13/04/2011

andai aku ada awek

yep ! andai aku ada awek, perkara memula aku buat ialah bersyukur banyak2 sebab ruangan hati aku dah terisi. ruang yang selama ni ade kerusi tapi takde orang duduk  akhirnya mampu diduduki oleh seseorang. Gersang lah bahase mudahnye. hahaha. Eh apesal tetibe eksaited ni? xD


Kedua, aku akan cuba untuk jadi sesetia yang boleh, sejujur yang mungkin, dan seikhlas yang mampu aku lakukan bila bersamanya iaitu awek aku lah. Takkan dengan awek lain pulak, ko nak mampos?!! Belom pape dah gatal ! Grr~ Haha. Aku tahu pompuan skang ni tanak lelaki yang menipu. Dorang lebih suka terima walaupun pahit. dan tugas lelaki mestilah jujur kan? gtau awal2 lagi bahawa kita ni ramai kawan pompuan.  ulang tulis, KAWAN ye, K.A.W.A.N, KAWAN ! Jeles lagi taktahu la mak ! Ngee~ maklumlah, orang kacak(lah sangat v_v), hensem(lah konon), cool(lah perasan). sepak ketiak baru tau ! perasan lelebih.. >.<


Ketiga, aku akan amik hati orang tua dia sampai dorang pikir akulah calon menantu paling sesuai tuk anak dorang. apabila dorang berpikiran sedemikian, peratus untuk kawen awal akan meningkat. Sape tanak kawen awal nyah? Muda2 dah ade bini, whoaa..! silap2 belanja pon dorang support ! gila ah ! nak menantu mithali punye pasal, sume sanggup. ye dak? kuikuikui.


Last skali tak lain tak bukan aku akan cuba ajar yang mana patut kat awek aku tu. Tego yang mane perlu. Amik manfaat la sikit mase berpakwe makwe ni. Jangan ko nak amik kesempatan sudah ! Aku terajang rusuk kiri ko nanti ! Terus terbantut nafsu ko nak amik kesempatan. Sanggup? Hueh3. Sebab masa pakwe makwe ni, ofkos dorang akan dengar. kalo awek tu tak bertudung, nasihat slow2 sambil sindir sipi2 suh dye bertudung. kalo perlu puji, silakan berbuat demikian sekiranya pujian tu mampu berikan semangat tuk dye berubah. mudah mudahan bila sampai masa kawen, dye dah layak digelar isteri solehah. baru best nak bina rumahtangga. hoho. eksaited lagi? o.o


Kesimpulan, semua di atas hanyalah angan2 je. tak mungkin akan jadi kenyataan sebab aku rase single is the best ! Tapi tak mustahil jugak kalo jadi betol2. Dah 21 kan? Woi ! Ape ko merepek ni nyah? =_=". ok abaikan sume. yang penting, mintak doa supaya Allah tentukan yang terbaik tuk diri kita. Allah maha mengetahui kan? itu je update kali ni. jumpa di entry seterusnya. assalamualaikum. terima kasih kerana sudi baca. ok bai !


DSC_0316
sekali gambar tengah lentok aku bagi. ade sesape terpikat tak? gila desperate ko nyahh ! hahaha.


P/s - suruh la update lagi. kan dah jadi entri mengade ! haha







Thank you for reading this entry !

25 comments:

Misshy Innz said...

nak sepak ketiak kau .
HAHA !

Mama Kembar 3 said...

perghhh angan angan nak suh pak mak mentua support belanja yang tak tahan tuh hehehe...

FEe F! said...

gmbar lentok habis... mengoda sgt la tuu... hehehe

Amoi MiyaSya said...

hahah , dari awal baca entry ni gelak je , heheh XD
btw , yg last tu best ! mendoakan yang terbaik untuk anda :)

airazulaikha said...

oke ini entry gatai nak kwen ke hapa? hehe.okebye.

JIJI YU said...

n3 mukak ko boh..ahhaha

Nobita Sensei said...

pakailah AXE, nescaya akan berduyun-duyunlah awek mengerumunimu.

kembor 2 said...

lagi satu..perempuan ni suka lelaki kaya (statement xleh blah)...hahaha...siap duit bergunung2 lu ru leh kawin..umor muda..enjoy..!!!kiter bakor je~~

syamilah :) said...

best dan menarik!

hiro said...

teringin lettew.

ieqa said...

Hahahaa.
Aminnn, semoga cepat kahwin! hihikk

Ehehh lek luuu, single is better ;)

Yurie Namika said...

haha . entri yang besh!!
amin... insyaAllah~

Mas Sakura said...

mcm promote diri jek~
hakhak

NurAmal said...

ehem...
kejap lagi ade la tu.... :P

Farah Atiqah said...

that's rite..single is the best..tp kl jodoh dh smpi tak kn sape yg sudi menolaknya k..hopefully kembar tolo ni dpt awek n isteri yg solehah k... :)

~PENCHENTA~ said...

Ya Allah. Tak pernah aku rasa nak bersyukur kalau punyai boifriend. T__T

Better kalau bersyukur bila ada suami kan?

sri said...

dah baca bismillah dah.

ehem.. mengada lah baru hot.. kan bapak? ehee :DDD

*btw, single is better. agreed entirely :))

Bella Ayub said...

andai aku ada pakwe macam..tettttt!! huah..sepak rusuk nnt sakit lak awek ko..eh..tetiba

diana said...

semoga kamu jumpa jugak yang terbaik satu hari nanti..
single best ke??
kawen lagi best la..
sampai sekarang akak tanye diri akak..
"kenapa la aku lahir2 dulu mak aku tak terus bagi aku kawen je.."
nampak tak??betapa seronoknye kawen..

mia said...

hahahaa...ni meroyan ke hape weh..muda remaja lagi budak ni rupenye..hhehe

strawberrycincau said...

hahaha.. lawak2... single lagi ke??? awel lua sane... ade can uhh... keh3...;p

jiha azli said...

ha ha. nice entry mann ;) i'll be ur follower ;)

cikpia said...

dah gatai le tu!!!!

Ain Zulaikha said...

bagus lah amik hati mak bapak dia, senang dapat restu, hehehe bab tegur menegur tu betul sangat lah, if diorang ada terkurang apa2 ke, or nak baagi dia jadi lagi baik kan, tapi huhu jangan kasar sangat ya, touching dia nanti.. hehe

** sorry lambat reply jejak korang, busy tersangat damn much! hehe..

Puteri Iqa Izyan said...

aku single ni hah. haha

Related Posts with Thumbnails