14/07/2010

╡KΣMßα τ0Lo®╞ : tag je pon..

assalamualaikum..
salaam namaste..
salam sejahtera..

okeyh.. ari ni aku nak wat entri pasal tag je.. setelah lama tag tak muncul lam kembatolo ni, akhirnye, aku berjaya menggagahkan diri tuk jawab tag dengan jawapan2 yang aku sendiri pun tataw sejauh mana kesahihannye.. bila aku melalut panjang2 tu, kira jawapan tu salah eh.. senang je nak cam.. hakhakhak..

1. apa nama blog anda dan kenapa letak nama tu?

╡KΣMßα τ0Lo®╞



nama blog aku macam kat atas tu.. sebab aku letak nama ni? hurm.. pertama skali, sebab aku ni orang kelantan.. jadi sedikit sebanyak nak gak tonjolkan negeri kelahiran kan? pastu sebab kedua ialah aku nak ajar orang yang tak reti loghat kelantan ni.. nak tanak, dorang da reti sikit.. walaupun hanya pada perkataan kembatolo, tapi tu pun ilmu gak.. jadi, kalo ade sesape yang tataw, sila baca kat sidebar.. ade aku bagi maksud tersirat di sebalik kembatolo nie.. okeyh? dan yang ketiga ialah kerana aku bukan seorang yang 'baik', sebab tu r aku letak nama kembatolo.. wee~



2. apakah nama URL blog anda dan dari manakah datangnya nama tersebut?

http://naughtytwin.blogspot.com

nama ni maksud kembatolo sbenanye.. cuma yang ni versi mat saleh.. nampak macam komersil sikit kalo letak lam bi.. haha.. macam je, bukan betol2 pun.. tang blogspot.com tu aku tataw nape, bila aku wat blog ni, tetbe je URL dye kuar cenggitu.. maap la yer..~ hak3

3. apakah method dalam penulisan anda?

kejap2..! sebelom aku jawab, boley tak eksplen ape makna method tu? sama tak macam duyan yang isi kuning uh? hahaha

aku tulis je pape yang aku ase nak tulis.. tulis pakai hati, insyaAllah akan berguna tuk orang laen.. kalo ase macam nak tego orang, aku kasi dua tiga bijik atas batang idung, bia terase sket.. pastu, kalo aku nak citer pasal diri sendiri, aku berangan masa taip.. n kalo aku nak kenakan readers aku, aku buat r teknik2 pembacaan yang susah2.. gitu je.. tak reti la nak taip method2 nie.. hehe

4. penah rasa nak hapuskan blog ni? sebab musababnye?

aiya..! sape yang wat tag nie? BM dapat bape? apsal guna hapus? tak sesuai la.. laen kali tulis delete.. nampak moden sket.. padahal maksud same je..

tak penah ag.. cuma ase macam malas nak hapdet je.. sebab sibuk ngat.. keje bukan mengadap mende ni je.. kalo tak sibuk pun, idea lak tade.. nak tulis pakai hati, hati mesti la tenang kan? hee~

5. pernah ahli kuarga baca blog ni?

penah la.. bukan setakat ahli kuarga, sepupu sepapan sumer baca.. nasib baek la org kampung ni tak baca, kalo tak, lagi pemes aku.. haha..

tade reaksi pon.. rilek sudaa.. kate cool.. hakhakhak.. agpun, bukan de pape pon lam blog ni.. merapu je lebih..

6. apa perasaan anda bika orang kata blog anda buruk sedangkan ada yang kata cantik?

perasaan saya.. tak rase apa2 sebab saya tade perasaan.. hahaha.. tipu je..
saya tak kesah pun org nak kata buruk ke, cantik ke, yang penting dorang suke baca.. kalo blog cantik pun tapi tade org nak bace, tade guna gak bai.. kahkahkah !

7. bila blog ni diberanakkan?

ha..! ni lagi satu.. BM kompem tak bape nak kredit.. ataupun da durhaka kat cikgu bm.. haha.. blog mane de yang beranak.. yang beranak ni sumer mende2 idup je.. betol tak?

blog ni dicipta pada tarikh 8 mac 2010.. baru je lagi, tak sampai setahun pun.. kalo disamakan dengan budak2, taleyh nak berjalan ag la.. mgkin merangkak kot.. kan?

8. siapakah orang yang pertama tahu blog ni?

sape ag kalo bukan mamat sengal si izwan uh.. penyebok betol! hak3

9. apakah perasaan anda bila orang mengatakan blog anda di sekolah?

angkat peace pastu tanye dorang.. "jadi tak lawak aku?"

10. sepuluh orang seterusnya yang nak ditag.

erm.. malas la nak tag sesape.. tunggu rajin dlu baru tag balik.. ok? haha

Thank you for reading this entry !

4 comments:

Fatin Aliyya said...

haha..sengal jek jwpn22 ko..=D..kembar sensasi btl korg ni..keep on blogging taw!!!

kembatolo™ said...

aku jawab da betol la weh..tade sengal2 pon..haha

Kimmy said...

komen pasal soalan siap! bleh jadi cikgu BM ah kau~ ;D

I n n z said...

panjang sangatttt !
tamo bace .
lalalaa ~

Related Posts with Thumbnails