13/06/2011

Nilai Satu Sms

Assalamualaikum dara cun dan teruna kacak sekalian.


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah, pencipta, pemilik, dan pentadbir seluruh alam. selawat dan salam buat nabi junjungan. Allahumma sholli 'ala sayyidina muhammad. 


Okay. mula-mula tadi aku ingat nak tulis formal. macam tulisan matured gitu. tapi bila fikir balik, nak tulis formal kena jadi serius. baru entry ada kualiti. masalahnya, aku ni jenis tak reti buat serius lama-lama. minit pertama orait lagi, tapi bila masuk minit kedua, jangan pelik ah kalau aku tiba-tiba senyum sengih senyum sengih macam mawi. hahaha. ha tengok, belum masuk isi dah ada "hahaha". sekarang paham tak masalah aku? -.-"


Cakap pasal sms, semua orang tahu. short message service atau sms. kalau tanya makcik jual sayur dekat simpang sebelum u-turn lorong kiri kenderaan perlahan lorong kanan untuk memotong tu pun sure dorang boleh jawab apa benda sms ni. siapa yang tak tahu boleh bawak kaum keluarga cari gua terdekat pastu sila bawak bekalan makanan 3 hari 7 malam. berkelah dekat gua lagi bagus kot. boleh? haha ok stop membebel.


Nilai sms tu tak sampai seposen pun kalau guna upax pastu sms ke nombor upax yang di'8pax'kan. nampak tak? nampak tak aku pengguna celcom kat sini? haha. jangan khuatir pengguna maxis, sebab aku pun pelanggan youthclub jugak. adil kan? jadi rangkaian berbeza bukan alasan kau tanak sms aku. xD


DSC_0080
kitab dan henfon. motif?


Ehem. bukan nilai tu aku nak story. nilai sms kat sini bermaksud harga satu sms bagi seseorang. mungkin pada pandangan korang satu sms tak bernilai apa-apa kan? murah sangat! tapi dalam sesetengah keadaan, harga satu sms boleh berubah menjadi tak ternilai? APA?!! TAK TERNILAI? FUIYOO!! CAMANE TU??


For example, musim exam. korang tengah balun study tahap lipan tercekik semut dah. korang punya stress study pulak dah mencapai tahap tikus nak beranakkan kucing. ngilu tahu? memang tension gila gila gila ah! lagi banyak gila lagi gila lah gila. lebih teruk lagi, masa hafal tu jenuh dah repeat banyak kali tapi still tak melekat dalam kepala. ARGHH~


Tiba-tiba...


"teet teet"(1 message received)


Korang pun pandang phone. dalam hati,


"sape pulak sms memalam buta neh"


read message.
GOOD LUCK!! (^.^)v


***


Secara jujur, apa yang korang rasa masa tu? aku tahu sms tu tak membantu korang sikitpun dalam menghafal segala nota/fakta, tapi aku yakin sedikit sebanyak sms tersebut akan buat korang tersenyum. kan? akan buat korang lupa sekejap stress korang. tak payah tipu, jujur jelah dengan diri sendiri. secara tak langsung satu sms yang pada mulanya sangat murah harganya akan berubah jadi satu sms yang sangat bernilai buat korang. lebih-lebih lagi jika pengirim tu seseorang yang korang sayang. umi, abah, or awek mungkin? ehem. jelas?


Hati pula akan automatik dupdapdupdap, lantas otak terus cipta imaginasi serta menyelak kembali segala kenangan, memori suka duka bersama pengirim tu. err.. ke aku je macam tu? =3


Jadi kesimpulan, (hahaha-tetiba-terus-kesimpulan-nampak-sangat-takde-modal-nak-buat-entry-ah-diam-lah-kau-suka-hati-aku-la-nak-buat-camane-kau-ada-apa-hal?) hantarlah sms kepada kawan-kawan korang. nak-nak musim exam macam sekarang ni ha.  satu sms korang sangat bernilai tahu?! apa guna kawan kalau benda macam ni tak boleh nak tolong? korban kredit tuk kawan tak salah kan? kehkeh. lagi satu, nak sms aku pun boleh. aku pun tengah exam jugak. wakaka. ok bai!


DSC_0068
madah ni buat kandungan gula dalam kopi aku bertambah. grr!

Random.
#entry ni semalam punya.
#i'm stuDYING. pheww~ @.@
#thanks kepada sesape yang sudi sms. HAHA!
#dah ada no aku?(v_v)
Thank you for reading this entry !

14 comments:

Nur said...

CEit, ingatkan ada orang hantar..good luck exam ya!

..hizamirahim.. said...

good luck!

haaa...
boleh la buat entri pasal nilai satu komen ye.
aku dah cakap good luck tu.
=,=

vampire's lovex said...

ingat kan nak citer sal harga msg dari mesir ke malaysia bape harga hahaha....gud luck exam!

habsahharun said...

good luck!
semoga dipermudahkan Allah.

Pyka Rahmat said...

gudluck bro.

Sarahh Lo said...

best of luck :}

JIJI YU said...

ceyt kalu kaseh la hata nyo..kalu aku hata mu tok kelih pon..

Rozuan Ismail said...

good luck.wan sebenarnya tak suka SMS sebab kita tulis dengan nada yg lain,tapi org baca dgn nada yg lain.so,dah ada kesilapan kat situ

auny aizie said...

ahha.

BEST OF LUCK izzudin, izwan, amiyo .
tu je yg aku kenal .

buat yg terbaikkkkkkkkkkk

Nurul Amira said...

hahahaha , itu je sbnarnye . :P good luck to u too :)

man yusoef said...

nombor ko yg 013 *****03 tu kan...wahahaha...see, aku reveal kan nombor ko kat sini..suke tak ko??

okbye

fikah mus said...

dah jarang sangat dapat sms good luck.
sebab ramai orang wish kat FB je, takpun, dekat2 nak masuk exam hall tu, baru pakat2 wish beramai-ramai.

ieqa said...

Good Luck!
Takde nombor nk sms, sms sini je laa.
Haaa seronok tak dpt wish from me? ;D

All the best ;)

FizaFizz said...

untunglahh..time i exam dulu takde sape pun send wish msg memalam buta..adapun send pepagi buta..hahaha

Related Posts with Thumbnails