01/04/2010

Lelaki.~

hai3..hello3..
assalamualaikun buat korang sumer.. xkre r yg bru bukak blog ni ke, yg tgh bace blog ni, ataupun yg da nk tekan mouse tuk close aku nye blog nih.. semoga berada lam redha Allah selaloo..~
tuk pengetahuan anda semua, tarikh arini da 1 april 2010.. jd, kalo tgk kat tarikh 2, xpelik r kalo ada di antara kenkorang yg da terkena lawak april fool.. silap2 ade yg da semput xckup nyawa gara2 april fool nih..x gtu?

eyh korg..! kalo ari ni aku citer sal kaum sejenis aku ok x? lelaki a.k.a kaum adam.. tp, kalo perhatikan pasal lelaki, aku rse macam luas sgt kot.. ape kata kalo kte kecikkan skit kte nye skop.. nk x? kte bincang pasal lelaki yg berkapel.. orait?

sebut sal lelaki yg kapel nih, mgkin macam2 yg korang dpt imagine kan? ade laki yg hensem, pastu dapat kapel lak ngan awek cun.. perghh!! cocok la 2.. bagai pinang dibelah dua.. tp ade gak laki yg xbpe nk hensem .. muka ala2 karipap digilis lori tayar 14, pangai lak mengalahkan kera dpt megi.. tergedix sne, tergedix sini.. xkre tmpt, xkre mase..kalo lam omputis, anytime, anywhere.. yg peliknye, cane dye leh dapat awek yg cun gilew?da la cun,gila plak 2..hak3. penampilan sebijik cam artis fahsa sendat (sekadar contoh shj).. heels pn da ckup tuk menggayatkan mata2 yg memandang.. pakaian 2 macam pengemis xckup kaen, terbelah sana sini, dan lenggok plak leh wat pakcik2 yg rabun dekat 2 terbeliak biji mata.. xke jeles korg menengoknye..?kalo aku, sah2 je mamat 2 jd mangsa kutukan bertalu2 aku.. ngan awek2nye skali.. tp bukan depan2 r.. ingat aku brani ke?haha.. sori, mulut ni taley nk kontrol sgt.. ble da naek angin, econ pn da xdpt nk sejukkan..wahaha~

da2, cukup ulasan sal fizikal laki 2.. kalo nk citer sumer, mmg xckup r 26 huruf ni.. siap kne tmbah ag lepas huruf Z.. ksian lak kat dewan bhase dan pustaka..haha.

point sbena aku lam post ni bukan yg kat atas 2.. sumer yg da tertulis 2 hnyelah intro semata2.. tade kne mngena langsung ngan yg masih hidup ataupun yg tgh bertarung ngan sakaratulmaut.. aku cme nk ckp kat cni pasal lelaki kapel yg terlalu jeles dan terlalu mengongkong dye pnye awek.. ha..! da keluar da isi utama aku..jom2.. pakat bg ulasan sme2.. komen kat bwah oke!~

kadang2 sifat simpati aku ni keluar gak memunculkan diri bile dgr citer pasal awek yg dikongkong oleh bf.. wat itu taley, ini taley.. xckup ngan 2, siap kne bg repot ag kt bf.
"pg td i kentut bau longkang, pastu tghari makan nasi lauk semut masak kicap, petang plak kuar ngan bff g tgk wayang citer adnan semput, blablabla".. habis sumer kne repot.. dari A sampai Z.. kalah bebudak yg bru reti mngeja.. xkesian ke? timbang rase la skit wahai lelaki yg berkapel.. dye 2 awek lu.. bukannye bini lu.. kalo bini lu, lu pnye hal la nk suh dye repot ape pn.. kambing beranak kuar anak siput ke, ultraman fire xkuar api ke, lantak la.. tade org kesah pn..watla sesuke ati..

