesti kanan. Tapi bila da tak tahu, kena bawak jugak la. Ekeke. apa apapun, peta tu banyak membantu kitorang~

Lepas tu, masa sampai kat segamat, kitorang boleh sesat lagi. Sesat gara gara nak cari uitm segamat. Silap masuk simpang adalah biasa pada perjalanan kali pertama yep adik adik. Jangan panik, dan sila berlagak tenang. Ngeh3. Last skali, nak tahu adik aku tu cakap apa bila sesat?

Dalam hati, "alamak ! kita da tersesat nie".

Dalam mulut, "Oo.. Jalan tadi ke sini rupanya".

Kenapa mesti berlagak cool wahai kembarku? Sengal ~~




cun tak peta nie? haha





*gud luck tuk final.
harap2 boleh baca tulisan tu.
dan pasal jubah yg sgt sgt besar tu, maap byk2.
camtu la jd ble ukur baju bukan di badan sendiri.
ahahaha XD
Thank you for reading this entry !

45 comments:

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

hhahahah!dah tahu sesat, buat selamba je ek! hahahah....ksian...! ;)

puteriqaizyan said...

keh3.. cover malu la tuh. control kepandaian tuh penting..
ngeh3..

*kejam kutuk adik sdri kt public.haha

ciK ogGy bLue... said...

hahahah..darat pat lencos tus...

epadzz zainal said...

ahahaha..
oww...kutuk wey dop..
kalo mu drive pun
mesti perkara yg same
jek yg akn terjadik..

mulut-dan-hati-tak-pernah- sehaluan..keh2

Hizami Rahim said...

oh.
oh.
oh.

XD

kembatolo™ said...

keyrill.
kne buat2 cool la. kang tak pasal2 panik, masalah laen pulak jadi. haha =P

kembatolo™ said...

puteriqa.
eh ! mne ade malu pon.. haha

tape, dye tade perasaan.. XD

kembatolo™ said...

cik ogy.
darat? lebih kughe jah kito.. hakhakhak

kembatolo™ said...

epah.
masalohnya, buke aku drive..
kalo aku pon, aku wat gtu gop.. kahkahkah.. =P

kembatolo™ said...

hizami.
iye
iye
iye

pehal nie?
ahaha

ieQa sWetLuv said...

wahh segamat kampung beta tu huahua

Anonymous said...

Mcm biase ahh.. si macho akan jd macho forever.. ecececece.. nasib ade izuddin layankn izwan, kalau x mesti die panik (walaupun dlm hati jek).. hehehe.. ala2 saling melengkapi ahh korg berdua nih.. best! :)

kembatolo™ said...

ieqa.
lorh ! kalo bagitaw semalam kan senang.
boleh jugak tambahkan ke'sesat'an kitorang tu.. hahaha

kembatolo™ said...

anonymous.
daku seorang yang memahami. sekian ! kahkahkah..

Anonymous said...

kowang gi jumpe sape kat segamat??jauhnye....dr kelantan ke johor...

zati-zt said...

haha..
gle besar peta..
nak jgak..
:p hehe

Anonymous said...

A'ah.. mmg memahami.. leh jd motivator.. ecececece... think like a man, act like a lady.. hahaha.. giler susah.. kan?

I n n z said...

ko g jumpe awin kan3 ?

ubibadok said...

hok bijok skali bwk keto tnpa peto ni kea adlah sifu munim...bo ko jale kolo lupo tu..dio wat ngano lap maen jah

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ik ik ik =))))


kamu ada kembar iyea, sweettttttttt

Kimmy Ai said...

haha.. korang berdua kan memang dah sengal? tapi bile korang nak balik mesir semula?? (o_O)

kembatolo™ said...

anonymous.
kitorang pegi umah makcik la.. =P

kembatolo™ said...

zati.
amik jela yang tu..tak perlu dah.. hahaha

kembatolo™ said...

anonymous.
eh ! yang tu senang.. jadi nyah ! hahaha XD

kembatolo™ said...

innz.
eh ! sape la aku ni nak jumpa dye.
dye kan artis. haha =P

kembatolo™ said...

ubibadok.
munim takpo, sep pikap.
ngapa matan dyo hok cepat skali.
ahahaha

kembatolo™ said...

kak lolly.
haah. ade kembar.
tapi sy je yg sweet.
kembar tak sweet pon.. haha =P

kembatolo™ said...

kimmy.
aish! mne ade sengal pon. kitorang sopan. ahaha

balik 22hb, lepas raya haji.

Anonymous said...

o...gi tengok awek sebelom balik mesir..lepas rindu ke??haha!!

maisyara Pot! Pot! said...

alamak! tak paham bahasa peta. dah lama tak amek GEO :P







* apa2 pun, gudluck yea jwb exam tu. ^^

kembatolo™ said...

anonymous.
ohoi! tengok awek ape pulak nie?
ahahaha =P

kembatolo™ said...

mai.
meh sini aku ajar. sejam singgit. boleh? ahaha..


*erks! gudluck2~ XD

ceritaku MEMORIKU said...

haha.haru je bace blog hang
-na'dz

fideila said...

salam..

biasalah. uitm segamat dikelilingi hutan. pusing-pusing nampak hutan. memang syok belajar situ.hoho

azaliahjsalleh said...

gi segamat jumpa awin kn ?
=)

Eazy Izzuddin said...

salam kesinggahan bro..
xD

Lizzie Yasmin said...

budiman betul pak cik ko tue..

tue lar, xsen sgt ngan peta kn dh sesat... slamba mcm aku jgk, dh sesat wat donno jer, alasan boleh blaja jln yg tak tau.. hahaha.. perabih minyak keta jer...

kembatolo™ said...

cerita memoriku.
tenkiu tenkiu~
laen kali bace lagi.. hee~

kembatolo™ said...

fideila.
salam.

eh! tade la hutan sangat. bese2 je. hijau mata memandang.. haha

kembatolo™ said...

azaliahjsalleh.
erks~
kalo bagi jawapan laen trime tak?
wahaha =P

kembatolo™ said...

eazy izzuddin.
mekaseh bro. laen kali singgah lagi.. hak3 XD

kembatolo™ said...

lizzie.
memang pon, tgk r pakcik sape.. haha

mne ade xsen. kitorang humble kot. hahaha =P

Juelina Stanie (AJ) said...

wah wah
bestnye ade kembar yg satu kepala ^^

kembatolo™ said...

juelina.
eh ! mne bole 1 kepala..
bukan kembar siam la.. hahaha =P

Juelina Stanie (AJ) said...

hahaha ngada kan
yg ley get along =)

Related Posts with Thumbnails