23/12/2010

apa tindakan reflek korang bila...

Hai. Assalamualaikum. Selamat ________ (isi sendirik). Haha. Lantak ah nampak macam borang pon, tanak kasi salah punye pasal kan. Hati readers kena jaga. Siapalah blogger tanpa reader. Ye dak? Hekhekhek.



Okay. terus ke tajuk yang bertajuk, "apa tindakan reflek korang bila.." nampak jumpe tengok manusia laen sama baju dengan korang? Bukan time uniform yep, kalo time tu, tayah cakap pon takpe, aku sendiri pon tahu nyah.. Hadoi!!~



Hah! Jawab ah cane? Aku letak tajuk ade perkataan reflek sebab nak tahu reaksi spontan korang jek. Lepas tu saje nak gebang tajuk macam best kalo ade reflek reflek ni. Konon la. Hakhakhak. 



Mula mula sekali, otak mesti teruja kan? "Whoaa!! Sama la baju kita." Walaupun itu hanya monolog tapi engkau bajet macam bercakap dengan orang tu lah. Lepas je part tu, otomatik perasaan ni pulak yang menerpa. "gila-malu-weh-pakai-baju-sama-apehal-mamat-ni-pakai-baju-sama-takde-baju-laen-ke-nak-pakai-gila-sengkek-betol-kau-nie." Hahahahaha. Ade tak?



artis baju sama lagi malu kan? sumber



Siriyesly, aku penah jugak lalui pengalaman macam tu. Yang ni bukan kembar aku pakai la noks! Kalo sama ngan kembar buat hape aku nak kesah? Nak tulis sini gebang gebang sampai ukurlilit lobang hidung pon asek membesar tiap saat. Padahal siap sengaja lagi beli baju sama. Kan? Sungguh takde keje la aku kalo macam tu nyah. Ni pasal baju sama dengan orang laen. Huh!



Kejadian ni masa aku ngan kembar lepak lepak dekat bandar KB means kota bharu. Ejaan betol  ceni, 'B' to the 'H' to the 'A' to the 'R' tu the 'U'. BHARU. Jangan sesape silap eja lagi lepas ni. Sentap ai! Harharhar. Masa tu OTW bak pegi semayang asar kalo tak silap. Tetbe terpandang sorang mamat ni tengah tunduk dekat paip sedang amik air semayang. Pada masa tu jugak, rasa macam wah baek gila mamat pakai baju sama jodoh kita jumpa dekat surau scene amik air semayang beriman gitu. -_-"



Lepas tu, aku terpikir yang positif punye sebab nak cover malu pakai baju sama nie. Otak mula buat andaian orang pakai baju macam ni orang baek soleh sopan gamaknye. Macam aku. Terus tak jadi nak malu. Rasa bangga pulak di situ. *okay, ni tipu* =Þ.



Last skali, aku tunggu mamat tu siap semayang dulu baru aku naek surau. Segan seyh nak naek skali. Nanti dorang ingat aku ngan mamat tu beli baju pasar malam 3 seploh hinggit kalah baju dalam. Kehkehkeh.



Itu jela pengalaman aku jumpa orang pakai baju sama. Kalo si izwan pulak, dye jumpe kat dalam bas. Siap pegi tegur lagi mamat tu cakap baju dorang sama. Gila kan? Hakhakhak. Korang pulak cane? Kongsi jom~



Assalamualaikum. Chow!!~



p/s - kitorang memang suka pakai baju sama. Kalo tak sama pattern, kaler mesti sama. Kalo tak sama kaler, pattern mesti sama. cool kan? wakaka



kan dah cakap. sumber

Thank you for reading this entry !

37 comments:

nama.aku.lynn said...

haha..part yg g tegur sgt tak boleh bla..siap buat dscussion ea bju sama..hahah~

Ieda Al-Habsyi said...

kalo aku jumpe org pakai baju sama ngan aku, aku g kat dia, pastu cakap "nape ko suke tiru aku?"

heheheh :)

Anisa Hang Tuah said...

hahaha
pattern nis lak,
kalau ke mana2 nis akan bawak jaket atau cardigan

kang kalau nmpk org baju same
terus sarung cardigan tuu

wuuhuu

..hizamirahim.. said...

haha.
aku pernah.
tp aku lagi ensem kot.
so, tak perlu risau.

*bajet ensem


XD

auny ngehngeh :D said...

kalo gua, gua aik aik , apehal same lakk nii.aiseyman,meh sini lah amik gamba jap.hahaha.bkn senang seh nak jumpa sama2 nii. hahaha :p
p/s : samapi skarg gua takleh nak cam mane satu anda wahai si penulis .. help!

Ery Farieha said...

tak suka.
kalo boleh nak larik jauh dari orang tu.
hahahaha

Ciki said...

aku pun penah.. baju raye same sebijik.. hahaha

Misshy Innz said...

cool gile ahh izwan .
haha xD

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

baju yang sama ngan kawan2 xkesah lagi.. tapi kalo sama ngan nyonya jual sayur memang xley blah.. huhuu~ pernah kena skali..

amiYo said...

aku rs kito g embassy kemarin sek mu x paka baju supo pom... :kompius:

mia said...

haaaa...sy penah en kemba..kat genting time tu..hahahaa...mula3 sengih je..skali lagi pndang, tgk dia da pakai sweater..eheh..malu la tu kot..

Farah said...

lari menyorok belakang adik . tak pun , lari jauh-jauh . takpun , senyum dan gelak-gelak sahaja .

