28/12/2010

saya blogger kelantan darul iman.

Amaran: Ini entri aku copy dari hiro. Lepas copy, aku paste dekat sini. (sudah mintak izin, tapi dye bagi ke tak aku tak tahu) Haha.

ASSALAMUALAIKUM.

Aku bagi salam ni. Memang dah selalu aku bagi salam pon. Kan kan?

Jom kita join KATEGORI SAHABAT BLOGGER MENGIKUT NEGERI.
Aku rasa entry ni berjuntai-juntai.

Klik sini untuk sertai.



NAMA :
Nama dekat IC aku tertulis MOHAMAD IZUDDIN BIN RAHIM.
Orang biasa panggil aku Shah Rukh Khan tapi tu panjang sangat, kesian. Panggil din je lah. Ngahaha.

STATUS :
Single pringle. Tapi mudah jatuh hati. Bila dah jatuh hati, aku jadi gila. Bila gila aku tak layan sesape. So, elakkan buat aku jatuh hati. Hahahaha.

CARA HUBUNGI :
Macam mana ehh? Add kat facebook jelah wahai awek awek gojes sekalian.
Kalau nak hantar emel, amik nie, g_hurt219@yahoo.com.
Nanti aku karang ayat jiwang punye tuk reply emel korang =P.

DAERAH/JAJAHAN :
Aku republik jerteh. Dekat sempadan terengganu-kelantan. Aku kadang-kadang konpius aku ni negeri mane. Last2, tulis je kelantan darul iman. Dua-dua dapat. Harharhar. Bijak tak?

TEMPAT TINGGAL :
Area Jerteh bukan Kerteh. Jerteh dalam daerah Besut, Kerteh dalam daerah Kemaman. Kalo lalu ikut sempadan yang ade pintu gerbang kaler kuning ade kubah kat atas, dekat selekoh, ade signboard tepi jalan, calling-caling ar aku. Kita pegi pekena air kelapa. Nak belanje lebih-lebih takot korang tak larat nak habeskan. Ngaa~

APA YANG MENARIK DI TEMPAT SAYA :
-pintu gerbang
-ade awek
-kuari
-jalan 4 line. Hahaha 
-masjid
-KLCC
-PAVILION
-MEGAMALL
-TIME SQUARE


*Yang bold itu tipu.




Apa ape pun; AKU BANGGA JADI BUDAK KELANTAN.



Soalan ;

1. Kenapa yu tak tulis blog dalam kelate? kate bangga?
Tak international la tulis dalam loghat klate. Kang aku kena buat 2 keje, tulis blog pastu jadi tukang translate. Korang nak bayar gaji aku ke?

2. Boleh saya komen dalam bahasa kelantan?
Silakan. AMBO MUJO BEDOOH NAH KALO PUOK MOMO NOK KOMEN DALE KLATE. KECIK TAPOK TANGE, BESEN AMBO TADOH. HAHAHA

3. Kenapa awak buat entri ini? Kering idea ye?
dop eh. dop sapa tahap kering lagi, baru tohor jah.

4. Kenapa ramai orang tak suka pakwe Kelantan?
Dia duk tekel-tekel. Pastu tak dapat. Semua pakwe Kelantan hensem-hensem lagi beriman. Sesuai buat suami, buat abah, buat pakcik, buat madu pon boleh. Hakhakhak

5. Betul ke kalau lelaki Kelantan bertemu dengan kawan lelaki, dorang akan tinggalkan makwe dia?
Oh. Mungkin tidak. Mungkin mase tu kawan dye tak jumpe cari jamban. So, dye pegi la tunjuk. Kalo lambat datang, maknanye, dye pon turut buang hajat. hahaha

6. Kenapa kebanyakan orang Kelantan pandai?
Semua kita pandai. Tapi malas. Tak gitu?

7. Kenapa awak kacak sangat?
Janganlah cakap kacak sangat. Cukup sekadar kacak je. Sangat tu tak payah letak. Segan~ XD



SukaNeka:

1. Nak tengok gambar kat Kelantan, pandai-pandai lah Google. Kui Kui Kui.
ambo ore klate. HAHA !

Thank you for reading this entry !

