28/05/2010

budak lelaki sebelah pintu, aku da buat ni..!

assalamualaikum..
terima kasih buat hizami rahim..
sebab bagi aku award nie.. tapi korang jangan salah paham, walaupun nama bapak kami sama, dye bukan abang, adik, mahupun akak aku.. dye ialah seorang kawan blogger aku yang kesengalan mencecah tahap hyper dewa.. juga seorang yang hensem*sila perasan*.. haha !

Write 5 interesting facts about the person who gave you this award.


1. seorang lelaki, teruna, dan jejaka.
2. seorang yang kacak, hensem, dan bergaya.
3. suka merapu, membebel dan melawak.
4. boleh melawak sampai korang tergelak keluar usus.
5. bakal menjadi seorang cikgu dan akan stress disebabkan budak2.. haha


Jot down 5 interesting facts about yourself of your hobbies.


1. suka tengok citer2 superhero dan citer2 fighter.
2. terikut-ikut watak dalam citer ke dunia realiti.
3. suka memekak melolong-lolong serta menjerit-jerit.
4. menjadikan kawan sebagai mangsa tuk aku training ape yang ade dalam citer.
5. mintak maaf kat kawan aku lepas buat benda terkutuk tu. haha !


Pick your 10 most deserving receipients and describe them.


1. irine nadia. seorang perempuan. muda dari aku. seorang yang suka bergambar, mempunyai follower yang beribu2, dan juga suka tomato. aku pun tak paham kenape dye suka tomato sampaikan dye makan tomato guna mata. haha ! sila percaya.~

2. ajwin ajeera. seorang wanita. juga muda dari aku. seorang yang masuk program realiti 3R. aku pun tataw nama program tu hape. cuma aku taw dye ni suka dukung budak. dye sendiri yang cakap. jadi, sesape yang rase dirinya itu seorang budak, sila menggedik dengan dye. mudah-mudahan anda didukung olehnya..

3. mira atika. dari kaum hawa. sekali tengok macam amoi, tapi dye melayu oke. sangat2 emo. wink! dan jugak amat mementingkan tali persaudaraan. sesape nak beli shawl pun boley sebab dye nie seorang usahawan shawl.

4. fatin amalina. terkenal dengan nama pipi muncet. tapi baru2 ni dye da tukar nama blog dia menjadi METAFORA TERTINGGI. aku taley nak terangkan nape dye tukar nama blog dye. sebarang kemusykilan boley tanya dia secara langsung. lagi satu, dye ni seorang yang meluahkan perasaan melalui puisi. jangan terkejut kalo blog dye ni dipenuhi puisi. fuiyo!!

5. wafa zainal. kawan kepada kawan. kawan aku la wei. penuntut law yang bercita-cita untuk tidak menjadi peguam tetapi mahu menjadi seorang lecturer. bukan seorang yang auta. dan realiti cintanya sangat menarik. sesuai untuk mereka yang dilamun chenta. hoho.

6. nurul nadia. awek yang ade lesung pipit yang dalam. sesape nak tumbuk bawang di lesungnya itu amat2 dipersilakan. wakaka~ bakal akauntan di universiti TNB(uniten). berhati2 dengan mulut beliau. sangatlah power oke.~

7. faiqah radzuwan. loyar yang boley tahan buruknya. entrinye boley dijadikan gurindam. haha. seorang yang cuba diet nasi walaupun dirinya tidak mempunyai masalah obesiti. pelajar sains makanan kalo tak silap.

8. nabila huda. atau nama glamournye bella ayub. orang perak. tapi aku tataw area mana. pelajar poli di politeknik aku-pun-tataw-kat-mana. hak3. ayat beliau "maaf..sy tak boleh memandu dengan baik ketika hujan". jangan memandai nak suruh dye drive oke. kesian nanti~

9. abang faizul. tanak bagi ulasan pape pasal fizikal tubuh badan sebab dye seorang yang montel. *gurau bang* haha. seorang anak yang taat kepada orang tua. beliau sangat sayangkan mak beliau. lagi satu, beliau sekarang tengah angkuh menceritakan pasal pulau pangkor kerana beliau baru sahaja balik bercuti dari sana. cehs! sungguh bongkak dirimu.

