02/08/2010

makhluk penyayang, Allah sayang..

assalamualaikum..
duhai sahabat sahabat sekalian.. apa khabar kalian hari ini? bagaimana pula dengan keadaan iman kalian? di tahap manakah ia berada? ketahuilah kalian bahawa sesungguhnya, Allah menyukai orang-orang yang bertaubat dan orang yang selalu menyucikan diri..

eceh.. da macam lagak tazkirah pulak.. ade can intebiu imam muda musim kedua nie..ngee~

ehem.. nak borak sal ape plak eh? memandangkan ni entri pertama lam bulan ogos, aku mengucapkan selamat bulan ogos kepada korang.. dan jugak selamat pose ganti bagi sesape yang tengah berhempas pulas mencukupkan pose ganti.. da jadi tabiat kan? selagi tak masuk bulan syaaban, jangan harap nak abeskan pose ganti tu awal awal.. huh!~

oke.. entri ni aku nak cakap sal sifat sayang.. bukan sayang kepada makwe oke! otak tu tayah nak advance sangat la nyah.. haha.. sayang kepada kanak-kanak.. ataupun bayi.. ataupun budak-budak.. sesetengah manusia tu ade yang tak suke budak kan? sebab ape? serabut ngan bebudak? ke malas nak layan karenah dorang? cuba bagitaw sebab.. share je kat sini..



cara dukung yg betol ye macik macik sekalian.. kahkahkah



bagi aku la, sayang kepada budak-budak banyak pekdahnye.. antaranya ialah, boley buat kita hepi.. maen ngan dorang, bergurau ngan dorang, dan melayan karenah dorang akan buat kita lupa pada masalah yang kita hadapi skang.. betol tak? tak caye? try r..

selain tu, sesape yang suka budak ni kalo diukur peribadinya, dye seorang yang penyayang dan penyabar.. lam omputeh dipanggil caring.. makanya, sesape yang nak cari pakwe or makwe or balak or awek yang caring, harus baginye untuk pilih jejaka dan gadis yang sukakan bebudak.. eh! tetbe masuk bab pakwe makwe lak.. 

cewah! bile sebut caring terus terbeliak mata ko nyah.. ko nak cari yang caring kan? kalo gtu, ko cari la jantan yang suke bebudak.. nasihat aku ni nyah, ko ikut la.. haha..

kalo nak kaitkan dengan sesuatu yang boleh bagi pahala pulak, senang je.. korang kan taw nabi suka budak-budak.. nabi suka bergurau ngan budak-budak.. lebih-lebih ag anak yatim.. jadi, sesape yang tak suka budak-budak, korang da rugi satu sunnah nabi.. satu amalan yang senang tapi tak dimanfaatkan oleh kita.. tak menyesal ke wei?


last skali, sama-sama kita pikir apsal manusia ni kejam sangat? sanggup buang anak semata-mata nak tutup aib dek kealpaan diri sendiri.. bak kata pepatah, kerana marahkan nyamuk, habis kelambu dibakar.. *betol ke?* hahaha..

oke, da abes.. jom sama-sama letak gambar ngan baby.. hakhakhak..
 assalamualaikum..



gambar papa ngan anak je.. mama dye tukang amik gambar.. hak3



tak cukup penyayang ke ni? haha


p/s - 'kau' nak anak bape orang t? *sila lempang skang* hak3
Thank you for reading this entry !

30 comments:

Hizami Rahim said...

aku suka je dekat budak2.
kalau dorang nakal, aku mengamuk je.
:P

kembatolo™ said...

hizami.
mengamuk tu penting,baru dorang tak naek atas kpala..haha..
nakal lelebih pun tak larat gak nak layan..hoho

Cik Azieta said...

chomelnyer dak kecik tu ...
hehhe

kembatolo™ said...

cik azieta.
ade rupa org yang dukung tu ke?haha

reen_sofee said...

amboi!
dah fkir pasal anak yee?
hahahah

kembatolo™ said...

reen_sofee.
halamak!~
tade pape pon ekceli..haha

Belleza~ said...

lagu best! [tetibe ckp psl lagu] haha
xde shoutbox rupenye.pnt cari.so comment kt cni je la.xpe kan.xkesah kan.heheh

I n n z said...

untuk kau si budak sombong.
kan aku dah suh ko kawen jeh tyme cuti neyh .
hahaha.
dah ade rupe bapak budak dah tuh .
wwakakaka.

elmo blurb said...

comel gile budak kecik tu! rase macam nak baling pegi sabah sane. wawawa!


