03/04/2011

ciri bini.

asslmualaikum. salam kena bagi dulu sebelom mulakan ceramah. dengan harapan memane manusia yang tak suke ngan blog ni boleh sejuk hati sikit sebab aku dah doakan kesejahteraan beliau. keh keh !


Untuk meneruskan entri ni, aku nak korang hayati perbualan dua makhluk kat bawah ni ;

Si abang : dik, ko nak calon bini yang cane?

Si adik : aku? mudah je weh sebab aku tak memilih. memula skali ofkos la nak bini yang cun. muka nak mengadap hari2 takkan nak amik yang serabai. t kang belom sempat abes malam pertama aku dah bawak diri tido atas sofa. tak tahan muntah. haha. ko lak?

Si abang : sama ! lepas tu ape lagi dik?

Si adik : aku nak yang kaya. aku kan tak memilih. yang kaya pon dah kira syukur la. haha.

Si abang : sama jugak ! haha. last skali?

Si adik : last skali, aku nak yang baik, sopan, caring, dan semua mende yang patut ade pada diri sorang pompuan. itu sebab paling utama dlm cari bini. saje aku taruk last skali. hoho.

Si abang : betol2 ! aku setuju. yang baik dan cun! aku bagi extra sikit.ngaa~

Si adik : tapi kan weh, org pompuan ni pandang serong pada lelaki yang pilih awek ikut cantik ni. tak paham betol aku. ko paham?

Si abang : aku pon tak paham nape. ekseli aku rase orang pompuan ni belom paham prinsip lelaki ni dik.

Si adik : sokong ! orang lelaki ni dye pilih rupa pada awal perkenalan je. lepas kenal lama, tup2 awek cun tu punye perangai langsung tak berkenan di hati. last2, tak jadi jugak nak kat pompuan tu. jadi kesimpulannye, walau cantik mane pon awek tu kalo perangai tak macam pompuan, takde jugak yang nak wat bini. akhlak jugak yang lelaki pilih, bukan rupa.

Si abang : OMG ! macam tak caye ko yang cakap ni. hahaha.

Si adik : ciss ! ko nak siku ke tumit?! kahkahkah.

***

Korang paham tak? xD
Thank you for reading this entry !

25 comments:

Arm_mj said...

paham..tpi lambt sket hihi

.:: Zul ::. said...

pahaaaammm...satu ag ciri ko x tmbah.pmpuan trsbut mesti mmpunyai kembar jugak.hihi :D

nuyuEna said...

mujur bace2 je terus paham..hikhik

areteacar said...

comel je dik bradik nie. hehe...

adrinaqamarina said...

ko nak siku ke tumit atau kedua-duanya sekali?

ask one, got one.
:P

kim salam kembar!

Ainaa said...

paham2...semoga kalian dpt calon yang bagus2 ya.. ;)

amin....

Anonymous said...

finally.

JIJI YU said...

aku kalu n3 mu aku baco tajuk tu aku pehea doh din

dieyb_noor said...

phmmm~~mksudnye nk cri bini tgok la akhlak dulu..klu dpt yg akhlak baik plus cntik tu mksudnye rezeki la tu.~
btol x?..ke slah?

NurAmal said...

asal entri ni macam menjawab entri sye yg lepas je???????

hurmmm..kebetulan2..

tapi betul la ape yg dicakapkn tu..~
kalau x cantik, mane ade hati nak kenal.. ye x.

NurAmal said...

sejak bile tuka backround putih ni? hahax.. XD

Bella Ayub said...

oh ek?? macam tu yer?? hahaha..okayy :P

Cahaya Kehidupan said...

hahaha,meh sini nak bagi buku lima satu...=P

~PENCHENTA~ said...

Aku tak faham. Tak payah belit2 bagai nak p minang anak orang boleh tak bro? Kah3..

Anonymous said...

kalu saya confess yg saya ni melengkapi kriteria berikut:

1. kaya
2. cun melecun
3. baik

bila nk masuk minang?

p/s: tp saya nyah! hak hak hak

zarifahmr said...

tak lama dah ni...

*angkat angkat kening*

Farah Atiqah said...

wahai kembar..abihkan study dulu ye....

Gadis Pantai Timur said...

kalu calon bini pun kembar...parok lah awok mu...hahah

░♥si lampu neon♥░ said...

weh lawak gile..sakit otak aku baca

Rozuan Ismail said...

haha..gelagat kemba tolo cari bini..huhu.. btol2..akhlak tu penting..

Nobita Sensei said...

setuju 100% bab rupa dan akhlak tu.

Anonymous said...

p0yo je statement,oghe klate meme n0k hok c0mey jah, lau xc0mey,tak pndangnye even muka d0rng pun cm jamban pecah,nk plak ustaz2,demand lebih, kdg2 aku pun xphm ngn ustaz2 ni,nk h0k c0mey blako.. Aku tw la cz aku d0k d kalngan ustaz2,pangai xleh blah.. Well well well,pmpuan pun demand, lau aku,muka ensem tp ckap slang kelantan,reject awal2,hahahaha!

kembatolo™ said...

Anonymous.
Semoga Allah menjodohkan anda dengan orang kelantan. ^^haha

hiDayAh said...

tq 4 the sharing.. :) :)

Izatie said...

Tak sabar nak kahwin eh ? Hahaha .

Related Posts with Thumbnails