17/01/2011

henfon dan korang.

Assalamualaikum. Allahumma sholli 'ala sayyidina Muhammad.



Hai. Korang ape khabar? Sihat eh? Okay, memula skali aku nak mintak maaf kepada semua yang dah bukak entri aku yang sebelom ni tapi tak dapat nak tengok gambar. Ade kesilapan teknikal yang bukan berpunca dari aku. Hahaha tanak ngaku. Tapi takpe da, sebab skang aku dah betolkan balik. Jemput tengok smula. =P



Henfon. Aku jamin korang semua ade henfon kan? Sesape yang cakap takde tu, sungguh sukar tuk aku percaya. Ibarat tengok preity zinta depan mata. Hahaha. Wei! Perlu bold ke? Kuang3.



Bagi aku, henfon tak perlu sangat pon. Baca betol-betol, aku tulis BAGI AKU dan TAK PERLU SANGAT PON. Maksudnye di sini, ini hanya pendapat aku sendiri. Korang punye pendapat aku tak tahu lah. Mungkin ade yang dah jadikan henfon tu sebagai nyawa dye. Takde henfon, maka tiadalah nyawanya. Kehkehkeh. *perli nie!* Sebabnye, aku kat sini kalo ade orang call seminggu skali tu pon dah kira rahmat kau tahu? Punye lah hepi kalo ade orang call. Sengaja tarik panjang-panjannggg nak bagi lama sikit borak ikut henfon. Padahal call nak tanye nombor bas je pon. Hakhakhak.



Itu pasal panggilan. Kalo mesej pulak, sebulan sekali belom tentu ade mesej yang masuk.  Jarang sungguh aku nak dengar bunyi mesej tone aku tu. Bila dah fedup sangat, aku bukak je galeri, play music player, dengar je ringtones tu sampai berbulu telinga. Puas hati aku!  Kahkahkah. Hairan jugak, takde sesape ke nak hantar mesej dekat aku? Tanya dah makan ke, sihat ke tak? Hish! Dahsyaaaattttttttt! Nak suruh awek mesej, dye bukannye ade kat sini. Eh, macam salah skrip pulak. Harharhar.



Sehubungan dengan itu, aku jugak rasa bangga sebab duit aku tak habes dengan beli topup. Mane taknye, topup LE10, sebulan tahan. Tu paling singkat r. Paling lama setahun kot <-- ini tipu. Ngahaha~



Okay dah. Aku chow dulu. Taip entri pon ntah hape-hape. Sabar jelah yu. Anggap ini dugaan dari Allah tuk jadikan yu seorang yang sabar ^^, Terima kasih aku ucap tuk sesape yang sudi baca. Babai dan Assalamualaikum.



DSC_0049
ni gambar kembar aku. motif? baju merah. itu je. hahaha =P
Thank you for reading this entry !

42 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

oh tidakkk! yuyu habeskan RM100 untuk topup setiap bulan.. wuuu T_T

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

waalaikumussalam ^_^
sama la kite. kadang2 sampai nset tu hilang dibuatnye. hahaa.
topap rm10 tahan dua bulan =.='
siyes. dah family depan mata kan, kawan2 pulak selalu contact dekat fb or ym je. so kredit phone tu save la sikit :)
hahaa.

khairul nisya said...

asssalamualaikum...ahaha..nh musti ade motif disebaleknye nih...nak kate awak jenis tk mmbazir lah nih..hahaha.betol3..tk perlu gunelah hp...buat habess duit-(but,still gune jugak.huhu=p)

MAKCEK bukan NENEK said...

haha maxis je yg baik hati nak anta mesej . thankz maxis dan hotlink ,.grr

Misshy Innz said...

tak de function ah IPHONE kau tuh .
sengaja aku caps lock .
HAHA !

Mas Sakura said...

pewwittt~ i loike.. haha~ aku hari2 msg masuk, dari celcom. keh3.

btw, awatnya letak name pnuh aku kat link pembesar terhormat tuh. pelik je nengoknyee hehe~

nur aisya humaira said...

haha...dulu2 mase bercintan always berkepit ngan enset...
skang,emmm...celcom pn payah nk msg...hehe

kembatolo™ said...

yuyu.
rm100? fuiyo..~
nanti share kedit eh? haha

kembatolo™ said...

lyeah.
oit oit.
tak de la sampai nset hilang..
tu awak je kot macam tu.. hahaa

kembatolo™ said...

khairul nisya.
la.. ade memang ade tapi skadar hiasan jelah.. takde kegunaan.. hakhakhak

kembatolo™ said...

makcek bukan nenek.
itu kompem ah.. yang duk jauh pon dapat msg dari maxis, kat mesia tu lagi lah.. hahahha

