07/06/2011

Aktiviti : Ziarah Maqam part II

Okay assalamualaikum. 



Dalam entry terdahulu, aku dah buat part I. sekarang korang tengah baca part II yang aku janjikan tu. nak baca part I, boleh klik sini. eh bukan kat situ, klik sini --> klik. eh situ pun bukan jugak lah, sini baru betol. klik --> sini. sorry banyak-banyak, saje gurau. hahaha >.<


Nak dijadikan cerita, semalam penat gilaa kau tahu? dah la gerak pukul 8, pastu pukul 3 baru sampai umah. cuba korang kira bapa jam? berjam-jam kan? exactly 7 jam kitorang jalan-jalan, singgah sana-sini, buat ziarah tu semua lah. 


Lepas tu apa tahu? balik rumah ingat aku dah boleh rilek, baring-baring atas katil sambil menikmati angin kipas no 1 yang sepoi-sepai bahasa. rupa-rupanya ada satu lagi tanggungjawab yang aku kena laksanakan. tanggungjawab yang aku tak berapa suka sangat nak buat tapi terpaksa jugak buat. tahu apa? yes! turn aku masak. OMG!! rasa macam putus harapan nak hidup je bila ingat balik. ok tu melampau. lagi sekali, rasa macam nak terjun bangunan je bila kena macam tu? err.. over jugak ke? haha. ok ni last, rasa macam nak sepuk kepala kawan-kawan aku bila tengok dorang lena tidur dan aku pulak ada komitmen lain. arghh!


Jujurnya, dalam kepala aku asyik duk fikir, apsal aku tak terus tidur masa sampai umah? kenapa otak aku rajin sangat duk remind pasal turn aku kena masak? kalau tak boleh la aku buat alasan lupa. ni sebab dah ingat terpaksa jugak buat walau penat macam mana sekalipun. nak cakap lupa tak pasal-pasal dapat dosa menipu. kau nak? hahaha


Ok layan gambar ni. ini je yang mampu aku tunjuk. kalau ikutkan nafsu remaja aku ni, nak aku taruk semua gambar semalam kat sini tapi bila fikir balik, larat ke korang nak tengok gambar sampai 600++ keping? muntah colour pelangi pun belum tentu dapat habiskan. hahaha. enough said, layan gambar pulak~


DSC_0513
lunch


DSC_0514
santapan perut


DSC_0528
makan tengah hari


DSC_0530
akmal yang kekenyangan. hehe


DSC_0544
kembatolo


DSC_0556
ada sesape nak air?


DSC_0563
dia ni dah berpunya. harap maaf. haha


DSC_0572
bersama ayahanda syeikh shoghir


DSC_0589
maqam imam as syatibi


DSC_0597
tak dapat masuk dalam, pose kat luar jelah. hurmm..


DSC_0638
model landasan kereta api?


DSC_0661
imam muda 2 yang tersingkir sebelum minggu pertama. HAHA


DSC_0768
maqam sultan hasan


DSC_0785
???


DSC_0803
tangga masjid


DSC_0695
deng, we, amar, amin.


DSC_0648
cover imam muda rejected! kehkeh


Okay dah habis. dengan ini, aku selaku tuan blog mengucap setinggi-tinggi penghargaan kepada readers yang sudi baca entry ni. kalau ada duit lebih, meh r jalan-jalan sini. nanti kita pergi melawat maqam sama-sama. hehe. assalamualaikum.


DSC_0329
sape cakap pakai kopiah tak kacak? ni buktinya. kehkehkeh
Thank you for reading this entry !

15 comments:

Rozuan Ismail said...

pergh best makan ramai2 n jalan ye.huhu

kaAka said...

mcm best je korg jln2...suka tgk bngn g2...klasic+seni=sejarah...

@namaakulynn said...

pic last 'kaver imam muda' tu mcm best!haha.unik2. ;))

habsahharun said...

bestnya dapat peluang pergi tempat2 mcm tu ye...

cover 'imam muda' tu smart pulak..


oh tertipu juga dengan perenggan pertama tu..cis.

man yusoef said...

jalan sakan ko...haha

ok last pic tu mmg tak boleh blah.gmbr tu ok, cuma pic caption tu serius mcm..mcm..erm..ko fikir la sendiri...HAHAHAH

Anonymous said...

serius..memang blog nie best giler..n dah katam pon bacer..kesemua n3...teruskan bercerita lagik k... like u sooo much

Cik Aish said...

ehem ehem..hehehe..cantik gambar

kokser kokdam said...

unjey gemok doh..

smat model pioh last skali tu..

nasib baek aku ni laki..

Belleza~ said...

lama tak dtg cni
saja jalan2 tggal komen laju2 heheh

Rtp Farra Arisha said...

bagus, bekerjasama sesama teman2.

ps: how i wish i could go there too. mesti byk tmpt bersejarah kann. love it!

auny aizie said...

aku mengakui bahawa lelaki berkopiah itu henggsem . HAHAHAAAA

korang ni semua baru betul maskulin.

nak pergi sana, tp tak tahu bila.
sobsss sobsss

JIJI YU said...

gemuk oh unjai.

Haffiz MohdNoor said...

wah.. bestnyerr... nak ikut boleh?? :D

umi dia said...

sehatnya dia, gambar yang atas sekali... tak kenal kita. betul ko anak macik ni...

LittleGurl said...

ololololo smart2 blako....

tunggu!nak pegi terjah korang kat sna.

>.<

Related Posts with Thumbnails