*kejam sebab comey sangat!*

kembatolo™ said...

belleza.
mmg tak kesah pon..komen banyak2 pon tape..salah satu sebab tade shoutbox sbb nak suro komen r..hehe

kembatolo™ said...

innz.
aku mmg nak kawen..
tapi kalo sorang2 tak panggil kawen lak kan?
hahaha.. ko paham tak?

kembatolo™ said...

syifa.
baling pegi egypt pun tape gak.senang kalo da nk pegi sne t, ade gak bebudak..haha

Anonymous said...

uikss..
ko tnye aku kah??haha..
kn aku dh ckp aku tade jwpan..ngeh3
tue kene tnye future hubby la
asal tnye aku plak..haha..
aku ikot die aje..hak3..

p/s: comeii wehh yusuf..haha..da la tade gigi..ngehehe..

-aku-

kembatolo™ said...

anonymous.
eh, kalo ko ase diri ko tu 'kau', sila jawab r..hahaha..
aku ni bukan fture hubby ag eh?kahkahkah..

p/s - ni bukan yusuf. ni danish. yusuf yg lagi satu.. hoho..

Anonymous said...

aku jwb bukan sbb aku ase diri aku 'kau'..

tp ko yg pesan suh aku jwb..hakhakhak

ko mmg future b..tp tatau future b sape..haha

Belleza~ said...

haha strategi yg bagus tu

kembatolo™ said...

anonymous.
eh ! aku suruh jawab sbb aku ase ko adalah 'kau'.. hakhak..

fture b 'kau'.. hee~

Anonymous said...

eceh!
skali aku tnjuk profile aku
cuak arr ko..haha..habis lari peminat t..haha..

'kau' tu sape??
ngeh3..

Anonymous said...

xleh denga lagu kat cni.. kembang kuncup hati.. haha.. apsal jiwang ngat? pegi laa pinang 'kau' tu habis cite..

kembatolo™ said...

anonymous.
tade sebab pon aku nk takot wei..
aku kan cool je..haha..

'kau' tu ko kot..kahkahkah..

kembatolo™ said...

anonymous.
nak pinang cane 'kau' tu..? boley teman tak? hakhak..

kembang kuncup tu cane eh?hehe

Anonymous said...

leh jek nak temankan.. dah cukup kekuatan habaq laa.. kang nanti teman.. syok gak tgk proses org meminang nih.. ikot rombongan.. haha.. tp kalau meminang laki kene g ke? hehe..

kembatolo™ said...

anonymous.
ntah. tataw la sbb belom penah ag kan..paham2 la,tade pengalaman..hakhak..

Anonymous said...

hehe.. kalau ade pengalaman mmg nak kene sekeh laa kann.. perlu kee meminang banyak2 kali? hahaha.. ok..
tp bukan meminang ni org tua ke kene pegi.. budak2 leh g gak ke? *berase budak lagi.. haha*

Anonymous said...

chop.. kembang kuncup tu macam dup dap dup dap laa.. takleh dengar lama2..haha

Nur Hayaty said...

saya pun suka bdk2 especially baby...hehe ^__^

kembatolo™ said...

anonymous.
haih..! ni pehal maen sekeh2 lak?
brani ke? haha

kembatolo™ said...

anonymous.
da tukar lagu pon..haha
sbb kcian kan.. siap kembang kuncup ag..hakhak

kembatolo™ said...

nur hayaty.
pacik baby tak suke ke?haha

Anonymous said...

heheh.. tak brani kot nak men sekeh2.. *ckp jek besar* haha..

takpe gak.. lagu hepi2 ok sket.. lagu jiwang2 ni denga banyak2 jadi weng..~! haha..

Related Posts with Thumbnails