01/07/2010

isteri tersenyum, suami mencuka..

assalamualaikum..
salam tengah malam tuk hadirin hadirat, abang kakak, adik beradik, mak bapak, dan pembaca-pembaca sekalian.. diharap antum semua berada dalam keadaan sihat sejahtera, aman sentosa, dan kenyang sentiasa..

oke..! seperti yang korang baca pada entri sebelom ni, aku telah bertapak di kuantan untuk beberapa hari.. selama aku berada kat sane, sempat jugak la aku wat lawatan sambil belajar ke supermarket2 dan hypermarket2 yang ade kat sana.. justeru, dalam pemerhatian aku, terdapat beberapa insiden yang menarik perhatian.. antaranya ialah seperti tajuk entri aku nie..  *sesuai tak penanda wacana aku? tetbe je nak guna walaupun da taw salah.. kan kan?* haha..

korang dapat kaitkan pape tak ngan tajuk aku ni? cuba hubungkan antara dua maklumat diatas supaya membentuk satu gambaran.. dapat tak? kalo tak dapat, sah la daya imaginasi anda berada di bawah takat beku.. hahaha ! cepat imagine ! cepat! cepattt..!!

taley imagine eh? oke, aku bagi klu sikit.. cuba kaitkan supermarket ngan tajuk entri aku.. dapat bayangkan pape tak? mesti taley kan? yela2.. bia aku terus-terang je.. penat tunggu bayangan dari korang..~







tatkala tarikh mula berganjak dari angka 24hb ke 25hb, maka kita semua akan sedia maklum bahawa gaji bagi kakitangan, idungmulut, matatelinga kerajaan akan memperolehi gaji.. dan pada tarikh itu juga, bank2 akan diserbu oleh segerombolan manusia.. antara yang menjadi mangsa serbuan ialah mesin2 ATM.. mereka menyerang mesin ATM tanpa perikemanusiaan.. jolok dan terus jolok tanpa belas kasihan terhadap mesin ATM. kejam. apakah salah mesin ATM itu sehingga ia menjadi mangsa nafsu serakah manusia..? lebih mengaibkan apabila ada yang sanggup melakukan hubungan luar tabie' terhadap ATM tersebut.. dijoloknya dengan kad yang pelbagai.. alangkah susahnya apabila 'money' keluar dan kita tidak tahu siapa tuannya.. hahahaha ! *aku da mula mengarot!!*

aku bukan nak citer pasal mesin ATM la wei.. aku nak cakap sal shopping pada ari gaji.. walaupun aku belom keje ag, tapi aku taw korang2 yang boley gaji akan ghairah berbelanja pada hari tersebut.. lebih2 lagi bagi mereka yang belom mempunyai tanggungan.. semua nak beli.. tengok baju kaler pink, rembat! tengok seluar bunga2, tarik! tengok seluar kecik comel, sapu! tak pikir panjang kan?


ade tak brand nie? haha



yang aku kesiannye, kalo mereka yang da kawen, muka encik suami mesti masam.. tapi tidak bagi puan isteri, muka berseri2.. sebabnye? bila shopim, memang encik suami yang akan mengalah.. jalan sana sini.. tak cukup tingkat 1, naek lak tingkat dua.. lepas ujung sane, lajak lak sampai ujung sini.. puan isteri takkan benti selagi dye belom abes round tempat shopim tu.. bahasa mudahnye, puan isteri semestinye cerewet.. kan? hahahaha..

ni sumer berdasarkan pemerhatian aku je.. tayah nak marah2 kalo aku salah.. da mata aku nampak cenggitu, nak wat cane kan? hahaha !

ok babai..~
assalamualaikum..

puan isteri kat belakang..!

nota kuku ;
-selamatkan diri anda sebelom diserang-
hahahahaha !
Thank you for reading this entry !

32 comments:

I n n z said...

puan isteri ??















nangis lagi T___T









bwekkk ;p

adrinaqamarina said...

see,,,kaler kuning ag...setiap picts memang de kaler kuning la...addicted betol neh

jom pegi shupim :p

maisyara Pot! Pot! said...

baru lepas shopping. tapi barang dapur jela. sabtu ni nak sambong shopping balek. nak join? gua belanjar, anda bayar? ok tak? xD

Kimmy said...

satu je aku nk komen.. budak yg kau pegang tu cun giler bile senyum.. hehe..
XD

Anonymous said...

tak baek tunjuk gamba puan isteri tu.. ntah2 blom lagi puan.. heh heh..