Ain Atika said...

amboii beli baju sama nak perli siti yang kat atas tu ke? ahhah..

Mama Zara said...

mama pernah je jumpa, tapi tak sempat nak lari, dia yg larik dulu..igtkan nak gi beramas mesra..muahaha


Jom Baca Entry Terkini:

Ragam Keluarga Inchik Moza -

Kemalangan? Apa nak buat ni???

Dunia Aku Ibu Muda - 8.57 am Rekod Terburuk

Anonymous said...

tindakan separa sedar.. - alamak, malu laa.. tp lepas tu terus jalan n ckp, ade ai kesah? bukan ratu dunia pun leh beli baju tak same ngan org lain, custom made bagai.. hehehe.. *omelan dalam hati*

Ummu~Ishak said...

dulu kat mesir selalu jumpe jubah sama sbb set2 akhowat ni suka beli jubah 25genih. murah n melambak. tak caya pi tgk kat hussein.

baru ni (bulan lepas kot) jumpa cik kak tudung sama sejibik kat jalan sejid india. tapi nasib ai baik pasal ai tak pakai tudung tu masa tu. cuma pandang2 cik kak tu sambil dlm ati cakap "weh cik kak ni takde tudung lain ke ko nak pakai, tudung cam aku gak ko suka, cis cis"

Cik Moon said...

pernah gak pakai baju kurung yg sama..mmg sepesen dah.. start dari esoknyer..xmoh pakai baju tu dah..siap wat pekasam dlm almari

Mama Kembar 3 said...

pegi skolah dulu tiap tiap hari pakai baju sama ngan orang lain, raaamaiii plak tu, tak heran pun hehehe ;-)

diana said...

ada ke baju dalam 3 sepoloh hengget??
tak pernah jumpa pun...hahha..
kalau akak le mesti pi tegur..
sebab nak cover malu..
"eh..baju kita sama la..
kebetulan betul..
tapi awak nampak lagi cantik pakai baju ni dari saya.."
see....nampak tak malu kan..??
walupun sebenarnye malu..

SyahmiFikri said...

haha..

even sekarang pon ada jer kawan aku suka beli baju sama aku..

bila terpakai tyme sama.. malu plak kan.. lallaa

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wahahaha, ade juge kawan l0lly sngaja beli baju same ngan me, sebab konon2 nak jadi b0ria. hehhhhhhhhhh. tsk.

zati-zt said...

haha..
penah gak jumpe org yang pakai baju sama..
tp, selalu nye xpasan pun..
mmember2 yang perasan..
:D

Fariq said...

pergh kawan penah kena kes yang sama,, lagi plak time tu dalam monorel,, kena diri lak tu,, pastu rapat2,, mamat tu plak india,, lagi tak bley blah.

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.selamber izwan tegur.

kalau aku, tengok jelah..huhu.
kalau kawan aku konpem takkan pakai baju tuh smpai bile2..

ish.tak bek tuh.. haha

mia said...

bro, yg cloud label tu, tak jumpe code tu ke atau da buat xjadi??guna classic template ka?

little ain said...

"okay, dia mampu beli baju tu."

haha!

The Creative Pencil. said...

kes baju sama? memang malu tahap cip2 lagi2 yang pakai tu lelaki kempuchea kat pasar malam nun! Shesh! malu tak ingat dunia siap pandang2 lagi, boleh plak mak saya berenti kat situ beli barang aduss!! sengaja la tu..

Lagenda said...

Mak pun malu wei..larik laju lajuuuuuuuuu..iyah iyah!

Bashtiah said...

Dah, dah baca bismillah dah. :)
Pernah skali sama baju kurung kat kampus, terus tak pakai dah baju tu lagi langsung... Ntahla, malu sikit. Eheh...

kata kila said...

korang mcm dah kurus lah +__+

CIK TOM said...

wah seronok ek pakai bj sm..mmg cool :)

intanurulfateha said...

biase la tu same :P

Ain Zulaikha said...

haiyooo teringat pulak dulu masa kat uitm kelantan*sekarang dah berhenti

tengah jalan nak gi kuarkan duit kat bank, pastu tetiba nampak ada orang pakai baju sama T_T lepas tu terus dah tka pakai dah.. mmg tak nak pakai.. ada 2 baju kot sama dengan orang time tu T_T apo nak jadi.. pas ni kena pakai baju atas 200 hengget, kalau cmtu kena beli baju 2 tahun sekali.. haha

Mas Sakura said...

Aku penah ada baju sama ngan senior, malu-malu. Besela UM ni kan dekat ngan MidValley. Memang baju2 pun smua beli kat sana. Kihkih~

Eyra. said...

eyra tak suka pakai baju sama dengan ieqa. kitorang memang lain jiwa :D

tapi pengalaman baju sama dengan orang lain takyah cakap, memang banyak! what to do? buat taktahu sudahhhh padahal dalam hati @#@$%! heheh

Anonymous said...

salam.......
ad bju krg yg hmpr sme ngn clasmate. n b'3 bkn stkt 2=(. pnh t'pkai bju sme...n kne nganjeng "korg pengapit ke????"
huh, hampeh!!!

fiqah_twinz93 said...

kalo tengah jalan2 ngn member then terserempak dengan human yang memakai bju sme...terus menyorok belakang kwan dan berdoa dalam aty mintak jd invisible 4 a while dgn harapn semoga org tu tak perasan..=='

Related Posts with Thumbnails