lagi 1 ni ha, jeles xbertempat.. tahula cemburu 2 tanda syg, tp agak2 r bro.. mende2 yg xsepatutnye memerlukan kejelesan dari anda pn jd terjeles jgk? xmasuk akal r.. smpaikan awek kuar ngan abg kandung pn nk jeles? ngan membe lagi la kn..? sbb ape korg jeles? sbb dorg lelaki? da 2, korg ape? pondan?! nyah?! ape keheinye cik abg? sme je hukumye kuar ngan pkwe or ngan membe.. tade bezanye weyy..! title 'pakwe' 2 bukan boley bg lesen ponn!!*bengang tahap siput tercekik chewing gum nih*.. korg nye jeles 2 tahap gunung brapi nk meletus da ke? taley tolak ansur ke ngan awek sdri? bukannye org laen, AWEK LU jgk.. hadoi..!~ pening aku ngan lelaki kapel yg memiliki sifat jeles dan mengongkong yg terlampau-lampau-lampau nih.. *boley tolong tmpalkan koyok x kat kepala aku nih?*

pesanan aku tuk lelaki yg berkapel, bersederhanalah dlm hubungan.. jgn la terlalu mengongkong awek engko.. ksian dye.. dye pn nk kehidupan yg normal mcm ko jgk.. kalo ko xske dye kongkong engko, ko tayahla kongkong dye.. t kang sme2 mengongkong, dua2 jd cam kingkong..haha. pastu masing2 mula r ckp xsehaluan la, dye bukan mr. right la, kami x ditakdirkan bersama la..*meluat aku!* last skali, clash segala bagai.. puncanya? masing2 geleng kepala tanak mengaku.. ish!..

pasal cemburu xbertempat ni plak, tayah r nk lebih2.. pcayela pasangan korg 2.. bg aku la, pmpuan ni kalo dye da declare ko 2 pkwe dye, dye da xpndg laki laen da.. hnye ko d hati dye..usah risau dan khuatir.. tp tataw la kalo laki 2 ag hensem dari ko..hahaha.. xdapet den nk bg jaminan..hahaha.

sbg penutup, aku nk ckp awal2, xkapel ag baek kot.. sbb tade org nk kongkong, tade org nk jeles.. kan lagi selamat cenggitu.. lagi 1,korg pn taw yg lelaki hensem itu tidak berkapel.. jadi, kalo korg xde kapel 2, mknenye korang seorang yg hensem..stuju x? *sila tukar hensem kpd cun jika anda perempuan*muahaha~

nk blah da ni..babai~ pape hal, komen kat bwh oke.. tp jgn nk marah2 aku lak.. nanges aku nnti.. hakhakhak.. asslmualaikum..

sambilan - takziah tuk kuarga pakcik Din Beramboi..semoga arwah ditempatkan dalam kalangan org2 yg beriman..innalillahi waiinna ilaihi raaji'uun..sme2 sedekahkan al fatihah kpd beliau..sesungguhnya, dari Allah kte dtg, dan kpd Allah jualah kte kembali..

tak hensem lg ke cenggini?hahaha
Thank you for reading this entry !

22 comments:

miszcahye said...

wahhhh!!!!eksaited lebih...

untuk lelaki2 yg kingkong+ober jeles
eskiusssme...sy amat setuju ngn inchek Din
x perlu jeles yg malampau...x perlu!!!*emo2*

nota kaki : hehe sori terober...ade pngalaman etep kih3

Anonymous said...

cehh. tp perempuan pun same je. die bukan pasal gender tp pasal attitude individu tu sndiri..

kalau dah perempuan tu nampak tak boleh nak percaya, belah jela laki woi. ape tggu lg, xpyh tensen xpyh sakit kepala. perempuan ramai sekarang tp nk cari yg baek mmg susah. kita la kena baik dulu.

Anonymous said...

xyh ssh2 berkapel..mnyushkn jew..bnde yg blum tntu jd realiti , wtpe psang angan2??knn??hui2x

nk kapel kunun...ed0p tah kmane , prnsip sbg s0wg mnusie tade...ciannye~~..nauzubillah..
nnti da kwen ,especially pmpuan!!..sblum kwen , kapel blambak..xksian kt suami ke??dk dgr 0wg dk ngate..ish~..aq tanak..
utk abe din...haha
pmpuan mmg setia..xkre lar psgn dye 2 muke xhnsem p0n..asl juruh...y0l0 d0p?^_~

arifah zainal said...

nk komen gak aceli..tp, takot emosi terlebih..
sbb aku taleh ah bab2 gini nih..hak3..
oleh itu aku ambik keputusan untuk berdiam diri..haha

ape yg penting skang ni...
waarrgghhhh..aku nok gwe sore..tolong2..haha..=P

hiDayAh said...

lagu ni sedp. lagu gapo ni?

hiDayAh said...