10. abdul mun'im. senior aku. seorang yang perasan dirinya sebagai seorang laksamana. mungkin beliau tidak menyedari dia seorang yang cikeding. kahkahkah. pakar auta. awas! penggunaan bahasa di blogya dicampur dengan loghat kelantan. berhati-hati ketika membaca blog beliau.


okeh.. da selesai syarat2 yang dituntut.. harap sesapa yang kena tag, boley buat sebaik mungkin.. assalamualaikum.

p/s - maaf sebab orang yang aku tag tu kebanyakannya pompuan, hawa, wanita, dan awek.. sebab mereka lagi rajin dalam menyelesaikan tag.. itu aje.. haha.. babai~


jangan komen pape pasal gambar ni..please..!~
Thank you for reading this entry !

22 comments:

Si Kenit said...

haha
tgk tittle pon dah gelak dah
siap mention kat kawan sbelah pintu
hahaha =D

Kimmy said...

salam singgah~

wah,, blog sahabat perantau jgk..

unik2.. =)

kembatolo™ said...

si kenit.
eh eh..bukan la..nama blog yang kasi award tu cenggitu..saya tulis balik je..haha

kembatolo™ said...

kimmy.
salam balik.
haah..perantau tapi nanti perantau da nak pulang bercuti..hoho

tengs~

Ajwin Ajeera said...

okay.cepat sape nk menggedik dgn sy cepat.sy bg masa 5 minit aje ni.

kembatolo™ said...

saya nak cuba boley..?hahaha

Hizami Rahim said...

wakaka.
alamak dah terlebih kembang ni.
ahha.
aiyoh.
;)
thanks bro!

kembatolo™ said...

hizami.
memang da taw akan kembang..
tapi kontrol sikit keluasan kekembangan kau tu..
tak senonoh r..hahahaha..

tade hal la..!~

bolabola said...

taleyh komen psl gmba neh?? cannot ouh. tgn neh gatal nak taip gak. hahha. tp ta kutuk lah. just na tnye. adek angkt abg or abg angkt adek neh?? hahah. kecomelan agak terselah kt topi itam. *tp duedue pkai topi itam. haha. bialah. XD!!

metafora tertinggi said...

hoi gambar tu. yg kt bwh zudin. yg berdiri izwan. haha.

cute tol ,hahaha

kembatolo™ said...

bolabola.
disebabkan abang lagi tough dari adek, maka, adek angkat abang ye..comel?hahaha..taley blah r..

kembatolo™ said...

metafora tertinggi.
salah la wei..aku yang berdiri..tak nampak ke muka aku yang kacak tu..hahaha

Nabila said...

eh, tittle comel! haha

kembatolo™ said...

nabila.
title je?penulis title?hahaha

miSs nAdia (。◕‿◕。) said...

kenapakah perlu berhati-hati dgn mulot saya?? huuuuuuuuuuu...

kembatolo™ said...

aik?awak ke?haha..tataw tataw..haha=p

miSs nAdia (。◕‿◕。) said...

awak memang bengs.

kembatolo™ said...

miss nadia.
ha..! tengok tengok..!betol tak ape saya cakap?hahahhaa

miSs nAdia (。◕‿◕。) said...

yela..
yg burok2 sume saya dapat.
kan.
hahaha..
tengs!

kembatolo™ said...

miss nadia.
eh eh..serius ke?orang gurau jela..~

endromeda said...

hahahaha
cam budak2 men cm2

kembatolo™ said...

endromeda.
memang budak2 pon..
mase ni tengah tadika kot..
hahaha

Related Posts with Thumbnails