78 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.copy paste aje..

Unknown said...

hahahhaha...

Anisa said...

fuyoooo
mudah jatuh hati tuuuu

DrMaya said...

walaweh awe wey, ambo pom oghe kelate, tapi kelate ori lar..buke hok pakai +ng kat ujung kata tuh :)..ambo bue semo +ng tinggal +e jah..hahhaar..so lagi gak awe wei, bab aweks kelate comey & oghe kelate pandai kawe setuju benar nah :p

Misshy Innz said...

wuwuw ~ teruja aku tengok kat kelantan darul iman dah ade KLCC, pavi ts sume .
tayah ar kau susah2 turun KL lagi kan ?
HAHA !


sengal ;p

Anarm said...

bakpo gambar ngelah lagu tu? dok tunjuk lube idong.. haha

belog|amiyo said...

wahaha..mengom mu letok gmbr nih..kah3.!!

Unknown said...

aku kopi jugok

QERY HASAN said...

AMBO MUJO BEDOOH NAH KALO PUOK MOMO NOK KOMEN DALE KLATE. KECIK TAPOK TANGE, BESEN AMBO TADOH. HAHAHA.

nok tya, momo tu gapo?

Cik Ieyraa said...

hahaha.

kopi pes brader kawe tuu.

xpo, sep klate :P

lini hasnan said...

hahaha.sumbak!

Miss Shizu said...

kopi jugak..halal yer..=))

m i a said...

cehh..kacak sangat..kehekhkee...baru sekali je smpai kelantan, tu pun sbb ada interview kat hosp. kubang kerian..eh lupe, btol ke tu..ehkehke

Unknown said...

wehh jerteh, ganu tu..bkpow xse ngaku blogger ganu ehh?

Amir Syahir said...

jange nangku ganu...kelate...sep kelate bola sedak..haha

Amir Syahir said...

kawe buwi..mugo free jah..aha.

Suraya Aris said...

kembo kelate upenyee. hehe

m i a said...

pokcik..ada award nk kasi..hehee

laskar rainbow said...

sengal tol gambar

Anonymous said...

apa yg pasti, aku tak paham bahasa kelate dgn ganu. serius! dgn mne2 org kelate dgn ganu, biler dorg ckp aku tercengang2 T____T damn!

syarifah radiah ibrahim said...

oih gambar tu takde lain ke?
hahahampes btol

izuddinrahim said...

puteri iqa.
mudah. cepat. jimat.
MALAS! hahaha

izuddinrahim said...

diana.
akak gelak ni nape?
aiyo~

izuddinrahim said...

anisa.
ehem~
itu fakta. kahkah

izuddinrahim said...

maya.
cehs.. bab awek comey cepat jah setuju. parox sungguh. haha.
tapi memey pon. tamboh2 ore pasir mas. dih? =P

izuddinrahim said...

innz.
aku balik ari tu sempat g jenjalan sane.. hahaha

izuddinrahim said...

anarm.
tu baru stail. haha

izuddinrahim said...

miyo.
arap sudoh. gambar mahal nie.. haha

izuddinrahim said...

sekuk tawa.
berehs~

izuddinrahim said...

wan.
momo tu korang. paham? haha

izuddinrahim said...

cik ieyra.
aik? adik hiro ko?
hahaa

mintak izin ye dik =)

izuddinrahim said...

lini.
sumbak sikit takpo. dop seley air lagi. haha

izuddinrahim said...

miss shizu.
pompuan kne caj skit. kahkah

izuddinrahim said...

mia.
haah. betol la tu, HUSM kubang kerian.
ai lahir kat situ la.. hehehe

izuddinrahim said...

shera haifa.
mugo ambo kecek klate dekpon.
ic pon 03. hahaha

izuddinrahim said...

hiro.
memey pon. apek sedak gilow. haha.

mekaseh mekaseh~

izuddinrahim said...

si suraya.
haah. klate. baru tahu ke? =P

izuddinrahim said...

laskar rainbow.
gambar terbaek dari ladang. kehkeh

izuddinrahim said...

mai.
jom aku ajar. nakkk?

izuddinrahim said...

syarifah.
itu je yang cun. yang laen lagi teruk. haha

Unknown said...

owh g2 kow..baru ambe tau..