(sory kuar topic ;p)

Anonymous said...

~wanie~
haha...meme kalu bukok blog kembatolo ni xpyoh wak seat up doh...
sero nok wak exrcise gak bukok blog din..
haahaa...skit prot kawe bco ayt demo 2..
anyway... nice ...
suka cara anda mydrkan org ramai..

kembatolo™ said...

--> miszcahye
whoa..cepat dye stuju..ni kes nk balas dendam ke ape?haha

--> anonymous 1
btol2..xceli bkn pd gender pn,tp pd individu 2 sdri..pape pn,lelaki yg baek tuk pmpuan yg baek..kn2?hee~

--> anonymous 2
2 la pasal..dri pn xterjge,ni plak nk kapel..
baek tayah,dri sndri jgk yg susa..hoho..
btol ea pmpuan cenggitu?tataw la plak sbb hamba nih lelaki..hak3

--> arifah zainal
kalo nop gewe gak,g cri la..cni tadop sdia gewe..haha..
p/s-kalo nop cari 2,cari hok juruh dess?

--> hidayah
lagu cukup indah nyanyian alif satar..xpola kuar tajuk pn,hamba tetap akan layan~..hua3

--> wanie
dop supo exercise mulut nga tubuh badan..kalo exercise mlut,xsehat lah mno pn..jd make koho byok jah..g senam ag molep..~haha

hiDayAh said...

time kasih

Anonymous said...

setuju!!! hehe *ko kene blanje aku ni dindin sbb aku da stuju ngan ko* -mas

ChentaHati said...

wah! bgushbgush! aida stuju! ekeke. XD

kembatolo™ said...

--> mas
ko nak suruh aku belanje ape?
mintak je..sume aku boley belanje..
setakat air suam 2 tade hal la..
tak berkira ponn..haha

--> chentahati
setuju nih sebab ada pengalaman ker?
wah..! kantoi sudaa..hak3

Anonymous said...

air suam ape rase..-mas

kembatolo™ said...

rasa tawar la..kalo nak bagi manis,tambah gula okeyh..?!haha

Neena J said...

wahh.terima kasihlah yea sebab memahami perasaaan pompuan yang terkongkong dikongkong.isk.heee.nak curik entri neh boleh tak?heh.saja nak bagi kat laki yang tak sedar dieorang neh pengongkong yang berkaliber.heee.

kembatolo™ said...

neena j.
haha..silakan copy..tak kesah pon..curi tayah mintak pun tape..kalo tak keberatan,harap boley letak link blog ni..kalo taley tak kesah pun..hehehe

Neena J said...

hehehe.boleh punya.tade hal.suke entri neh.sbb susah nak explain kat laki pasal benda neh sebab dieorang pk kongkong bermaksud menjaga padahal kongkong toh merimaskan.isk.

kembatolo™ said...

hahaha..masalah orang berkapel..memang normal r ceni..try baca entri pasal 'couple is trouble' lak..*terpromote sudaa*hahahhaa~

Neena J said...

ahahah.masalahnya bukan nak bagi kat kapel.nak bagi kat bukan kapel lagi dah.ahahah.

kembatolo™ said...

haha..pulak..nak wat dye sakit ati ke hape nih?ngaa~
pape pun,all da best!

Neena J said...

ish2.mestilah tak.nak bagi dia paham je apa yang cuba disampaikan selama neh.heee.mintak2 dia paham eh.n stop kongkong.
okie tq :)
you too.

Anonymous said...

excellent points and the details are more precise than somewhere else, thanks.

- Thomas

Related Posts with Thumbnails