baby itu sangat2 beautiful.. chop.. nak teka..takleh teka ahh sbb muke lagi sorg twin tutup ngan kemere..*best tak alasan cenggini*

harapan cikanonymes: semoga bakal suami ku atau bakal2 suami kat luar sana tak mencuka.. alaa.. rilex ahh babe, takat nak teman bini g shopping pun nak mencuka.. takkan nak bio je bini tu g sane sini sorg..? ;p - nasib korg tak g kbmall mase 24/25 hari tu.. saye tgk dr luar jek dah nak termuntah.. so tak jadi laa nak singgah.. *selamat duit ku*

si suraya said...

macam mane nak bezakan dua kembar ni?hukhuk

shaa bonitaa said...

pompuan mmg mcm tue..saye pon mcm tue =)

Anonymous said...

sangat comei baby ituh..anak siapakah???=]

A.S.I.A.H said...

pandai plak baby tu cenyum dpn cermin ye??..hehe

manna_salwa said...

salam,
ih3.. bnyk betul idea awk ni an. ini pon bley jd cite. huhu~
neway, the baby is adoreable..
=)

heart~ said...

my experience lak, lelaki pon ade yg kuat shopping tau...

pernah jumpe lelaki yg kaki shopping tp kebas duit awek...hehehhe

kembatolo™ said...

innz.
oit2..tayah r nanges kat sini wei..aku tade tisu nak bagi..haha

kembatolo™ said...

adrinaqamarina.
lorh..tak perasan pun bju tu kuning..ase2 macam ijau..hahhaa

jom..shopim kat pasar ikan..nak?hee~

kembatolo™ said...

maisyara pot pot.
esok sabtu kan?jom kuar..hahaha

kembatolo™ said...

kimmy.
anak buah aku kan..hahahahaha*terperasan gak*

kembatolo™ said...

anonymous.
eh! tu puan isteri tuk org laen la..puan isteri tuk diri sendiri tade ag..haha

alasan taley blah..cakap je tak cam..haha

iye eh?apsal?rmai org pregnant ke?hahhahahaha

kembatolo™ said...

si suraya.
tengok baju je senang..hakhakhak

kembatolo™ said...

shaa bonita.
iye eh?fitrah ke?hoho

kembatolo™ said...

anonymous.
anak buah aku..haha !
anak akak aku=p

kembatolo™ said...

asiah.
dye tiru pacik dye..haha

kembatolo™ said...

salwa.
mengarot je pon..
tak susah sangat..hahaha..

tengs~

kembatolo™ said...

heart.
iye ke?laki tu miskin kot..hoho

Anonymous said...

errr.. ngandung lak... tak masuk, cane nak tau ramai org ngandung ke ape.. tp dr luar dah nampak crowdednye.. so decide takyah g ahh.. later2.. hehehe

kembatolo™ said...

oo..takut kat orang ramai upenye..
t kawen susah r.jemput sikit2 da r..

nasihat nie..hahaha

Anonymous said...

tanak... nanti kawen nak jemput ramai2.. bukan takut.. malu jek.. nanti kawen mesti laa nak jemput semua.. iAllah.. mudah2an.. kalau tak cane nak eratkan silaturrahim? ngee~

Anonymous said...

chop.. n nak dapatkan doa dr semua.. tlg doakan saya dpt suami soleh, single n imam yg benar ye semua yg baca.. *wah, panjang tak kriteria? haha*

Fatin Aliyya said...

haha. mmg lumrah pompuan suke perabis det..=D

kembatolo™ said...

anonymous.
jemput dorang datang umah la..lepas kawen..tak la ramai sangat jadinye lam satu2 masa..hahaha

kembatolo™ said...

anonymous.
eleh..cenggitu tak panjang ag la..meh nak ajar cane nak describe bia panjang..

"ya Allah, kau kurniakanlah kepadaku isteri yang cantik, cun, lawa, solehah, rajin, baek, sopan, memahami, taat, subur, penyayang, dan tabah.."

ha..! ceni baru panjang..hahaha

kembatolo™ said...

fatin aliyya.
ko pun termasuk gak ke lam kategori tu?haha

Anonymous said...

tp saye tanak isteri.. nak suami.. hehe.. tuka doa..

Anonymous said...

Bia cantik no 1. Solehah no 2. Hampeh.:p .. kalau skrip camni leh x?

*ya Allah ya Latiff, kurniakanku suami yg soleh, imam yg benar, penyayang, bertanggungjawab, cantik akhlak dan paras rupa(hehe), lembut, penyabar, berilmu tp rendah diri, yg menyayangiku keranaMu dan meletakkan cintanya padaMu dan rasulMu lebih dr segala2nya, semoga bkl imamku dpt memimpin tgnku ke syurgamu ya Rahim...amin ya Rabb..*

haa..ni kire doa berbentuk essay.. not in a summary form..:)))

Related Posts with Thumbnails