NFA said...

no 7 tuh tak tahan !
hahahaha.
:p

Echin Nadiossa said...

HAHA.cuba try tules loghat kelantan.mct best ;p

Halia Kentang @ Annpaan said...

bab yg suka kt kelate adalah NASI KERABU..tersangat la suka..
reti buat nasi kerabu x?
hehehe

izuddinrahim said...

shera haifa.
baru tahu?
RAM bapo gb nie? haha

izuddinrahim said...

cik fafaz.
erk.
tayah baca pon takpe no 7 tu.. haha

izuddinrahim said...

cik cici.
mek nok suruh ambo tulih gapo? ambo bereh blako nok tulih gapo pon, tapi takut mek jah dop pehe. dohla kecek klate ni rohok. haha.

paham tak?

izuddinrahim said...

halia kentang.
eleh. setakat nasi kerabu tu sbelah tangan je kot. tp tuk suap dalam mulut la.. hahaha

Auni Aizie. said...

wei, bile free ? segho nok berembahh ngn mu arr.. haha. aku sorg , mu bawak arr kembar muu. gerenti aku mene . kah kah kahh

Cikbelog said...

detail molek tempat tinggal .hahaha

Nur said...

owh bdak jerteh upenya..

ase pnah nampak je kat embassy ritu..tp x pasti sbb tgh bengang masa tuh

Aliff. Syien 13 said...

Pergh!!!!gempak gler entri ko...haha...paper pon, kalu mg bagga jd blogger kelantan darul iman, ak bngga mnjadi blogger perak darul naim(doh duk perak, blaja di klate)...kui3

DrMaya said...

Woho...oghe Pasir Mas comey?? setuju 1000%..benarnyo nok ngaku kawe pom oghe Pasir Mas :p

Datin NurulSyazwanie said...

ambe pom blogger keltam ugok. hikhikhik

Mama Kembar Tiga said...

konpem, ini n3 mempromote diri, nak pikat aweksss... semoga berjaya hehehe ;-)

Fatin Rahmat said...

hye din! follow sini eyh. salam perkenalan :)

Farahanis Waheda said...

lengkap semua sekali haha ~

Nurulbadiah Lai said...

nice one

Farah said...

saya bukan orang kelantan . lol :D Awek kelantan memang comel kan

izuddinrahim said...

auny.
eh eh. ni bakpo tibo2 nie?
buak molep demo.. hahaha

izuddinrahim said...

cik belog.
mesti doh, nop suruh gi jale dumoh la tu.. haha

izuddinrahim said...

nur.
hehe.. jerteh laa..

ye eh? hari tu bile? tahun lepas ke? haha

izuddinrahim said...

insan kerdil.
perak darul naim? sedak jugok tu.. haha

izuddinrahim said...

maya.
lorh.. nyesal oyak gitu.. haha

izuddinrahim said...

niniey_noty.
serupo la kito. mari alik bako tulo la dih? hakhak

izuddinrahim said...

mama kembar.
erk.
sape cakap nak pikat?
takde takde..~
lalalala~ =P

izuddinrahim said...

fatin rahmat.
hye fatin.
salam perkenalan jugak..
=)

izuddinrahim said...

farahanis.
ehehe.. segan la pulak..
=P

izuddinrahim said...

nurul badiah.
tenkiu tenkiu~

izuddinrahim said...

farah.
da tu orang mane? haha.

cehs.. terbantut niat nak cari makwe luar. hahaha

aNn~ said...

salam..bw geng klate~ ^_^

Unknown said...

salam perkenalan..saya rozuan..singgah kt blog oghe klate..hehe..jom singgah blog saya gak..

amalinazlan said...

as'salam. oghe tanah meroh nak mitok izin singgoh sini meta. hehe

Cik.Hawa said...

hahah bestnye bace entry ni. haha . ambo anok klateyyy ! hihi

mira said...

suke baca entry..hahaha

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

Unknown said...

Hahaha batok nguhh. Ingt kea godieo..

Unknown said...

Hahaha batok nguhh. Ingt kea godieo..

Related Posts with Thumbnails