09/11/2011

Korban 2011

Assalamualaikum.



credit : ezhan artwork



Selamat hari raya korban buat seluruh ummat yang mengaku tiada Tuhan selain Allah dan nabi muhammad adalah pesuruhNya.



Eh hello jedin(nak tiru jemah tapi sebab nama izuddin terpaksa tulis jedin haha), raya dah tiga hari berlalu. Yang kau lepas gian baru nak wish ni apahal? Rumah kau takde kalendar ke sengal?! Or rumah kau tak sampai siaran tv yang isytihar bila raya? Ataupun kau dah jadi cacat? Cacat pendengaran serta pandangan dan telah menyebabkan kau perlu pakai contact lens yang berbilang warna tersebut lantas menjadikan kau terperasan sendiri bahawa kau keturunan mat saleh dengan memiliki mata hijau or biru or kelabu ta*k musang tu? Aku tengah merapu kan? Sila abaikan. XD



Errk. Aku biasa ah, seru lambat sampai. Jadi lambat jugak lah aku wish. Yang kau hyper kemain bahan aku ni pehal pulak? Sakit ati sebab kau tunggu aku wish tapi aku lambat? Olololo ciannye. HAHA !



Actually, aku ingat blog ni dah turut sama terkorban dengan lembu hari tu. Mana lah tahu blog aku ni duk menempek dekat leher lembu. Pastu bila lembu kena sembelih, blog aku pun turut sama disembelih. Kemudian, innalillahi wainna ilaihi raji'uun diucapkan kepada blog aku. Kalau kata-kata terakhir lembu ialah "Mboooh", blog aku pulak "Mbaaai". Maka terlepaslah aku dari seksaan memiliki blog yang sentiasa meroyan mintak dibelai dengan ayat-ayat semanis kurma sempuuuttt. haktuih~



Akan tetapi, kenyataanku meleset apabila blog aku masih lagi utuh menghantui aku dengan igauan ngeri di malam hari. Mintak penyepak betul blog ni. Dah kena sembelih pun sempat lagi jadi hantu. Dahla jadi hantu blog yang cun, lomah den! Ntah bila la aku boleh bebas dari belenggu blog ni kann? Aigoo~



Okay. Aku agak kau dah perasan aku tatau nak merepek apa kat sini. Jadi, dengan penuh sopan dan silunya, aku mintak diri dulu. Assalamualaikum. Saje nak gtau aku masih hidup. kehkehkeh.



*tade gambar raya



p/s - takziah diucapkan kepada sahabat sehidup semati teman sepanjang hayat di dunia serta akhirat, saudara waafi badruldin yang baru sahaja kehilangan insan tersayang. terpisah antara dua dunia, semoga roh ayahanda beliau ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al fatihahh.
Thank you for reading this entry !

11 comments:

Fuz. said...

selamat hari raya korban.

Kartini said...

salam eid adha

Ainul Hayat said...

Salam Aidiladha

Nalisa Syahira said...

selamat hr rayo jedin , ahha .

yqnq ellyana said...

kesian blog turut terkorban..huu,btw selamat hari raye aidiladha :)

saperakue said...

jedin!! selamat hari raya =_=!

FizaFizz said...

haha..jedin sengal.

Nazifa said...

hahaha selamat korban bro!

budak penjara said...

futsal malam ni jangan di lupakan..bkpo mu baru nk ucap selamat hari raya..haha

DanieL AdiE said...

Salam Aidiladha..

Ri said...

dlm merapu, puitis gak dia :)

moga bapa sahabatmu itu dikalangan mereka yg dirahmati Allah
aamiin

Related Posts with Thumbnails