Anonymous said...

meh cni no fon mg...nati ak ata msg ko mg...dh nk sgt msg gk...hehehe

kembatolo™ said...

mas.
no celcom aku tak bukak pon kat sini.. haha..

name betol la baru cun.. hikhik

Bella Ayub said...

da tu ko jarang la cntct parents????

kembatolo™ said...

nur aisya humaira.
ye ke? maksudnye, skang dah tak bercintan lah ye? hahaha

kembatolo™ said...

anonymous.
amik ah.. nok no mno ni? maxis ko mesir? hahaha

kembatolo™ said...

bella.
eh bukan macam tu..
kontek parent gune tenet je..
nak call gne nset mahal sangat kot.. hehe

auny ngehngeh :D said...

kemba kau hensemm arr . haha

kembatolo™ said...

innz.
IPHONE aku dah arwah kau tahu? skang ni abang aku yang guna.. paham? haahaha

kembatolo™ said...

auny.
erk.
sebenarnye, tu gambar aku..
caption tu salah.. hahaha

kapten krunch said...

henfon. SMS.

huh.

nota tangan atas secarik kertas.
ha itu, klasik.

ieqa said...

Haihh same laa kite, tepon berbunyi pun sebab mak tepon nak makan ape je pas balik keje. aigoo
Sekarang tak suke topup banyak-banyak sebab nanti Celcom tarik kedit sukasukihati die je, membazir!
kesimpulannye, topup bile perlu je! huhu

Solihin Zubir said...

henpon?
apekebende tu?
1st time aku dgr perkataan henpon..
bley makan x natang tu? hehehe..

diana said...

bulan ni baru sekali akak topup henfon..baru jap tadi..
bubuh rm5 je.


sebab kalau nak call atau sms akak curi2 pakai henfon suami..
hahhahah

Mama Kembar 3 said...

henpon wajib diusung kehulu kehilir. pegi toilet je tak bawak henpon hehe. sebabnya? takut taska anak anak call ke hubby call ke or yg paling tak best tp terpaksa jawab - bila bos call.

miya said...

duk sini henfon tak berguna sgt!
tapi takde-lah smpi le10sebulan kan?
jimat gile cmtu haaa -.-"

kembatolo™ said...

kapten krunch.
eh eh. penah buat macam tu ke?
whoa.. antik sungguh.. haha

kembatolo™ said...

ieqa.
tayah topup terus lagi best.
lagipun, upax kan sampai umo 25 baru expired.. kan? haha

kembatolo™ said...

solihin zubir.
bro, u hidup zaman mane tak kenal henpon ni? ke duk lam gua?
tapi herannye, ade jugak tenet dalam tu eh? hahaha

kembatolo™ said...

diana.
cewahhh! romantik r akak gne no suami akak.. hahhaa.. euw~

kembatolo™ said...

mama kembar.
haa.. akak takut bos jugak eh? kantoi~

kembatolo™ said...

miya.
hahaha.. memang LE1o sebulan la..
tu pon kalo takde gayut ngan sesape la kann.. hahaha

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. nset hilang tu makna kata tak jumpa letak nset dekat mana. kena miscalled baru dapat tau nset tu dekat mana. always jadi macam tu. hahaa.

kembatolo™ said...

lyeah.
oo.. hilang lupa tempat letak rupenye.. nyanyuk eh? HAHA ! *gurau~

Afikah Aziz said...

kite lg best,celcom bg free je klu nk call tp klu msg ambik kdt plak hihi....so xyh pk nk to4 sgt,cume hp je xleh guna sbb rosak lalala~~

molmolla said...

hahahahahaha! samalah weh. aku kalau boleh nak campak jee hp aku tu sebab hari2 dapat msg dari celcom offer. menyirap jee aku..

msg masuk takde, call pun takde..

kembatolo™ said...

afikah aziz.
ceh. henfon rosak masalah tu.
kesian celcom hantar mesej tak dapat.
hahahha

kembatolo™ said...

molmolla.
fuiyo~
siap nak campak tu..
bagi aku jelah.. boleh? hahaha


celcom tu tayah cakap r. aku kat sini pon dorang hantar lagi mesej offer. hahahha

Anonymous said...

ak nk duo2 number bleh?? hehehe
maxis n mesir =P

kembatolo™ said...

anonymous.
erk.
dop jadi ah kalo nk duo2 gak.
hahaha. sapo ni eh?

Puteri Iqa Izyan said...

bg aku penting lah... nk2 kalau nk tny kwn2 ade katner, tny fmly...

tp tadek r topup smpai ratus2.. dulu je r.haha

Farah said...

Sama la . handphone tak penting langsung . Kalau saya , buat denagr lagu je .

Related Posts with Thumbnails